FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Snový začátek ligy, Znojmo vyhrálo na Spartě B

Snový začátek ligy, Znojmo vyhrálo na Spartě B H. P o č e r n i c e / Z n o j m o - Znojemským fotbalistům se vstup do nové ligové sezóny povedl náramně, i když to tak zprvu vůbec nevypadalo. Sparťané nabití stříbrnými medailisty z ME 19 se totiž ujali brzkého vedení. Hosté však brankami Vašíčka zápas otočili a pojistky připojili Pacanda s Krhutem. Domácí hráli od 42. minuty o desíti, posléze pak dokonce o devíti. (Foto: Sparta.cz)

 
 
1.k.2.liga, sobota 6.8.2011
AC Sparta Praha fotbal B - 1.SC Znojmo FK  1:4  (1:1)
Branky: 2. Skalák - 28. Vašíček, 52. Vašíček, 86. Pacanda, 90. Krhut.
ŽK: 33. Pavelka, 67. Putz, 76. Polom - 18. Sukup, 25. Mička, 40. Zifčák, 65. Lukáš.
ČK: 42. Pavelka, 84. Polom.
Rozhodčí: Býma - Urban, Makovička.
AC Sparta Praha fotbal B: Kamenár - Sus (83. Kraják), Rada, Brabec, Polom - Kadeřábek, Jánoš, Pavelka, Krejčí - Skalák (73. Jirásek), Juliš (63. Putz)
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička, Sukup - Lukáš, Lacko, Hnaníček, Zifčák (71. Krhut) - Vašíček (90. Trnovec), Pacanda (87. Podzemský)
Počet diváků: 305
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Zatímco minulý rok viděli na stejném místě diváci pouhý jeden gól, tentokrát si branek užili dosyta a došlo i na karetní mariáš. V sestavě domácích nastoupilo všech šest mladíků z ME 19 a bylo to znát, základní jedenáctka Znojma v sobě naopak skýtala Milana Pacandu. Jihomoravané ale na začátku tahali za kratší konec, už ve druhé minutě si z pravé strany do pokutového území naběhl Jiří Skalák a potvrdil dobrou formu z nedávného šampionátů - 1:0.

Za hosty poslal poprvé navštívenku ve čtvrté minutě stříleným centrem Lukáš, brankář Kamenár si však poradil. Více zajímavých možností ovšem měli nadále Pražané a trio Krejčí, Kadeřábek, Skalák bylo vidět. Hlavně posledně jmenovaný, ten ve 23. minutě pořádně vystrašil gólmana Hrubého, přízemní střelu k tyči však umě vyrazil. Možná i tento zákrok podpořil Lacka, který o pět minut později vyslal kolmici na Václava Vašíčka, jenž načal svůj letošní střelecký účet ve druhé lize - 1:1. Domácí se s tímto stavem moc smířit nechtěli a tak krátce po inkasované brance napřáhl další ze stříbrných medailistů Jánoš a orazítkoval pravou tyč!

Pak začalo spíše karetní představení. Na Sukupovu a Mičkovu žlutou kartu z 18. a 25. minuty navázal Zifčák, který mohl být za barvu slunce ještě hodně rád. Žlutou si vysloužil i Sparťan Pavelka, to by samo o sobě nic moc neznamenalo, jenže ve 42. minutě fauloval Pacandu, což znamenalo druhou žlutou a samozřejmě i červenou. I toto byl jeden z klíčových momentů utkání.


Sparťané odehráli dobrou první půli, ovšem ve druhé části v desíti lidech to bylo o moc těžší. Šance tak začaly narůstat na druhé straně. Nejprve vyzkoušel pozornost Kamenára z dvaceti metrů Lacko. V dvaapadesáté minutě pak mířil podruhé do černého Václav Vašíček, jenž si proklestil cestu středem obrany a zamířil pod břevno - 1:2. Domácí se sice nevzdávali, ale v oslabení těžko hledali kudy překonat znojemskou defenzivu. Nepomohlo ani střídání Putze za sedmnáctiletého talenta Juliše, který se v utkání moc neprosazoval.

Věci se začaly dít až ke konci utkání, v 78. minutě to zkoušel technickou střelou k tyči, kterou mu Kamenár vyrazil. I o šest minut byl hlavním aktérem Pacanda, tentokrát se však ocitl na zemi a Polom viděl druhou žlutou kartu. Sparta tak muselo dohrávat o devíti. Znojemský útočník vyfauloval dva domácí hráče a hodně tím přispěl ke konečnému výsledku. Tento fakt pak Milan Pacanda ještě okořenil brankou, na přízemní střelu byl Kamenár krátký - 1:3. Největší znojemská posila si tedy užila prakticky osm minut one man show a pak mohla spokojeně střídat.

To však ze strany Jihomoravanů ještě nebylo vše. Vašíček svůj dobrý výkon završil narážečkou se střídajícím Dominikem Krhutem, který neměl problém skórovat a uzavřel tak poněkud vyhrocený zápas - 1:4. Znojmo si tak připisuje úspěšný vstup do nového ročníku druhé ligy, což může být pro další průběh podzimu velmi důležité.



 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies