FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Generálka na Ondrášovka Cup se vydařila

Generálka na Ondrášovka Cup se vydařila Z n o j m o - Poslední přípravný zápas před ostrým začátkem sezóny čekal znojemské fotbalisty konečně v domácím prostředí. Protivníkem jim byl B-tým Olomouce, který nakonec obdržel v jihomoravském městě pět branek.

 
 
přípr., středa 27.7.2011
1.SC Znojmo FK - SK Sigma Olomouc B  5:1  (1:0)
Branky: 37. Vašíček (Lukáš), 58. Podzemský (Krajičič), 64. Krhut (Švarc), 86. Krhut (Zifčák), 89. Zifčák - 48. Heinz
Rozhodčí: Jiří Hrůza - Vladan Vodák, Aleš Richter.
1.SC Znojmo FK: Hrubý (K) - Sukup, Trnovec, Mička, Hříbek - Zifčák, Hnaníček, Lacko, Podzemský, Lukáš - Vašíček. Střídající: Doleček, Odehnal, Bula, Audič, Švarc, Krhut, Jakub, Doleček.
SK Sigma Olomouc B: Bárta - Nuc (K), Ulma, Murin, Machalický, Nešický, Vavřík, Nepožitek, Rolinc, Heinz, Chlebek. Střídající: Jerome, Přikryl, Bednář, Plšek, Karabina.

Komentář k zápasu

Poslední test před pohárovým zápasem ve Žďáru nad Sázavou se odehrál před velice solidní návštěvou a i deštivé počasí, které v poslední době vládne nad naší republikou, se Znojmu vyhnulo. V zápase dostali příležitost všichni hráči, kteří byli zapsáni na soupisku. Znojemští fanoušci by však na hřišti marně hledali kapitána Todora Yonova a největší posilu před sezónou - Milana Pacandu, oba trápí zranění.

Domácí tým začal zápas v rozestavení 4-5-1, když se na hrotu pohyboval Vašíček. Po krajích zálohy se pak do útoku vysouvali Lukáš se Zifčákem. Právě po stranách se pak urodily ze strany Jihomoravanů první šance. V permanenci však byla v drtivé většině hlavně pravá strana, kde operoval neúnavný Lukáš. Ten byl i u první zajímavé možnosti zápasu, jenž se narodila ve 3. minutě. Chytře uvolnil Vašíčka, který ještě posouval míč na Hnaníčka, jehož střela zpoza vápna však skončila těsně nad.

Sedmá minuta opět znamenala nebezpečí pro Olomouc. Lukáš ve spolupráci s Hříbkem vyslal centr před bránu, kde sice míč minul Vašíček, ovšem přistál na noze Podzemského. Ten však z penalty ve velké šanci bránu přestřelil. Hosté o sobě dali poprvé výrazněji vědět zásluhou zkušeného Marka Heinze. Ten ve znojemském vápně pořádně zamotal hlavy obráncům a poté našel nabíhající Nepožitka, jenž však trefil jen hráče před sebou.

První minuty tedy byly na zajímavé situace bohaté, to už se ovšem nedá říct o dalším průběhu první půle. Ani jeden z týmu nedokázal přelstít obrany a hluchou pasáž nevyřešilo ani chvilkové výměna pozic Lukáše a Zifčáka. Udeřilo tak až v 37. minutě a opět to bylo po pravé straně. Znojmu se podařilo využít rychlý brejk. Lukáš zatáhl míč na křídle a následující pas do vápna dostal za záda brankáře Bárty Václav Vašíček - 1:0.

Druhých pětačtyřicet minut bylo na branky jednoznačně bohatší. Oba tým udělaly v závěrečné části několik změn a do hry se tak dostaly všichni náhradníci. Jedním ze střídajících byl i mladý znojemský brankář Doleček, kterému znepříjemnil pobyt na hřišti už ve 48. minutě Marek Heinz, jenž využil závaru před bránou po rohovém kopu - 1:1. Ještě předtím však zahodil dvě velké šance domácí Krhut. Věci se však děly i nadále. Fanouškům dobře známý Nepožitek (na jaře působil ve Znojmě) se dostal s míčem do vápna a vykoledoval si na brankáři Dolečkovi penaltu. Sám faulovaný se postavil i k exekuci pokutového kopu, zacílil k pravé tyči, což však Doleček vystihl a míč bravurně vyrazil. I na druhé straně se však dobře prezentoval střídající brankář Karabina, který vytáhl střelu Hnaníčka.

Znovu do vedení se Znojmo dostalo v 58. minutě. Brejkovou situaci dobře zužitkoval Krajičič, nasměroval přesný pas Lukáši Podzemskému, který měl před sebou už jen prázdnou bránu - 2:1 O šest minut později se zatřepotala olomoucká síť znovu. Švarc zahrál přímý kop do tyče a k pohodlné dorážce se dostal Dominik Krhut - 3:1. Šancí bylo i nadále mnoho, poslední dvě branky však padly až v závěrečných pěti minutách. Nejprve se podruhé trefil Dominik Krhut, který dělal svým pohybem olomoucké obraně nemalé problémy. Vyhnul se ofsajdové pasti a poradil si i s brankářem - 4:1.

Tečku za zápasem pak udělal Jiří Zifčák, jenž využil velkých zmatků v hostující obraně - 5:1. Konečné skóre tak mluví za vše, stále je to však pouze příprava a skutečnou sílu týmu odhalí až sobotní pohárové utkání a první mistrovské zápasy v druhé lize.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies