FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Prolomí Znojmo proti Čáslavi střeleckou smůlu?

Prolomí Znojmo proti Čáslavi střeleckou smůlu? Z n o j m o - V neděli čeká na Znojmo bitva o navrácení jistoty. Jihomoravané se přiblížili záchranářským bojům. Nyní jsou na jedenácté pozici a přivítají čtrnáctou Čáslav, jenž je v bezprostředním ohrožení. Znojemští fotbalisté už tři utkání čekají na vstřelený gól a také na výhru. V neděli by samozřejmě rádi tento fakt smazali.

 
 
 
TRABLE SE ZÁCHRANOU - FK ČÁSLAV

V letošním ročníku druhé ligy neexistují jistoty. Dokázalo to i minulé kolo, kdy Táborsko porazilo lídra tabulky Ústí nad Labem 5:0. Čekal by to někdo? Ne! A to dělá z letošní sezóny velmi zajímavou a dramatickou podívanou. Vyostřuje se boj o postup, i boj o záchranu. Jediným stabilním bodem je poslední místo utrápené Sparty B.


V minulé kole narazila Čáslav na Třinec. V domácím prostředí se s dalším celkem bojujícím o záchranu rozešla bezbrankovou remízou. (Foto: svoboda.info)

Čáslav je jedním z týmů ohrožených sestupem. Situace se nyní ještě hodně zdramatizovala dnešní výhrou Mostu. Baník má totiž na jaře mimořádnou fazónu, dohnal velkou ztrátu a dotáhl se na týmy před sebou. Konkrétně bodově vyrovnal Čáslav, Třinec a Vlašim. Všechny týmy mají shodně 25 bodů.


Na podzim skončil duel Čáslavi se Znojmem remízou 1:1. Za domácí skóroval Voltr, který v současnosti už kope za Hradec Králové, znojemskou branku vsítil Vašíček. Nerozhodný stav nebyl žádným překvapením. V minulé sezóně totiž oba vzájemné zápasy těchto soupeřů také skončily remízově. (Foto: svoboda.info)

Čáslav tedy dobře ví, že situace není růžová. Tým ze středu Čech však neměl v úvodu zrovna přívětivý los. Po prohrách s Mostem a Jihlavou byl odvolán trenér Oldřich Abrhám a na jeho místo nastoupil Miloš Sazima. Ten dokázal ve čtyřech utkáních získat s týmem pět bodů. Naposled Čáslav remizovala s Třincem.


Příchody: Szmek a Šturma (hostování 1.FC Slovácko), Mojdl (hostování 1.FK Příbram)

Odchody: Šisler a Voltr (přestup FC Hradec Králové), Timm (konec hostování SK Dynamo České Budějovice), Jukl (konec hostování 1.FC Brno)


Největší ztrátou v kádru Čáslavi byl odchod osmigólového střelce Voltra do Hradce Králové, což je o to větší problém, že Čáslav je nejhůře skórujícím týmem v lize. Znojmo zatím nastřílelo o pět branek více - pětadvacet.

ČEKÁNÍ NA GÓL

Jak dobře vstoupilo Znojmo do jarní části, tak se teď trápí. V posledních třech kolech získalo pouze bod a nevstřelilo ani gól. Na ten čeká od hattricku z úvodního zápasu se Zlínem také kanonýr Václav Vašíček. Znojmo se díky minimálnímu přísunu bodů v posledních zápasech propadlo na 11. pozici a čeká ho ještě tuhý boj a možné záchranářské práce. Náskok na patnáctou příčku má totiž pouze čtyřbodový a i když má zápas dobru s Čáslaví, na radostné oslavy to rozhodně není.


1.SC Znojmo • FK Čáslav
Neděle 15.4.2012 (16:30 hod.)
Manažer Znojma Michal Sobota před Čáslaví: „Pro nás jde o důležité utkání, protože jsme jsme se přiblížili spodku tabulky a tam být nechceme. K jistotě záchrany nám schází šest až sedm bodů. Nejsme urostlé mužstvo, takže si musíme dát pozor na standardky, z nichž dostáváme dost branek. Proti týmům zespodu se nám hraje hůř, ale do utkání dáme vše, abychom je zvládli.“ (zdroj: Jaroslav Kára/deník.cz)

Vše může změnit nedělní duel se čtrnáctým týmem tabulky ten bude pro Jihomoravany velmi důležitý. Vítězství by výrazně mohlo uklidnit situaci. V minulé sezóně stačilo na záchranu 36 bodů. Znojmu bude stále chybět distancovaný Hnaníček, do sestavy se naopak vrací po stopce za žluté karty Hříbek.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies