FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo vyráží k velkému derby, čeká ho Zbrojovka Brno

Znojmo vyráží k velkému derby, čeká ho Zbrojovka Brno Z n o j m o - Jeden zápas čtyřiadvacátého kola druhé ligy na sebe bude určitě poutat větší pozornost. Střetnutí Zbrojovky Brno se Znojmem si právem zaslouží označení derby a domácí budou mít hostům, co vracet. Na podzim totiž Znojmo zvítězilo 3:0 a vezlo se na vlně pohody. Nyní je situace obrácená, jak to v neděli dopadne?

 
 
 
Z BITVY O ZÁCHRANU, BOJ O POSTUP - ZBROJOVKA BRNO

Nástup do ligy mělo Brno opravdu špatný, prohra s Mostem sice mohla být jen zakolísáním, už v dalším kole ale přišla domácí prohra s Opavou. V dalších dvou zápasech zaznamenala Zbrojovka jen dvě remízy a na první výhru si musela počkat až do pátého kola, kdy uzmula body v Sezimově Ústí. Věřilo se, že by mohlo vítězství Brno nastartovat, jenže nestalo se tak. Svěřenci Reného Wagnera hned v dalším kole prohráli v Čáslavi a s Třincem a Vlašimí remizovali. Vrchol zmaru přišel v posledním zápase, kdy Zbrojovka dostala doma za vyučenou od Ústí nad Labem 1:4. Brno je tedy na patnácté pozici se ziskem sedmi bodů a skórem 7:12.

Úvodní odstavec je z října minulého roku před vzájemným střetnutím Znojma s Brnem. Nyní je však situace naprosto odlišná. Zbrojovka totiž na jaře válí. Z bitvy o záchranu se rázem stal boj o postup. Brno ještě neprohrálo a nyní drží sedmou pozici a má zápas k dobru. Poslední utkání s Vlašimí a Ústí nad Labem sice skončila remízou, ale to na aktuální formě nic neubírá.

Dani Chigou by měl v Brně střílet hlavně góly a potvrdit pověst kanonýra. (Foto: Roman Kantor)

V zimě se děly v moravské metropoli důležité věci. Bratři Prosové se rozhodli, že už dál nechtějí řídit brněnský fotbalový klub a svůj podíl odprodali akciové společnosti FOR Brno Plus. Zde můžeme spatřit ten životadárný impuls. Zda-li to však bude dlouhodobě fungovat, ukáže až budoucnost. V pauze před startem druhé části ligy se také měnil trenér. Róberta Kafku, jenž vystřídal v průběhu podzimu René Wagnera, nahradil Petr Čuhel. Nezůstalo samozřejmě jen u trenéra. Mužstvo opustil brankář Tomáš Bureš a stoper Ivo Zbožínek, oba posílili ambiciózní divizní Prostějov. Útočník Tomáš Došek odešel nikoliv do Slavoje Houslice ale do Slavoje Koloveč. Václav Tomeček pak zamířil zpět do Sigmy Olomouc.

Mezi posilami se nejvíc vyjímá kanonýr Dani Chigou, který přišel na hostování z Dukly Praha. Rovněž na hostování přišli z Českých Budějovic Pavel Mezlík a Petr Šíma. Kmenovým hráčem se pak stal Josip Šoljič. Zmíněné hráče pak ještě doplnily posily z řad juniorů - Vaclav Hladký, Milan Lutonský, Lukáš Michna, Martin Sus a Stanislav Vávra.


Na podzim byl vzájemný zápas jasnou záležitostí pro domácí Znojmo, které vyhrálo 3:0 a podtrhlo tak židli trenéru René Wagnerovi. Úvodní gól vsítil po brněnské chybě Václav Vašíček. (Foto: Roman Kantor)

Největší personou v týmu je stále Petr Švancara, ne nadarmo nosí kapitánskou pásku. Na jaře také chytil solidní formu Martin Doležal, jenž nastřílel zatím čtyři branky a další by rád přidal proti Znojmu. Domácí budou narozdíl od podzimu poměrně jasným favoritem, trenér Brna však před soupeřem varuje: „Má vhodné typy na jednoduchou hru a brejky. Nebezpečný je útočník Vašíček, který na jaře vytvořil dobrou dvojici s Rolincem. Znojmo má i kvalitní standardky, které zahrává kapitán Yonov,“ uvedl Petr Čuhel pro brněnský deník. Do sestavy Zbrojovky se vrací duo Koloušek - Šíma, síla Brna tak ještě vzroste.

VLIJE DERBY NOVOU KREV DO ŽIL?

Znojmo má poněkud jiné starosti, než jeho nedělní soupeř. Musí se totiž dívat směrem k dolním patrům tabulky. Momentálně drží jedenáctou pozici a na sestupové pozice má náskok pět bodů, což je zatím poměrně dostačující, ovšem nikterak pohodlná rezerva. Znojmo navíc v posledních zápasech neoplývá velkou formou. Nedaří se především střelecky. V posledních čtyřech utkáních dali Znojemští pouze jeden gól.


Zbrojovka Brno • 1.SC Znojmo
Neděle 22.4.2012 (15:00 hod.)
Trenér Znojma Bohumil Smrček: „Zbrojovka je nahoře a velký favorit. V organizaci a disciplíně se výrazně zlepšila. Budeme se snažit prodat, co v nás je a domácí potrápit. Máme něco připraveného.“ (zdroj: Jaroslav Kára/deník.cz)

Do zápasu se Zbrojovkou půjde Znojmo bez distancovaného Hnaníčka. Speciální bude utkání pro trenér Bohumila Smrčka, který dříve na Srbské hrál za Královopolskou strojírnu a posléze působil jako asistent Karla Večeři právě u Zbrojovky.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies