FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo bude bojovat o klid v boji o záchranu s Vlašimí

Znojmo bude bojovat o klid v boji o záchranu s Vlašimí Z n o j m o - Po nedělní prohře v Ústí nad Labem čeká znojemské fotbalisty záhy další venkovní utkání. Ve středu se utká s domácí Vlašimi o větší pohodu v boji o záchranu. Oba týmy jsou na tom v tabulce totožně, Graffin je dvanáctý pouze o skóre. Dokáží Jihomoravané ukončit ve středních Čechách sedmi zápasové čekání na výhru?

 
 
 
ZATÍM ÚSPĚŠNÝ BOJ O ZÁCHRANU - FC GRAFFIN VLAŠIM

Vlašim se po podzimu nacházela na dvanácté pozici a stejná příčka jí patří i po 26 kolech. Ovšem to je ještě optimistické umístění, protože Graffin se z toho nejhoršího dostal díky dvěma výhrám v posledních dvou kolech. Nejprve porazil Táborsko a pak v klíčovém a životně důležitém duelu zdolal patnáctý Třinec na jeho půdě. Vzdálil se mu tak na pět bodů, což samozřejmě nezbavuje Vlašim boje o záchranu, nicméně je to daleko příjemnější, než kdyby zápas s Třincem nezvládla. Pro Vlašim by bylo určitě velmi smutné, kdyby 90 let od založení klubu oslavila sestupem.

Středočeši se museli v zimní pauze potýkat s řadou nepříjemností. Tým podruhé za krátkou dobu opustil trenér Roman Nádvorník, jenž zamířil na Žižkov. Tým převzal Luboš Urban a čekala ho složitá práce. Z kádru totiž odešel klíčový útočník a kanonýr Miroslav Strnad na hostování do Sokolova. Působiště změnila i další opora Martin Kotyza, do Žižkova si ho vytáhl právě minulý kouč Nádvorník. Chybí i útočník Vrťo, který se vrátil z hostování do Baníku Ostrava.


Na podzim se ve Znojmě radovala Vlašim, oba góly hostů zařídil Miroslav Strnad. Toho už se Znojemští bát nemusí, nyní totiž působí v Sokolově. I na tomto fotu byste ho hledali marně. (Foto: Libor Duchoň)

Vlašim samozřejmě musela ztráty zacelit a tak tým obohatila nová jména - brankář Jan Hanuš ze zkušenostmi i z Ligy Mistrů (Slavia), obránci Martin Macháček (Příbram), Jan Zákostelský (Slavia), Jaroslav Starý (Slovácko), záložníci Jan Kosak, Robin Demeter (oba Jihlava) a útočníci David Vaněček (Plzeň), Radim Nečas (Dukla) a Marek Červenka (Slavia). Velká část těchto hráčů přišla na hostování.

Trenéru Luboši Urbanovi bude chybět pro středeční zápas se Znojmem klíčová osoba. Pro karty totiž nebude moci nastoupit kapitán, stoper a zároveň nejlepší střelec týmu Jiří Petrů, jenž má na svém kontě čtyři trefy. Doposud nechyběl ani minutu, to se však ve středu změní. Nejistý je start i dalšího stopera Zákostelského.

NÁVRAT PACANDY, BODŮ VŠAK ZATÍM NE

Znojmo trápí v posledních týdnech jeden problém za druhým. Už sedm zápasů čeká na výhru, za stejný počet utkání vstřelilo pouhou jednu branku a proto musí řešit trable se záchranou. Výsledková krize sesadila Znojmo na třináctou pozici, o skóre se před něj dostal středeční soupeř z Vlašimi. Nezanedbatelnou obtíží byl také čtyř zápasový distanc pro Josefa Hnaníčka, ten se sice již proti Ústí vrátil do sestavy, ale obdržel čtvrtou žlutou kartu a tak bude opět chybět. I proto bude větší problém na postech stoperů. Dlouhodobě zraněný je Mička a v minulém utkání se zranil také Avdič. Od zápasu s Třincem je pak na marodce Šmahaj.


FC Graffin Vlašim • 1.SC Znojmo
Středa 9.5.2012 (17:00 hod.)

Jihomoravané hledají cestu ven z krize a pomoci by jim k tomu mohl i návrat Milana Pacandy, který nastoupil už proti Ústí, když střídal ve druhé půli. Znojmo má momentálně na patnáctý Třinec pět bodů náskok a do konce ligy zbývají odehrát čtyři kola. Spoléhat se nato, že Třinec už žádný bod nezíská by nebylo moudré a tak musí Znojemští zabrat. Loňský bodový zisk 36 bodů se nyní jeví jako velmi příjemná hodnota. Jen připomenu, že Třinec hraje ve středu v Opavě.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies