FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jednu Bohemku už Znojmo zdolalo. A co lídr druhé ligy?

Jednu Bohemku už Znojmo zdolalo. A co lídr druhé ligy? Z n o j m o - V sobotu se mají diváci rozhodně, na co těšit. Do Znojma totiž zavítají Bohemians Praha a půjde o důležité body v boji o čelo tabulky. Ano, čtete dobře. Znojmo je jen dva body za svým sobotním soupeřem a bude to tak nepochybně zajímavý zápas. Startuje se v 16:30 a Bohemians zatím venku neprohráli.

 
 
 

Vyjukaný nováček? Ani náhodou! - FK Bohemians Praha

Představte si situaci, že hrají v první lize dvě Slavie nebo dvě Sparty. Že to není možné? Asi opravdu není, ale nejvyšší fotbalová soutěž v ČR měla donedávna dvě Bohemky - Bohemians 1905 a Bohemians Praha. A právě o druhém zmiňovaném klubu bude řeč. Pražský tým totiž bude sobotním soupeřem Znojma. Kdysi nosil název FC Střížkov, v roce 2005 však změnil název a pronajal si logo TJ Bohemians Praha. Od té doby se vedou mezi oběma Bohemkami soudní spory o užívání loga a názvu.

Již zmiňovaná situace v první lize nastala v sezóně 2009/10. Bohemians Praha ročník předtím postoupili z druhé ligy a Bohemians 1905 se mezi elitu znovu vraceli. Zde také došlo k několika kauzám, tou nejznámější je nenastoupení klubu ze Střížkova právě k zápasu s vršovickým týmem. A za to Bohemians Praha postihla pokuta šest miliónů a ztráta patnácti bodů. Odečet by již nic nezměnil na sestupu zpět do druhé ligy, jenže klub odmítl zaplatit pokutu, čímž mu nebyla udělena profesionální licence pro druhou ligu. V sezóně 2010/11 tak střížkovští Klokani startovali až v ČFL.


Na tvářích hráčů může být zatím po sedmi ligových kolech spokojenost. V domácím poháru se to však říct nedalo. Bohemians skončili už v prvním kole, když podlehli Roudnici nad Labem. Na půdě svého soupeře nevstřelili ani branku, naopak jednou inkasovali a překvapivě se s Ondrášovkou loučili. (Foto: www.bohemiansfc.cz)

S takřka nezměněným kádrem však nebyl pro tým problém postoupit do druhé ligy, obsadil suverénně první místo v ČFL a nastřílel neuvěřitelných 87 branek a ustanovil nový rekord této ligy, který doposud držely Lázně Bohdaneč v sezóně 1995/96 (82 branek). Ač tedy vstupoval do ligy jako nováček, právem se řadil mezi kandidáty na nejvyšší příčky. A předpoklady pražský celek určitě splňuje. Po sedmi kolech je společně se Zlínem na prvním místě, oba týmy mají shodně 14 bodů a stejné skóre 9:3. Pražané zatím zaváhali pouze doma se Sezimovým Ústím (1:2). Jinak to byly až na remízy s Čáslaví a Zbrojovkou Brno čtyři výhry (Jihlava 0:3, Karviná 1:0, Vlašim 1:0, Ústí nad Labem 2:0).

Bohemians se mohou opírat o první ligou ostřílený a zkušený kádr. Tým totiž zůstal od pádu do ČFL v podstatě pohromadě, když se pak doplnil ještě vhodnými posilami, může být postrachem po každý tým z druhé ligy. Zajímavě po příchodu Daniela Huni (hostování Přibram) a Olega Duchniče (hostování Sokolov) vypadá hlavně útok. Přidejte si k tomu ještě Stanley Ibeho a Petera Očovana a máte o ofenzívu postaráno.


V posledním kole porazili Bohemians doma Ústí nad Labem. Nejprve se trefil na fotu radující se slovenský útočník Peter Očovan. Pojistku pak přidal z přímého kopu obránce Pavel Grznár. Oba dva hráči jsou zároveň s dvěma brankami nejlepšími střelci pražského celku. (Foto: www.bohemiansfc.cz)

Další obrovskou posilou se stal stoper Pavel Drsek, jenž zamířil do Prahy z Jablonce, stačil však odehrát jen tři utkání, nyní ho trápí zranění, zda tak nastoupí proti Znojmu není jasné. K němu byl přikoupen ještě Mario Křižan z Baníku Ostrava. Jan Flachbart tak dostal do defenzivy velmi dobré spoluhráče. Vůbec obránci už dali dohromady velmi slušné čtyři branky, dvě Grznár a po jedné Drsek a Flachbart. Ale pojďme zpátky k novým akvizicím, těmi se dále stáli záložníci Vojtěch Šafránek (hostování Motorlet Praha) a Patrik Mišák (Trenčín) a hned další dva obránci Jan Novotný (hostování Hradec Králové) a Ondřej Sajtl (České Budějovice). Je ještě nutné zmínit, že v létě přišel na post hlavního kouče František Barát, dosavadní trenér Jaromír Jindráček zaujal post asistenta.

Znojemskou pohodu podpořila výhra v Opavě

Právě výhra na hřišti slezského favorita dostala Znojmo na šesté místo ligové tabulky hned dva body za vedoucí duo. Tři body trefil v Opavě Václav Vašíček, který už se dostal na čtyři zásahy. Chyběl naopak Milan Pacanda, který měl nateklé koleno a byl šetřen, v neděli by tak měl pravděpodobně opět nastoupit. A bude určitě potřeba, protože brankář hostí Václav Winter už 359 minut nedostal branku a má na svém kontě pět čistých kont.


1.SC Znojmo • Bohemians Praha
sobota 24.9.2011 (16:30 hod)
Oba týmy se doposud ještě nesetkaly, bude to tedy taková malá premiéra, kdo v ní bude úspěšný? Přijďte se podívat na vlastní oči na znojemský fotbalový stadión.

V případě nedělního úspěchu by se Jihomoravané přiblížili výrazně vrcholu tabulky. Jak to bude v neděli večer vypadat v tabulce, je ovšem ve hvězdách. Proti Bohemians to bude pořádně těžký zápas, ale to byl proti Sezimovu Ústí a Opavě také.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies