FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo bude bojovat ve Varnsdorfu, Třinec se pokusí o zázrak v Jihlavě

Znojmo bude bojovat ve Varnsdorfu, Třinec se pokusí o zázrak v Jihlavě Z n o j m o - Pouhý bod stačí Znojmu vybojovat, aby mělo jistotu záchrany bez ohledu na výsledek Třince. Ten ztrácí na Jihomoravany šest bodů a do konce ligy zbývají odehrát dvě kola. Ty se odehrají vždy v sobotu a všechny zápasy začnou svorně ve stejný čas kvůli regulérnosti soutěže. Devětadvacáté kolo má naplánovaný výkop na třetí hodinu odpolední.

 
 
 
UTRÁPENÝ PODZIM, SKVĚLÉ JARO - FK VARNSDORF

Varnsdorf se nacházel po podzimu na 13. pozici a Znojmo na něj mělo náskok dvou bodů. Situace před 29. kolem je poněkud odlišná, nyní je totiž Varnsdorf, který se kouká na Znojmo z vrchu. Na jaře se týmu ze Šluknovského výběžku daří skvěle a výkony na hřišti ho vytáhly až na sedmou pozici, zatímco Znojmo je s osmibodovou ztrátou dvanácté a ještě nemá jistou záchranu.


Na podzim si odvezl Varnsdorf ze Znojma bod za bezgólovou remízu. Marně se zkoušel prosadit i Václav Vašíček. (Foto: Libor Duchoň)

Do jarní části se Varnsdorf vydal právě s plánem co nejdříve si zajistit jistotu druhé ligy i pro příští sezónu. To se povedlo velmi rychle a svěřenci trenéra Frťaly začali rychle stoupat tabulkou. Dokázali zdolat například Jihlavu, Bohemians Praha a nedávno si poradili i s lídrem tabulky z Ústí nad Labem. Jediné výraznější selhání přišlo hned z kraje jarní části, kdy Varnsdorfští inkasovali pět branek v Opavě.


FK Varnsdorf • 1.SC Znojmo
Sobota 19.5.2012 (15:00 hod.)

Sobotní soupeř Znojmo se pyšní hlavně dobrou úspěšností na hřištích soupeřů, tam vyválčil už 21 bodů. V domácím prostředí už to taková sláva není, bodový počet je dokonce menší - 20 bodů. Obrana s útokem je dokonale synchronní, tedy pokud bereme v potaz skóre, které činí 32:32.


Odchody: Hroš (Rakousko), Jordák a Procházka (hostování Arsenal Česká Lípa), Koblížek (Německo), Jakobovský (hostování FC Písek), Čemba (Slovensko)

Příchody: Kovář (hostování FC Slovan Liberec), Tvaroha a Volf (hostování FK Mladá Boleslav), Filip (hostování FC Vysočina Jihlava), Salibašič a Šljivič (Bosna a Hercegovina)


ZÁCHRANÁŘSKÁ MATEMATIKA

Situace je poměrně jednoduchá. Znojmu stačí k záchraně jeden jediný bod (horší vzájemné zápasy s Třincem) a nemusí se ohlížet na ostatní výsledky. Mohl jsem zde však spřádat úplně jiné prognózy, pokud by Jihomoravany nepostihla v druhé části jara výsledková krize. Takhle na Znojmo zbyl pouze boj o záchranu. Nicméně i přes dlouhé čekání na výhru mohou Znojemští stále myslet na své nejlepší umístění ve své historii.

Soupeři: Varnsdorf venku, Sparta B doma


Čáslav je na tom obdobně jako Znojmo. V tabulce má také 33 bodů. Se Znojmem i s Třincem má vyrovnanou bilanci vzájemných zápasu. V případě Čáslavských by tak hrálo důležitou roli skóre. Na to se však třináctý tým tabulky nemusí ohlížet pokud získá ze dvou posledních zápasů alespoň bod.

Soupeři: Opava venku, Karviná doma


Čtrnáctá Vlašim už je na tom bodově krapet hůře. Má sice o bod méně než Znojmo s Čáslaví, ovšem i Graffinu stačí k jisté záchraně jeden bod, má totiž na Třinec pětibodový náskok a lepší vzájemné zápasy. Navíc disponuje se všech ohrožených celků papírově nejlepší formou.

Soupeři: Sparta B venku, Varnsdorf doma


Třinec je v nezáviděníhodné situaci. Na patnáctém místě ztrácí na Znojmo s Čáslaví šest a na Vlašim pět bodů, přičemž jeho soupeřům stačí k záchraně získat pouhý bod. Třinec tak nemá osud ve svých rukou a musí spoléhat na zaváhání zmíněných týmů a navíc zbývající dva zápasy vyhrát. Připomínám, že Třinec čeká na výhru již 11 utkání. Proti Slezanům je navíc i los. V sobotu zavítají na hřiště o postup bojující Jihlavy a ligu uzavřou domácím zápasem ze Zlínem.

Soupeři: Jihlava venku, Zlín doma

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies