FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Naváže Znojmo proti Mostu na výsledek z Horních Počernic?

Naváže Znojmo proti Mostu na výsledek z Horních Počernic? Z n o j m o - Dobře nakročili znojemští fotbalisté do nové sezóny druhé ligy. Teď budou mít možnost úspěšný vstup potvrdit před vlastními fanoušky a to v novém hracím dnu - v sobotu!!!. Soupeřem jim bude Most, který v prvním kole zaskočil Zbrojovku Brno. Čeká nás tedy souboj neporažených o to, kdo na tom bude po 2. kole lépe.

 
 
 

Neutěšená situace a dobrý vstup do ligy - Baník Most

Mostecký klub zrovna nezažívá světlé časy. Minulou sezónu by raději ani nevzpomínal, boji o záchranu se dlouho úspěšně vyhýbal, ale v samotném závěru se do něj ještě namočil. Nakonec Baník skončil na třináctém místě jen o bod před Znojmem. Oba týmy měly jednu věc společnou, doma se jim příliš nedařilo a body sbíraly především venku. Most byl v tabulce venku na šestém místě, dva body za Jihomoravany.

Trápení však zažívá exligový tým především ohledně vedení. To bylo krátce před startem ligy po trvajících sporech s městem odvoláno, zůstane do září, kdy se rozhodne o novém vedení a dalším financování klubu. Tato situace však nebránila Baníku zvítězit v prvním zápase druhé ligy nad favorizovanou Zbrojovkou Brno, kabina se mimochodem postavila za šéfa klubu Petra Kabíčka (v Mostu působil 9 let), jenž má být právě v září odvolán. Most přežil šance hostů a pak sám udeřil brankou, kterou vstřelil Rusetski. Tato výhra vlila Baníku elán do žil a prozatím vyvrátila prognózy, že by měl hrát o záchranu. Loni Most čekal na první body až do čtvrtého kola, a kde je ulovil? Ano správně, právě ve Znojmě.


Sergej Rusetski autor vítězné branky proti Zbrojovce a Vlastimil Hrubý, který vychytal Znojmu postup v Ondrášovce Cupu

Kádr sice doznal před sezónou několika změn, i tak však má solidní atributy. Ve vyrovnané lize ovšem mohl být Baník ještě silnější. Na hostování do Žižkova ale odešli Kevin Lafrance a Lukáš Schut. Do Plzně pak přestoupil talentovaný útočník Jakub Hora. V týmu už nebudou působit ani Gevorg Badalyan (Baník Ostrava), Lukáš Paleček (Karviná) a Jiří Jedinák (VFB Auerbach).

V kolonce posily to na žádné fanfáry nevypadalo. Z Teplic přišli na hostování Petr Pechatý a Ladislav Beran. Naopak z hostování se vrátili Petr Řehák a Jan Klasna. Nikovski, Vodička a Nguyen pak budou zkoušet štěstí z dorostu, poslední jmenovaný z juniorky. Jedinou zvučnou posilou tak je návrat z jarního hostování záložníka popřípadě útočníka, jímž je Patrick Oboya. Most se tak bude opírat hlavně o zahraniční duo Rusetski, Danoski, které má na starosti ofenzivu. Nový kouč Michal Zach však bude mít v druhé lize spoustu práce. Tuto středu totiž Most prohrál ve druhém kole Ondrášovka Cupu překvapivě se Sokolem Brozany 2:1.


Boj o udržení první příčky

Znojmo stále drží optimistický nádech nové sezóny. Ovšem už trochu se skřípěním zubů. Na dobrý vstup do ligy při výhře 4:1 nad Spartou B Jihomoravané nedokázali navázat v pohárovém utkání v Bystrci. Tam sice znojemští fotbalisté zvítězili, ale až na penalty a po utrápeném výkonu. Je však nutno brát v potaz, že každý zápas je jiný a v sobotu to může proti Mostu vypadat úplně jinak.

Loni však Baník ve Znojmě díky jedinému gólu vyhrál. Ovšem Znojmo si dokonale spravilo chuť v Mostu. V devíti tam totiž dokázalo senzačně vyhrát také 1:0 a udělalo důležitý krok k záchraně.



 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies