FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na Znojmo čeká zdánlivě nový tým - FC MAS TÁBORSKO

Na Znojmo čeká zdánlivě nový tým - FC MAS TÁBORSKO Z N O J M O - Potvrdit formu nynějších dnů bude chtít Znojmo jistě i v dalším kole, kdy zajíždí na půdu známého soupeře s novým názvem. Sezimovo Ústí spojením s Táborem dostalo nový název FC MAS TÁBORSKO. Táborsko získalo na jaře jen tři body a nebezpečně se mu přibližují boje o záchranu. Pro domácí je tak nutnost jakéhokoliv bodového zisku.

 
 
 
DVA KLUBY, JEDNA CESTA - FC MAS TÁBORSKO

Nebývá zvykem, že v polovině rozjetého ročníku se v lize objeví nový celek. Máme tu však i výjimky a jednou z nich je i letošních ročník české druhé nejvyšší fotbalové soutěž. Nebojte žádné revoluce se nekoná, vysvětlení je jednoduché. Na podzim jsem ještě registrovali FK Spartak MAS Sezimovo Ústí, na jaře už se můžeme seznamovat se FC MAS Táborsko. To vzniklo spojením právě Sezimova Ústí s blízce sousedícím FK Tábor. Oba kluby se spojily a půjdou tedy po společné cestě. Nabízí podobné srovnání jako před pár lety u dvou znojemských klubu, z kterých vzniklo 1.SC Znojmo.


Nejlepší momenty své kariéry prožíval útočník Luboš Pecka v sezóně 2006/2007 v Mladé Boleslavi, v tomto ročníku vytvořil úderné duo s Kuličem a stal se 16 vstřelenými góly králem střelců. Poté se vydal na hostování do Cách a pak se opět vrátil do Boleslavi, už se mu ale tolik nedařilo a po operaci ploténky se přesunul do Českých Budějovic. Nyní zkouší nastartovat svoji střeleckou formu v Táborsku. (Foto: Jan Škrle)

BEZ VUKADINOVIČE, ALE S PECKOU

Ale pojďme už čistě k fotbalovým věcem. Nový název neznamenal zbavení se starých problémů a Táborsko jež bylo po podzimu desáté, kleslo po třech jarních kolech na třinácté místo a nedobrovolně se zapojilo do hry o záchranu. Vinu na tom má především dobrá forma patnáctého Mostu a jeho zisku sedmi bodů a naopak pouhý tříbodový přísun na straně Táborska. MAS vyhrál nad Třincem, podlehl však Bohemians Praha a naposledy i Zbrojovce Brno. Náskok na Most tak činí čtyři body, přičemž po zimě to bylo bodů osm.

Táborsko trápí i trochu smůla. Střížkovu dokázalo dát dva góly přesto prohrálo a v Brně přišlo o bod v samém závěru utkání, což zamrzelo o to víc, že hosté vedli. V situaci, jaká panuje v tabulce, bolí ztráta každého bodu. Vždyť kolo od kola se snad až s výjimkou Sparty B a Ústí nad Labem může situace rychle měnit.


Takových momentů jako v minulém kole na Zbrojovce by Táborsko rádo zažívalo co nejméně, nejlépe vůbec. Domácí Brno získalo tři body až ve druhé minutě nastavení (Foto: Roman Kantor)

V zimní přestávce postihlo Táborsko několik odchodů. Nejlepší střelec Sklenář se vrátil do Dukly Praha. Další ofenzivní opora Vukadinovič pak zamířil do Jablonce. Ztráta střelecké síly však byla kompenzována známým útočníkem Lubošem Peckou (dříve např. Mladá Boleslav, České Budějovice). Dalšími posilami pak byly Kristián Zbrožek (Mladá Boleslav), Stanislav Smrek (Moldava), Vojtěch Přeučil (Dukla Praha) a Martin Sladký (Plzeň).

STÁLE OSMÉ MÍSTO

Znojmo prožívá krásné jarní dny. Ze tří zápasů získalo sedm bodů a při pohledu s jakými to bylo soupeři, určitě trenéry zahřeje u srdce. Vždyť Jihomoravané dokázali zdolat dva adepty na postup, naposledy odjížděla bez bodu Jihlava. Každopádně znojemští fotbalisté si na sebe doposavadními výsledky upletli bič.


FC MAS Táborsko • 1.SC Znojmo
Sobota 24.3.2012 (14:00 hod.)
Podzimní utkání ve Znojmě vyšlo daleko lépe domácím, kteří zvítězili přesvědčivě 3:1. Branky Znojma obstarali Pacanda, Okleštěk a Vašíček. Hosté v závěru už jen snížili z penalty.

Přísun sedmi bodů však v tabulce opět neznamenal žádný postup. Znojmo je stále osmé, ale své soupeře má na dosah ruky. Se Sokolovem a Opavou má dokonce stejný počet bodů, ovšem horší skóre. Zajímavým faktem také je, že Znojmo má blíž k postupovým pozicím, než k těm sestupovým. Po karetním trestu se do sestavy pro Táborsku opět vrátí kapitán Todor Yonov.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies