FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Novou sezónu druhé ligy načne Znojmo v Horních Počernicích

Novou sezónu druhé ligy načne Znojmo v Horních Počernicích Z n o j m o - I na začátku letošní sezóny vstoupí Znojmo do nové sezóny proti Spartě B. Na počernickém stadiónu se pokusí urvat první body do tabulky. Do zápasu zasáhne i Milan Pacanda, naopak účast stříbrných hochů z ME 19 v rudém dresu je otázkou. Vše se dozvíme v sobotu v 10:15.

 
 
 

Stříbrný lesk - Sparta Praha B

Dva měsíce od posledního zápasu minulé sezóny uběhly jako voda a už tu máme nový ročník druhé ligy. A vše nasvědčuje tomu, že to bude opravdu skvělá podívaná. Oba dva nováčci Bohemians Praha (Střížkov) a Opava určitě nebudou chtít hrát podřadnou roli, o exligovém Ústí nad Labem a Zbrojovce Brno ani nemluvě. Právě Zbrojovka bude pro znojemské fanoušky obrovským lákadlem, na vzájemný mistrovský zápas si však budou muset ještě chvíli počkat. V prvním kole totiž čeká Znojemské úplně jiný soupeř a stejně jako loni to bude na úvod Sparta B a znovu venku.

V posledním ročníku druhé ligy byla sparťanská rezerva tipována na sestupové pozice, před startem toho nového už jsi takový tip nikdo nedovolí dát. Sparta totiž může pořádně provětrat všech patnáct týmů. Už minulý rok se vzepřela prognózám a problémy se záchranou neměla ani ty nejmenší. Bylo to hlavně díky povedenému podzimu, který Pražany katapultoval do horní poloviny tabulky a vytvořil jim pohodlí pro jarní část. V té se totiž týmu z hlavního města zdaleka tak nedařilo, právě naopak. Jaro znamenalo přísun pouhých třinácti bodů, tedy o plnou polovinu méně než na podzim (26 bodů). Celkový počet 39 bodů nakonec znamenal desáté místo, odstup o záchranu bojujícího Znojma byl pak paradoxně pouhé tři body. Zajímavé bylo i skóre sparťanské juniorky 35:47. Obrana tedy příliš přesvědčivě nepůsobila.

Kádr Sparty je z hlediska posledních dnů nesmírně zajímavý, jeho součástí je totiž i stříbrná šestice hráčů z nedávného ME 19 v Rumunsku - Jakub Brabec, Adam Jánoš, Roman Polom, Ladislav Krejčí, Pavel Kadeřábek a Jiří Skalák. Když tuto šestici ještě doplníme o talentovaného útočníka Petra Juliše, jenž reprezentoval ČR na MS 17 v Mexiku (nejlepší střelec týmu), máme se, na co těšit. S reprezentační šesticí ale nemohl trenér Zdeněk Svoboda počítat, šanci tak dostali další mladíci, konkrétně právě Juliš. V rudém dresu do ligy nenastoupí střelec gólu do sítě Znojma v podzimním utkání Petr Glaser (hostování Sokolov), Vladimír Švec (hostování v Dunajské Stredě) a Michal Čerňan. Mimo je také zraněný stoper Daniel Krch, naopak nebude chybět například útočník Putz.


Trio Krejčí, Kadeřábek a Skalák, které je i součástí Ačka / Foto: Sparta.cz

Jestli nastoupí zmíněná šestice z ME 19 proti Znojmu ještě není úplně jisté. “Je to trochu složitější. Jak asi většina fanoušků ví, měli jsme hodně kluků na evropském šampionátu hráčů do devatenácti let v Rumunsku a je otázka, jak na tom budou po návratu do Čech. Je dost možné, že budou potřebovat nějaký čas na odpočinek, protože přeci jen na šampionátu měli hodně nahuštěný program. Budu se o tom s nimi chtít pobavit a určitě se dohodneme tak, aby to bylo prospěšné jak pro Spartu, tak i pro ně,“ ví i Zdeněk Svoboda, že bude o startu rozhodovat řada okolností a také to uvedl pro oficiální web Sparty Praha. V přípravě se Sparta B střetla mimo ČR 19 i s Královým Dvorem, což byl také poslední přípravný zápas a Pražané ho vyhráli 2:0. “Je potřeba se na toto utkání dobře připravit. Znojmo bude kvalitativně někde úplně jinde, než byl Králův Dvůr, takže čekám hodně těžké a bojovné utkání. Už se bude hrát o mistrovské body, proto na tento zápas musíme být plně koncentrováni,“ ví kouč sparťanské juniorky.



Na začátek opět do Horních Počernic

Znojmo prošlo přípravou se solidními výsledky, úspěšně nakonec skončil i pohárový zápas ve Žďáru nad Sázavou. Na Spartu tak mohou Jihomoravané vyrazit v optimální pohodě, k čemuž přispívá i to, že může nastoupit Milan Pacanda. Administrativní náležitosti ohledně jeho transferu se podařilo včas vyřídit. Jiné nešvary nejsou v kádru Znojma hlášeny, připravena bude i čerstvá posila slovenský útočník Maroš Bačík. Nejnovější novinkou pak je hostování Tomáše Oklešťka ze Zbrojovky Brno, který může hrát jak na postu záložníka, tak i v útoku.

V minulé sezóně odstartovalo Znojmo ligu právě prohrou na Spartě, když o výsledku rozhodl jediný gól. Pražané přitom určitě nebyli lepším týmem. Odplata přišla na jaře, kdy Jihomoravané vyhráli doma 2:1. Přání pro start letošní ligy je jasné, začít alespoň bodem. Znojmo by na to mohlo jít přes pevnou obranu. Třetí nejlepší obrana druhé ligy, defenziva SC inkasovala 30 branek a v tomto ohledu byla lepší jen Dukla Praha a Jihlava. Další devízou pak bylo sbírání bodů z venkovního prostředí, i zde z toho bylo v tabulce vynikající třetí místo.



 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies