FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmu to proti favoritům zatím jde, jak si poradí na Střížkově?

Znojmu to proti favoritům zatím jde, jak si poradí na Střížkově? Z n o j m o - Nelehký úkol čeká Znojmo v sobotu ráno, jeho soupeřem totiž budou domácí Bohemians Praha - druhý tým tabulky. Pod staronovým trenérem ukořistili Pražané naposled výhru nad prvním Ústím nad Labem a v nastavené cestě by rádi pokračovali i proti Znojmu. Utkání začíná na Bílou sobotu už v 10:15, skončí postní doba i znojemským střelcům?

 
 
 
BOHEMIANS V BOJI O DRUHÉ MÍSTO

Klub ze Střížkova naplnil v podzimní části očekávání a přezimoval na druhé pozici. Bohemians už před začátkem sezóny nebral nikdo jako nováčka, a to se také potvrdilo. Zkušený tým, jenž proletěl suverénně ČFL, se i ve druhé lize adaptoval nad míru dobře a je ve hře o postup do první ligy, kterou i nedávno i hrál. Jediným celkem, na který byli Pražené krátcí, se stalo Ústí nad Labem.


Vítězných děkovaček by se hráči Bohemians rádi užívali co nejvíce. Tahle je po výhře v minulém kole nad Ústí nad Labem. Jediný gól zařídil Flachbart. (Foto: bohemiansfc.cz)

Do jara tedy mohli Bohemians vstupovat v dobrém rozpoložení. V úvodním utkání porazili po přestřelce Táborsko 4:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by měla přijít nějaká herní krize. Ta však přišla záhy, i když slovo krize je velmi silné slovo. Pražané nejprve doma prohráli s rozjíždějící se Zbrojovkou a pak přišly dvě remízy s Čáslaví a Vlašimí. Tenhle třízápasový výpadek měl na svědomí na chvíli ztrátu druhé pozice na úkor Jihlavy. Jenže ani nejbližší soupeři Bohemians se nesetkali na jaře s oslnivou formou a také klopýtají. Střížkov se tak na druhé místo opět vrátil, za jeho zády je to však hodně ošemetné a týmy v popředí svými nepřesvědčivými výsledky dali možnost bojovat o postup především nejlepšímu týmu jara - Zbrojovce Brno.

VÝMĚNA TRENÉRA, U KORMIDLA STARONOVÁ TVÁŘ

Vedení Bohemians na sérii zápasů bez výhru reagovalo odvoláním trenéra Františka Baráta. Proti Ústí nad Labem tak už vedl tým dosavadní asistent Jaromír Jindráček. Pro něho to nebyla zdaleka nová role. Do pozice hlavního trenéra se vrátil po několika měsících, byl to totiž právě on, kdo dovedl Bohemians k suverénnímu vítězství v ČFL, celek trénoval i v první lize. Realizační tým byl ještě posílen o Jaroslava Vodičku. Staronový kouč pak hned v prvním utkání slavil úspěch, když Bohemians porazili vedoucí Ústí nad Labem.


Na podzim se ve Znojmě radovali Bohemians z vítězství 2:0 po profesorském výkonu, na který domácí nemohli najít recept, ten marně hledal i Milan Pacanda, v té době ještě oblékající dres Znojma. (Foto: Libor Duchoň)

O zimní pauze nedošlo v kádru k nikterak výrazným změnám. Za zmínku stojí určitě odchod kanonýra Huni do Mostu. Z posil můžeme uvést uvést útočníka Dorotíka (Hradec Králové) a brankáře Šebka (Jablonec). Posledním přesunem již v rozběhlém jaru je pak návrat útočníka Olega Duchniče do Sokolova z hostování. Na jeho místo přišel z dorostu Sparty Václav Klán.

NA JAŘE VENKU ZATÍM S JEDNÍM BODEM

Znojmo v minulém kole s Opavou svedlo bezbrankovou bitvu, kterou velkou měrou ovlivnilo vyloučení Josefa Hnaníčka z 34. minuty. Ten také nebude moci nastoupit do dalšího utkání, co by nebylo tak zlé, ale disciplinární komise ho potrestala velmi přísně distancem na čtyři utkání! Kvůli žlutým kartám v Praze nenastoupí ani Roman Hříbek.


FK Bohemians Praha • 1.SC Znojmo
Sobota 7.4.2012 (10:15 hod.)

Jihomoravané klesli z osmého místa na desáté. Není to však nic tragického, tabulka je totiž stále vyrovnaná. Důležitým faktem je, že Znojmo drží desíti bodový náskok před patnáctým Mostem, přesto by samozřejmě uvítalo z Prahy alespoň bod. Bohemians disponují společně se Zlínem nejlepší obranou, proti favoritům to však Znojmu tradičně jde. Tři zápasy už čeká na střelecký zásah Václav Vašíček.

Úvodní foto: bohemiansfc.cz

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies