FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V neděli čeká na Znojmo atraktivní a nebezpečný soupeř - Jihlava

V neděli čeká na Znojmo atraktivní a nebezpečný soupeř - Jihlava Z n o j m o - Nesmírně zajímavý bude pro znojemské příznivce nadcházející zápas druhé ligy. Do Znojmo zavitá regionální rival a druhý tým tabulky - Jihlava. V brance Vysočiny bude bývalý český reprezentant Jaromír Blažek a i to je bezesporu velkým lákadlo pro fanoušky. Oba týmy disponují dobrou formu a v dosavadních dvou zápasech jara si připsali shodně čtyři body.

 
 
 
POSTUPOVÉ AMBICE - VYSOČINA JIHLAVA

Jihlava už nějaký ten rok myslí na postup do první ligy, ten cíl jí však zatím pokaždé unikl. S pokusem o útok na elitní českou soutěž to zpočátku letošní sezóny také nevypadalo zdaleka nejlépe zvláště poté, co Vysočina z prvních čtyřech utkání posbírala pouhé čtyři body. Alarmující byly hlavně vysoké domácí prohry s přímými konkurenty o postup. Chmury se však zažehnaly a po podzimu se nakonec Jihlavští ocitli na třetím místě za Střížkovem a Ústí nad Labem.


Mnoho už toho má za sebou brankář Jaromír Blažek, nyní má před sebou novou výzvu, dotáhnout Jihlavu do první ligy. Devětatřicetiletý gólman má svém rejstříku sedm mistrovských titulů (1xSlavia, 7xSparta), dvě pohárová vítězství a bronz z ME 2004. (Foto: Jan Škrle))

V zimě se toho v kádru trenéra Pivarníka příliš nedělo, krom přesunů z juniorky Jihlavy buď směrem nahoru, nebo dolů. Přesto se však zrodil na Vysočině jeden z největších přestupů zimy. Brankář Jaromír Blažek skončil v pražské Spartě a nakonec kývl na nabídku Jihlavy. Tým tak nyní disponuje asi nejkvalitnější dvojkou gólmanů v lize. Blažkovi totiž kryje záda Uvarenko, který má také bezpochyby velké kvality. Z odchodů je třeba zmínit především ukončení smlouvy Filipa Dorta, jenž nyní hraje za Dobříš a také přesun Tomáš Cihláře zpět do svého mateřského klubu - Znojma.


Příchody: Jan Kliment (starší dorost), Lukáš Kryštůfek (juniorka), David Vacek (juniorka), David Helísek (FK Mutěnice), Jaromír Blažek (AC Sparta Praha).

Odchody: Petr Krutý (bez angažmá), Filip Dort (konec smlouvy -> Dobříš), Jiří Fadrný (juniorka), Jan Procházka (juniorka), Robin Demeter (hostování Vlašim), Petr Filip (hostování Varnsdorf), Petr Dolejš (Teplice), Tomáš Cihlář (Znojmo).


Vstup do jarní části ligy se Jihlavě povedl na jedničku. V Ústí nad Labem uhrála Vysočina cenný bod a poté doma jasně přehrála Čáslav. Vzhledem k tomu, že Bohemians Praha se nemůže probudit ze zimního spánku, postoupila Jihlava na druhé místo. Pozitiva se valí ze všech stran. Blažek dvakrát za sebou neinkasoval, proti Čáslavi se trefili oba útočníci Mesanovič s Teclem. Nyní bude Vysočina potvrzovat formu ve Znojmě.


V minulém kole si Jihlava bez problémů poradila v domácím prostředí s Čáslaví. Vítězstvím 3:0 se navíc Vysočina dostala na druhou pozici v tabulce. Jistě by tam chtěli jihlavští být i po třicátém kole. (Foto: Zuzana Javůrková)

ZNOJEMSKÉ TRABLE SE STOPERY

Jihomoravané mají za sebou dva zápasy a zisk čtyři bodů, což vlévá do tábora Znojemských dobrou náladu. Narozdíl od jasného vítězství nad Zlínem však Znojmo zachraňovalo v Sokolově až na poslední chvíli alespoň bod. Nálada je i přesto dobrá, avšak osmý tým tabulky má před zápasem s Jihlavou problémy především v obraně. Kapitán Todor Yonov nemůže pro žluté karty nastoupit a Zdeněk Mička je stále zraněný. Do stoperské dvojice k Avdičovi se tak nejspíše postaví Hnaníček.


1.SC Znojmo • Vysočina Jihlava
Sobota 18.3.2012 (15:00 hod.)
Za necelé dva roky má Znojmo s Jihlavou hodně nepříznivou bilanci. V dosavadních třech vzájemných zápasech vždy prohrálo a nevstřelilo ani branku. Na podzim vyhrála Jihlava v domácím prostředí 2:0.

Situace v tabulce okolo Znojma je mimořádně nabitá. Před tímto kolem ztrácel dvanáctý Varnsdorf pouhé tři body a v tomto bodovém rozmezí je tak hned šest týmů. Situace pak ještě vyostřuje forma Mostu, který se z patnácté pozice pomalu začíná drápat směrem vzhůru.

Úvodní foto: Miroslav Fuks

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies