FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jarní probuzení chvíli trvalo, ale stálo to za to

Jarní probuzení chvíli trvalo, ale stálo to za to Z n o j m o - Lepší vstup do jarní části druhé ligy si ani znojemští fotbalisté nemohli přát. V úvodu utkání se Zlínem se sice museli vypořádat z nepříznivým skóre, ale ještě do poločasu se dočkali vyrovnání. V druhé půli pak přišly další tři branky a zasloužené vítězství. Hattrickem korunoval svůj skvělý výkon Václav Vašíček.

 
 
17.k.2.liga, neděle 4.3.2012
1.SC Znojmo FK - FC Zlín  4:1  (1:1)
Branky: 30. Vašíček, 52. Mudra, 75. Vašíček, 80. Vašíček - 10. Malý
ŽK: 83. Okleštěk, 85. Krhut - 74. Švach, 78. Poznar.
Rozhodčí: Jílek - Hájek, Zeman
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Sukup, Yonov (K), Avdič, Cihlář - Mudra (84. Krhut), Hnaníček, Lacko, Zifčák (75. Okleštěk) - Rolinc, Vašíček (86. Mandula).
FC Zlín: Kořínek - Malý, Jugas, Železník (57. Holík), Dobeš (K), Poznar, Salachna, Hájek, Jelínek, Švach (74. Kurtin), Bublák (65. Motal).
Počet diváků: 976
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

V základní sestavě Znojma se objevilo oproti podzimu několik nových jmen. Do stoperské dvojice k Yonovovi se postavil Avdič. Dalšími novými tvářemi byli Mudra s Rolincem. V základu byl po návratu z Jihlavy i odchovanec Tomáš Cihlář. Naopak kvůli zranění několik jmen domácím chybělo - Lukáš, Hříbek, Mička. Do hry nemohl kvůli dohodě se Zlínem zasáhnout ani Šmahaj.

Hosté přijeli bez několika opor v čele s Poláchem, ani na lavičce pak nebyla nová posila Aleš Besta. Prvních pár minut to byla především velká bitva provázená řadou nepřesností. Domácí se příliš nedostávali do hry po zemi, především díky dobrému napadání Zlína. To byla však jediné devíza Ševců. Ti šli však jako první do vedení. Po rohovém kopu se hlavou prosadil nikým nehlídaný Michal Malý a poslal tak svůj tým do vedení - 0:1.

Zlín se pak až příliš spoléhal na ubránění hubeného náskoku a do hry se začali dostávat domácí. Prvním varováním pro Tescomu byla šance Hnaníčka, jenž však z bezprostřední blízkosti Kořínka nepropálil. Z tohoto vykřičníku si však hosté nic moc nevzali, protože ve 30. minutě proletěl dlouhý aut do vápna až k Václavu Vašíčkovi, který střelou z hranice malého vápna načal svůj střelecký koncert - 1:1.

Druhou půli odstartovali Ševci přece jen aktivněji. Zchladil je však rychlý domácí gól. Po centru z levé strany se hlavou prosadil Jan Mudra a užil si svoji premiérovou radost ve znojemském dresu - 2:1. Znojmo se po vsítěné brance začalo soustředit na pozornou defenzivu s častými výpady do nezformované obrany soupeře. Tescoma trochu přitlačila na pilu, ale její útočná snaha byla toporná a mozek zlínské hry Dobeš na vše nestačil. Největší šanci měl v 65. minutě střídající Holík, jehož střela z dvaceti metrů jen těsně minula levou tyč.

Pokud měli hosté nějaké naděje na vyrovnání, pak definitivně zhasly v 75. minutě. Dvorní znojemský rozehrávač standardních situací Tomáš Cihlář totiž našel po jedné takové neomylně ve vápně Václava Vašíčka a ten hlavou překonal bezmocného brankáře Kořínka - 3:1. V tuto chvíli definitivně na hřišti kraloval domácí tým a třešničku na dortu si nechal na 80. minutu. Lacko vybídl skvělou kolmicí k postupu na branku Václava Vašíčka. Chvíli se zdálo, že znojemský útočník prováhal správný moment na zakončení, ale opak byl pravdou. Vašíček udělal Kořínkovi šikovnou kličku a střelou do prázdné brány dovršil svůj hattrick - 4:1.

Znojmo mohlo přidat i pátou branku, leč nebylo mu souzeno. Krhut se po chybě obránce Hájka dostal za jeho záda. Nejprve byl zatažen lehce za dres a pak se po střetu s Hájkem ocitl na zemi. Penalta se ovšem nepískala. Domácí to však nemuselo mrzet vítězství 4:1 vrátili Zlínu podzimní prohru a posunuli se na sedmé místo tabulky.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies