FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Fotbalové jaro načne Znojmo derby se Zlínem

Fotbalové jaro načne Znojmo derby se Zlínem Z n o j m o - Čtvrtý březen, to je stěžejní datum pro fanoušky 1.SC Znojmo. V tento den přivítají znojemští fotbalisté na svém hřišti Zlín a odstartují tak jarní část druhé ligy. Diváci se mohou těšit na některé nové tváře a samozřejmě po dlouhém půstu na zajímavý fotbal. Do hry se také vrátil tradiční hrací den, kterým je opět neděle.

 
 
 
NA ÚVOD ATRAKTIVNÍ SOUPEŘ

Příznivci znojemského fotbalu si od této neděle přijdou opět na své. V tento den totiž Jihomoravané naváží na své podzimní putování druhou ligou. Stejně jako loni začínají v domácím prostředí, soupeř je ale jiný a bude jím tentokrát z pohledu diváka velice atraktivní Zlín.


Nastartuje útočník Aleš Besta ve zlínském dresu opět svoji kariéru? (Foto: fctescomazlin.esports.cz)

Ševci tvoří pomyslnou hranici horní části tabulky, na šestém místě mají 27 bodů a za nimi už je větší propast. Hned šest bodů na ně ztrácí sedmá Opava a právě také osmé Znojmo. Tescoma ani přes devítibodovou ztrátu na první Ústí nevzdává boj o postup do první ligy. Klíčové totiž zřejmě bude druhé místo, na něj už Zlín ztrácí pouhé tři body a to není na začátku jara nikterak velká ztráta.

DOMA NA VÝBORNOU, VENKU JAK DĚRAVÉ BOTY

Zlín měl solidní začátek soutěže. Vše se začalo lámat od devátého kola, kdy nejprve podlehli Ševci Sezimovu Ústí a následně i velkým konkurentům Jihlavě a Mostu. Vrásky na čele dělalo trenéru Aloisi Skácelovi především to, když jeho tým vycestoval na hřiště soupeřů. Zde dokázal Zlín nasbírat pouhých pět bodů a to je na tým s nejvyššími ambicemi doslova tristní bilance. Jediné vítězství zaznamenala Tescoma proti poslední Spartě B.


Na podzim se radoval z vítězství Zlín. Znojmu dokázal vsítit tři branky a nechal si doma tři body za vítězství 3:1. Znojmo však rozhodně nebylo lehkým soupeřem, na 1:1 vyrovnával Podzemský a pak měl velkou šanci Milan Pacanda, ale svoji příležitost neproměnil. Branky: 4. Poznar, 24. Železník, 81. Dobeš R. - 6. Podzemský.


Děkovat za své dosavadní postavení v tabulce tak mohou Zlínští díky své domácí bilanci. Zde totiž bodově kralují celé druhé lize a o síle Ševců ve svém útočišti se na podzim přesvědčilo i Znojmo. Pouze Jihlava si z Baťova města dokázala odvést všechny tři body. Zde také můžeme vysledovat velký kontrast - doma 15 vstřelených branek, venku 2 vstřelené branky. Celkově pak tato bilance znamená třetí nejhorší útok a to je také na pováženou.

VYSTŘÍLÍ POSTUP BOJOVNÍK BESTA?

Trable s útokem by měla vyřešit jediná a o to zářivější zimní posila. Zašlou slávu se bude snažit ve Zlíně oživit útočník Aleš Besta, jenž zažil nejlepší časy ve Zbrojovce Brno. Pak však po interních problémech přešel do Slavie a tam začala i díky zraněním jeho kariéra upadat. Na jaře naopak nebudou v kádru Zlína Michal Šrom, Zdeněk Konečník a David Šmahaj. Všichni tři odešli na hostování a o Šmahajovi ještě bude řeč.

KLIDNÝ ZNOJEMSKÝ PODZIM, JAKÉ BUDE JARO?

Znojmo mohlo být s podzimem nad míru spokojeno, narozdíl od své nováčkovského sezóny totiž skončilo po první části na osmé pozici a v jednu chvíli dokonce tabulku vedlo. K úspěchům v lize se navíc přidalo i zdařilé tažení domácím pohárem, které se zastavilo až v osmifinále na pražské Spartě. Samozřejmě našly by se i mouchy. Znojmo nedokázalo čtyři zápasy v lize vyhrát a na své konto si připsalo pouze dva body a za zády Jihomoravanů je to opravdu našlapané. Čtrnáctá Zbrojovka ztrácí na Znojmo pouze tři body, těšit však může výběr trenéra Smrčka devítibodový náskok na patnáctý Most.

S CIHLÁŘEM I ŠMAHAJEM

Narozdíl od Zlína se toho v kádru Znojma dělo po stránce hráčského obsazení přece jen více. Jihomoravany posílilo hned šest nových tváří. Tou nejznámější je zřejmě David Šmahaj (hostování Zlín), zkušenostmi otřískaný fotbalista, jenž by měl nahradit Milana Pacandu. Dalšími akvizicemi jsou útočníci Jakub Rolinc (host. Olomouc), Dominik Mandula (host. Plzeň) a záložník Jan Mudra (host. Plzeň). Na přestup pak Znojmo získalo z Jihlavy svého odchovance Tomáše Cihláře, jemuž se v přípravě střelecky velmi dařilo. Zajímavou posilou hlavně pro U19 se pak stal ze srbského Bělehradu Andrejič.


Znojmo se stejně jako loni účastnilo zimní Tipsport ligy, do vyřazovacích bojů se však nedostalo. Foto je ze zápasu se Slováckem, který skončil 1:1. (Foto: JP)

Ve Znojmě naopak skončil zmíněný Milan Pacanda (nyní Bystrc) a také Domagoj Krajičič (konec smlouvy) a Radomír Trnovec (Podbrezová).


1.SC Znojmo • Tescoma Zlín
Neděle 4.3.2012 (14:30 hod.)

Trenéry trápí před první ostrým utkáním marodka. Zdravotní problémy mají Tomáš Lukáš, Roman Hříbek, potíže mají i Zdeněk Mička a Josef Hnaníček. Alespoň na chvíli by proti Tescomě nastoupit postupně uzdravující se Okleštěk. David šmahaj do zápasu nemůže nastoupit kvůli dohodě se Zlínem. Zranění hatily hlavně přípravu, když prakticky ani jednou nenastoupili Jihomoravané v optimální sestavě.


Tipsport Cup  SK Sigma Olomouc - 1.SC Znojmo    2:0     (1:0)
Tipsport Cup  1.FC Slovácko - 1.SC Znojmo 	1:1 	(1:1)
Tipsport Cup  Vysočina Jihlava - 1.SC Znojmo 	2:1 	(1:1)
Tipsport Cup  Zbrojovka Brno - 1.SC Znojmo 	3:2 	(1:1)
Tipsport Cup  Zlaté Moravce - 1.SC Znojmo 	3:4 	(0:3)
přípr. 	      MSK Břeclav - 1.SC Znojmo 	1:2 	(1:0)
přípr. 	      HFK Třebíč  1.SC Znojmo 	        0:5 	(0:2)
přípr. 	      Zbrojovka B - 1.SC Znojmo 	0:1 	(0:0)
přípr. 	      Sigma Olomouc B - 1.SC Znojmo 	2:1 	(1:0)
přípr. 	      1.SC Znojmo - Baník Ostrava B 	0:2 	(0:1)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies