FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo čeká anglický týden, začíná v sobotu v Ústí nad Labem

Znojmo čeká anglický týden, začíná v sobotu v Ústí nad Labem Z n o j m o - Tři zápasy v osmi dnech absolvují znojemští fotbalisté v nadcházející době. Jejich náročná mise začne v sobotu na půdě lídra z Ústí nad Labem. Situace Znojma sice není v tabulce ještě kritická, růžová nicméně také ne. Jihomoravané mají pěti bodový náskok na patnáctý Třinec a následující týden o mnohém napoví.

 
 
 
PO ROCE OPĚT DO PRVNÍ LIGY? - FK ÚSTÍ NAD LABEM

Ústí si na podzim vypracovalo velmi solidní pozici a přezimovalo na prvním místě s šesti bodovým náskokem. Za několik jarních kol zůstal odstup od druhého v tabulce stejný, na třetího pak ještě o bod více. Arma si v druhé části sezóny neodpustila pár zaváhání, nicméně její největší konkurenti také ne, a tak se může Ústí v klidu vyhřívat na výsluní. Největší šok celek vedený trenérem Habance zažil v zápase s Táborskem. Domácí totiž zvítězili hrozivým skóre 5:0, a to byla tedy opravdu pořádná senzace. Avšak Ústí nad Labem disponuje zkušeným kádrem a tak se mužstvo rychle oklepalo a v dalších třech následujících zápasech nasbíralo sedm bodů. Naposledy si Arma poradila s o záchranu bojující Čáslaví.

Větší bitvu však bude svádět Ústí mimo trávník a to na poli diplomatickém a administrativním. Jeden boj už má klub úspěšně za sebou, když odvrátil hrozbu spadnutí do ČFL a získal licenci pro druhou ligu. Druhý boj čeká Armu po případném umístění na prvním, či druhém místě. Druholigovou licenci sice Ústí má, s tou prvoligovou by to bylo o hodně problematičtější. Domácí hřiště je nevyhovující a v Teplicích ligu odehrát Ústí nemůže. V záloze je tedy varianta s Chomutovem, ale jak vše dopadne, ukáže až čas. Každopádně město Ústí nad Labem vypsalo tendr na rekonstrukci stadiónu, čímž by se do budoucna všechny problémy se zázemím vyřešily.


Znojmo na podzim favorita v domácím prostředí překvapilo a zvítězilo 2:1, když otočilo nepříznivý stav po brance Zachariáše. Znojemské branky obstarali Vašíček a Yonov. (Foto: Libor Duchoň)

Ale zpátky na zelený trávník, ani Ústí se v zimě nevyhnuly změny v kádru. Volek se na podzim prezentoval sedmi góly a tak po něm sáhly sousední Teplice. Zpátky do Mladé Boleslavi se stěhoval Brunclík a hostování bylo ukončeno Vaněčkovi. Do Ústí naopak zamířil na hostování z Teplic mládežnický reprezentant Lácha. Z pražské Slavie přišel útočník Gulajev a z divizní Orlové obránce Vlk. O branky Army se stará především Jan Martykán, který se trefil sedmkrát a jeden gól méně zaznamenal Richard Veverka. Svatopluk Habanec bude v sobotu postrádat Peterku, Zemana a také Hyčku, jinak má kádr kompletní.

ČEKÁNÍ NA TŘI BODY

Znojmo čeká na výhru již šest utkání, naposledy v domácím prostředí remizovalo v důležité bitvě s patnáctým Třincem. Jihomoravané byli blízko ke třem bodům, ale vychytal je brankář Liščák. Znojmo alespoň udrželo pěti bodový odstup právě od Třince a v tabulce je stále na 11. místě se ziskem jednatřiceti bodů.


FK Ústí nad Labe • 1.SC Znojmo
Sobota 5.5.2012 (10:15 hod.)

O další bodové zisky bude v následujícím týdnu Znojmo tvrdě bojovat, čeká ho anglický týden, což znamená sobotní utkání v Ústí nad Labem, středeční ve Vlašimi a nedělní domácí zápas s Karvinou. Zvláště duel s Vlašimí bude nesmírně důležitý. Vlašim totiž ztrácí na Znojmo pouhé tři body. Po čtyř zápasovém distancu za červenou kartu se vrací do hry Josef Hnaníček.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies