FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Záchrana je jistá. Ve hře je však stále desáté místo

Záchrana je jistá. Ve hře je však stále desáté místo Z n o j m o - Letošní dramatická sezóna druhé ligy bude v sobotu večer již minulostí. Znojmo si ji zahraje i v příštím ročníku a ten nynější zakončí v domácím prostředí. Jejím soupeřem bude Sparta B, která se minimálně na rok rozloučí s druhou nejvyšší fotbalovou soutěží a sestupuje do ČFL. S ligou se tak bude loučit právě ve Znojmě a bude se chtít pochopitelně rozloučit vítězně, to však Jihomoravané přes svými fanoušky také.

 
 
 
POZDNÍ ROZJEZD - SPARTA PRAHA B

Sobota uzavře 30. kolem letošní ročník druhé ligy a vše podstatné je prakticky vyřešeno. Ve hře je sice třetí místo, které možná bude mít v případě postupu do první ligy důležitou roli, ale to je vše. Další souboje už nebudou mít nádech nějakého velkého dramatu, každý z týmů však bude chtít svoje nynější pozice vylepšit.

Sparta B si nastavila fotbalový budíček v letošní sezóně bohužel pro ni na hodně pozdní čas. Na podzim rozdávala body na potkání a nebylo tedy divu, že přezimovala na posledním místě se ziskem pouhých deseti bodů a velkou ztrátou na čtrnácté místo. Začátek jara rozhodně neznačil žádnou zásadní změnu. Pražané prohráli prvních sedm utkání, pak však začali napravovat svoji pošramocenou pověst. V závěru ligy jsou totiž týmem se zdaleka nejlepší formou a šest utkání už neprohráli. Ani tohle vzepětí však nemohlo uchránit Spartu od jistého sestupu, ztráta byla příliš velká. Pražané alespoň dotáhli patnáctý Třinec a mohou ho v tabulce přeskočit.


Znojmo rozjelo letošní ročník druhé ligy velmi dobře. V Horních Počernicích porazilo Spartu 4:1. Dvě branky vstřelil Vašíček, po jedné pak Pacanda s Krhutem. Za domácí se trefil Skalák. (Foto: sparta.cz)

V kádru B týmů Sparty se často točí i známá jména. Na jaře za ní nastoupil třeba Kadlec, či brankář Švenger. Daleko častěji pak nastupují další známá jména - Juhar, Folbrecht, Jánoš, Frýdek, Kadeřábek, Hušek, Abena a za béčko si letos zahrál i Erich Brabec. Ze zmíněných jmen však v posledních utkáních nastupoval pouze Folprecht, Kadeřábek a Jánoš.


Příchody: Valenta a Jurdík (konec hostování FK Příbram), Hušek (přeřazen z A mužstva), Griffiths (přestup Sirocco FC).

Odchody: Sus, Nádeníček, Mošna, Smetana a Kadlec (ukončení smlouvy), Frýdek, Jánoš a J.Brabec (přeřazeni do A mužstva)


ROZLOUČÍ SE ZNOJMO VÝHROU?

Proti Spartě B letošní ročník Znojmo zahájilo a proti stejnému soupeři ho i zakončí. Může to být zajímavá útočná podívaná, Jihomoravané si totiž v minulém kole zajistili jistotu záchrany a mohou tak hrát uvolněně. Ve hře je navíc stále desáté místo, což by byl historicky nejlepší úspěch znojemského fotbalu. Na desátý Zlín ztrácí Znojemští dva body. Nyní jsou hned za ním na jedenáctém místě se ziskem 34 bodů. Pokud se podíváme na body, čeká nás také zajímavé srovnání. V minulé nováčkovské sezóně získali svěřenci trenéra Smrčka celkově o dva body více, i to se dá překonat.


1.SC Znojmo • Sparta Praha B
Sobota 26.5.2012 (17:00 hod.)

I přes jistotu záchrany Znojmo stále bojuje s nepříznivou sérií deseti zápasů bez výhry. Pokud bychom v této věci měli hledat pozitiva, tak můžeme uvést, že naopak ve třech posledních zápasech znojemští fotbalisté neprohráli.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies