FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

J. Zifčák za Viktorii Plzeň v TIPSPORT lize

J. Zifčák za Viktorii Plzeň v TIPSPORT lize Dnes do TIPSPORT ligy zasáhla i mistrovská Viktoria Plzeň, což by nebyla zpráva pro náš web nikterak zajímavá, pokud by do zápasu nezasáhl i znojemský hráč v dresu Viktorie Plzeň - Jiří Zifčák. Viktoria Plzeň - Sezimovo Ústí 3:0 (2:0).

 
 
 

Těžko nyní ve Znojmě a okolí najdete příznivce fotbalu, který by nevěděl, že do přípravy s mistrem Gambrinus ligy a účastníkem Ligy mistrů Viktorií Plzeň nastoupil i znojemský hráč Jiří Zifčák. Jirka dostal tuto šanci na základě nové spolupráce, na které jsme se společně s vedením Plzně dohodli ke konci roku 2011. Nutno říci, že Jirka dosud rozhodně v Plzni ostudu neudělal. Myslím, že všem ukázal, že kvalitně s hráči umí pracovat i naši trenéři. Již na počátku v Plzni všechny překvapil fyzickou připraveností, což následně potvrdil i při testech, které hráči Plzně absolvují na specializovaném oddělení VŠ.

Do prvního utkání zasáhl v sobotu, kdy Plzeň sehrála exhibiční utkání s účastníkem IV. tř. Sokolem Kozolupy. Odehrál 90´ a vstřelil 5 branek, což ale vzhledem k soupeři nemá prakticky žádnou vypovídající hodnotu. Na druhou stranu, jak jsem Jirkovi řekl, kolik hráčů Znojma může říct, že vstřelili 5 branek za tým úřadujícího mistra ligy.

Podstatně zajímavější z jeho i našeho pohledu byl dnešní zápas s týmem, se kterým se pravidelně utkáváme ve 2.lize, se Sezimovým Ústím. Jak jsem již řekl, na utkání jsme se vypravili s prezidentem klubu Otou Kohoutkem a po něm jsme se potkali i s generálním ředitelem Plzně A.Šádkem. Do utkání Jirka nastoupil ve druhém poločase, jak dopředu avízoval trenér Vrba, kdy se v podstatě kompletně vyměnila témeř celá jedenáctka hráčů Plzně.

Sestava Plzně pro 2.pol.

Čech – Sladký, Božič, Ševinský, Beránek – Štípek, Darida, Kolář, Zifčák – Ďuriš, Fillo.

Po 1.pol. byl stav 2:0 pro Plzeň. Co bylo na hráčích Plzně především v 1.pol. vidět, je obrovské sebevědomí hráčů, nabyté v bojích LM. Celý 1.pol. se hrálo prakticky na polovině Ústí. Ve druhém poločase se hráči Plzně chvíli hledali, ale i tato sestava poté ukázala svoji převahu. Nutno dodat, že Jirka se rozhodně neztratil. Nejdřív, se pro něj netypicky, zapojil po ztrátě míče od spoluhráče do obranné činnosti a před vlastní šestnáctkou útočníkovi Ústí čistě odebral balon. Podíl měl pak na třetí brance Plzně, kdy se zapojil do kombinace na jeden dotek s Martinem Fillem, který celou akci vyšperkoval přihrávkou na Ďuriše, a ten nezaváhal.

Nejhezčí svoji akci Jirka předvedl po přihrávce od Daridy, kdy se hezky uvolnil přes obránce a jeho střelu na vzdálenou tyč brankář Ústí s námahou vyrazil jen před sebe. Dobíhající hráč Plzně ale netrefil prázdnou branku. Těsně před koncem mohl Jirka skórovat sám, naběhl si za obránce, ale hlavičku po centru Ďuriše, mu chytil brankář Ústí. Zapojoval se do kombinací, nebál se přejít přes hráče Ústí. Jak bylo řečeno, rozhodně ostudu neudělal.

Po zápase jsme se dohodli s gen. ředitelem p.Šádkem, že Jirka odehraje v sobotním utkání TIPsport ligy celé utkání a po něm se společně s trenérem Vrbou a Jirkou dohodnou na dalším postupu. Jednoznačně jsme se shodli, že všechny kroky budou učiněny především s ohledem na další fotbalový růst Jiřího Zifčáka. Pokud se shodneme na tom, že pro Jirku bude lepší aby pravidelně hrál, odehraje jarní část 2.ligy ve Znojmě a v létě se poté vydá opět směr Plzeň. Pokud trenér Vrba nazná, že již v průběhu jara bude dostatečné množství času, které by mohl odehrát v 1.lize,zůstane v Plzni již nyní. To vše se rozhodne během několika následující dní. Ať tak či onak, Jirka ve své zkoušce rozhodně obstál a je jen na něm, jak všechny zkušenosti v budoucnu zúročí.

Rozhodně se potvrdilo, to o čem jsme mluvili vždy. Jirka potenciál na ligu má, jeho největší překážkou může být on sám. Na jeho příkladu je jasně patrné, že naším cílem není klukům překážet nebo bránit v kariéře. Naopak, máme upřímnou radost, když takto prezentují nejen sebe, ale i náš klub. To, že to v konečné fázi pomůže i klubu, je zcela zřejmé.

S tím vším koresponduje i vyjádření trenéra Vrby po utkání v Berouně pro deník SPORT: "Jirka Zifčák je talentovaný hráč. Dostane prostor i v dalším zápase a pak se rozhodneme, co dál. Pokud uvidím perspektivu, že by se brzy prosadil v první lize, tak by u nás mohl zůstat. V opačném případě pro něj bude lepší pravidelně hrát druhou ligu."

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies