FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo si proti Karviné může vybojovat jistou záchranu, musí ale vyhrát

Znojmo si proti Karviné může vybojovat jistou záchranu, musí ale vyhrát Z n o j m o - Tři kola před koncem má Znojmo na patnáctý Třinec náskok pěti bodů a zápas k dobru. Pokud tedy vyhraje v neděli nad Karvinou, je již na sto procent zachráněno. Bude to však velmi těžký úkol, Jihomoravané čekají na vítězství osm zápasů. Předchozí remízové utkání ve Vlašimi ovšem ukázalo pozitiva právě vzhledem k nedělnímu duelu.

 
 
 
BOJ O POSTUP? LETOŠ JEŠTĚ NE - MFK KARVINÁ

Druhá liga nezadržitelně směřuje do závěrečného finiše. Zbývá dohrát zápasy již rozehraného 28. kola a pak už zbývají kola pouhá dvě. Ve hře je boj o postup i o záchranu, Karvinou můžeme směle řadit do té první skupiny, jenže nyní už je její šance na posunutí se do první ligy otázkou pouhé teorie.

Může za to především posledních pět utkání, z nich MFK vytěžil pouhé tři body. Ale pojďme pěkně od začátku. Největší událostí jara pro klub byla změna na trenérském postu. Slezanům se nevydařil vstup do jara, což po čtyřech kolech podtrhlo židli pod trenérem Karlem Kulou. Toho vystřídal v této pozici dosavadní asistent a trenér brankářů Marek Kalivoda. Změna měla okamžité účinky a Karviná zvítězila ve Zlíně a porazila Opavu. Pak však přišla již zmíněná série pěti utkání bez výhry.

Karviná je momentálně na šesté pozici a na svém kontě má 41 bodů. Na druhou Jihlavu ztrácí osm bodů. Důležitější však může být třetí místo, Ústí má sice postup jistý, ale nyní nezdá se pravděpodobné, že by dostalo licenci pro první ligu. Tam už je situace příznivější a na momentálně třetí Sokolov, jenž má o zápas více, činí odstup pět bodů. Vedení MFK však samo příznivá, že na první ligu ještě nemá dostatečné zázemí, v příští sezóně už však může být vše jinak.


Na podzim se z jasného vítězství radovala Karviná, která v domácím prostředí porazila Znojmo jasným výsledkem 4:1. Rozhodla druhá půle, v níž padly všechny branky. Domácím pomohly i dva pokutové kopy, oba proměnil Jursa. Další dvě branky Karviné přidal Mišinský, za Znojmo se trefil Krajačič. (Foto: David Kubáň)

V zimní přestávce prošel kádr Karviné několika změnami. Na hostování do Žižkova odešel ofenzivně velmi nebezpečný Miloslajev, také formou hostování posílil Opavu Jiří Ficek a do Rosic pak zamířil exznojemský Zdeněk Látal. Posledním odchodem byl návrat Chovance do Ružomberoku. Karviná hledala posily na Balkánu z Olimpiku Sarajeva přišel Admir Vladavič (na jaře vstřelil tři branky) a z Omladinac Mioncia pak Ibrahim Škahič. Ze Sarajeva byla i další posila, Srdjan Savič však oblékal dres Zeljezničaru. Další jména už jsou z českých vod. Z Dukly Praha přišel Pavel Vrána a na hostování ze Slovácka Jiří Perůtka. Základním kamenem týmu zůstal zkušený stoper René Bolf.

DVA BODY K ZÁCHRANĚ

Situace Znojma se po remíze ve Vlašimi příliš nepohnula. Jenže po sobotní prohře Třince se Spartou B je už o hodně pozitivnější. Znojmo má na patnáctý Třinec pět bodů náskok a navíc zápas k dobru. Dvě kola do konce tak Jihomoravanům stačí k jistotě záchrany dva body. Slezané navíc zavítají v příštím kole na půdu Jihlavy bojující o postup a sezónu zakončí zápasem se Zlíne, los tedy zrovna ne příliš jednoduchý. Nic však není dopředu jasné a může se stát cokoliv.


1.SC Znojmo • MFK OKD Karviná
Neděle 13.5.2012 (17:00 hod.)

Ačkoliv priorita Znojma je samozřejmě záchrana, může myslet i na vyšší pozice, než je současné 13. místo. Na osmou Opavu ztrácí Jihomoravané pouhé tři body. Do utkání s Karvinou už může zasáhnout Josef Hnaníček, který v minulém klání nemohl nastoupit pro žluté karty.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies