FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na slovíčko s hráči díl 2. - aneb „takhle to vidím z branky já“.

Na slovíčko s hráči díl 2. - aneb  „takhle to vidím z branky já“.          Pokračujeme v seriálu otázek a odpovědí našich současných či bývalých hráčů a .......Pokud trenéři či fanoušci mluví o hráči, bez kterého si nedokáží představit základní jedenáctku Znojma, je téměř jisté, že mluví o jedničce mezi znojemskými tyčemi a tím je Vlasta Hrubý (na snímku přebírá jednu z cen za sportovce Znojemska).

 
 
 
Jak jsi zatím spokojen s průběhem letošní sezóny?
Spokojený jsem velmi. Myslím, že podáváme kvalitní výkony a zaslouženě jsme v popředí tabulky.

V čem vidíš rozdíl (mimo bodů) oproti loňské sezóně?
Tak minulý rok jsme byli nováčci a nevěděli jsme do čeho jdeme. Navíc jsme měli smolný začátek a pak se to s námi táhlo celý podzim. V zimě se obměnil kádr, hlavně kvalitativně. Jaro už bylo dobré, ale museli jsme dohánět to podzimní manko. Nakonec se to povedlo zachránit. Myslím, že po vhodném letním posílení máme teď kádr, se kterým bychom se mohli pohyboval kolem 6.místa.

S odstupem času. Je opravdu velký rozdíl mezi MSFL a 2.ligou a v čem hlavně? A čekal jsi takový rozdíl?
Rozdíl je hlavně v kvalitě hráčů. Přece jen se tu pohybuje více hráčů, kteří mají velké zkušenosti s první ligou. Navíc i taktická vyspělost týmů je o hodně větší než v MSFL.

Co pohár, asi spokojenost, že? Který zápas byl pro tebe zatím nejtěžší?
Veliká spokojenost. Už když přijela Bohemka, tak jsme byli spokojení, že si jednou zahrajeme a užijeme zápas proti týmu s velikou tradicí. To, že jsme ji dokázali vyřadit a přijede k nám Sparta je ještě lepší. Je to pro nás a pro celý klub taková odměna za tu dosavadní práci. Myslím, že nejtěžší zápas teprve přijde.

Měl jsi nějaké své přání, proti kterému mužstvu by sis v poháru rád zachytal nebo ti to bylo jedno?
Já v české lize nemám žádný oblíbený tým, takže mi to bylo jedno. To, že k nám přijede Sparta je super, protože u nás není větší lákadlo.

Jak moc se těšíš na zápas se Spartou a proč? Bude to pro tebe dosud největší utkání kariéry?
Těším se moc. Ať to dopadne jakkoliv, tak si jen přeji, aby bylo pěkné počasí a přišlo co nejvíce diváků. Chci aspoň jednou vidět, jak vypadá ve Znojmě plný stadion. Bude to velký zážitek a asi zatím největší utkání mé kariéry.

Hráči Sparty budou nebezpeční asi všichni, ale co třeba Kweuke, který je mimochodem výborný hlavičkář, jak se těšíš na souboje s ním a co by na něj mohlo platit?
Tak uvidíme s čím přijedou, ale samozřejmě to bude velmi těžké ho uhlídat. Budeme do něj muset chodit co nejvíc do těla a nedávat mu moc prostoru. Ale Sparta není jen o Kweukem, jsou tam i lepší hráči než je on.

Takový zápas je určitě svátkem pro fanoušky i pro Vás hráče, vnímáš to taky tak a jaký je tvůj tip na počet diváků?
Svátek to bude veliký. Ptají se mě na ten zápas i lidi, kteří nikdy na fotbale nebyli. Jak už jsem psal v jedné z odpovědí, chci vidět stadion plný. Což je asi 4000 diváků.

Chytával jsi v Brně, co říkáš zatím na výsledky Brna? Čekal jsi, že budou mít takové problémy nebo je to i pro tebe překvapení?
Mrzí mě jak to v Brně dopadlo. Bohužel už to vše začalo, když jsem tam působil v B týmu. Nevěřím tomu, že tento rok postoupí zpět, protože s takovým kádrem jaký teď mají, nemají šanci hrát o postupová místa. Jedině, že by v zimě přišli dva tři hodně zkušení hráči.

V tuto chvíli jsme vlastně nejúspěšnější klub Jižní Moravy, jak myslíš, že to bude pokračovat?
Je to optimistické, ale přeci jen je ještě brzy na nějaké hodnocení. Ale věřím tomu, že se tady kolem toho 6. místa budeme pohybovat pořád.

Jaký je tvůj tip na postupujícího ze 2.ligy?
Zlín a Bohemians.

12)Nelze se také nezeptat na tvá záda. Jak to s nimi vypadá?
Střídavě oblačno. Jsou dny, kdy nemám žádný problém a pak z ničeho nic to zase trochu pobolívá, ale už jsem se s tím naučil žít a znám cviky, kterými si dokážu od bolesti pomoct.

V dalším kole Ondrášovky asi dostaneme Plzeň, to bude stylové přejít přes Spartu a narazit na Plzeň, ne? :-D:-D
No to by bylo pěkné, stát se může cokoliv. Ale myslím, že papírový favorit, je víceméně jasný.

Tvoji fanoušci se hodně ptají, zda jsi obdržel nějakou nabídku na angažmá někde jinde, třeba v 1.lize. Tak prosím tě, jak to s tebou a příp.angažmá jinde vypadá?
To se musí zeptat vedení klubu, já o žádné nabídce nevím. Ale pokud by něco zajímavého přišlo, tak se nebráním to zkusit, tím ale nechci říct, že chci ze Znojma za každou cenu odejít.
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies