FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Svoji licenci získaly i mládežnické týmy

Svoji licenci získaly i mládežnické týmy Z n o j m o - Nejen A mužstvo muselo předkládat doklady pro licenční řízení. Tato náležitost se týkala také mládežnických celků 1.SC Znojmo. Více informací v následujícím obsáhlém článku.

 
 
 

28.června byl vydán seznam klubů, které s definitivní platností získaly statuty SCM (42 míst)a SpSM (50míst) MŠMT. tj. fotbalových center, která jsou podporována z rozpočtu Ministerstva školství,mládeže a tělovýchovy. Členy Tribunálu byli členové výkonného výboru FR Roman Berbr a Dalibor Kučera, dále generální sekretář FAČR Mgr.Rudolf Řepka, technický ředitel FAČR Dušan Fitzel a předseda Komise mládeže FAČR Mgr. Vladimír Blažej.

S uspokojením jsme mohli konstatovat, že náš klub splnil všechny podmínky a byl do projektu zařazen již v 1.kole, tedy stejně jako A mužstvo 1.SC Znojmo. Na rozdíl od některých tradičních prvoligových klubů nebo na Moravě třeba od Zbrojovky Brno, která statut získala až po odvolání.

Velkou měrou se pod kladný výsledek zapsal i nejdůležitější partner našeho klubu Město Znojmo, které po loňském příslibu letos v zimě realizovalo přestavbu šaten na hřišti "Na Čafce" a to v investici cca. 2.000.000,-Kč. Naše fotbalová mládež tak získala po letech nově rekonstruované šatny,sprchy a sociální zařízení. Ještě budou dokončeny prostory pro rozhodčí a díky úspěšným klubovým žádostem o dotace, které jsme předložili na Jihomoravském Krajském úřadě v Brně, v rámci některých grantů budou šatny vybaveny novým nábytkem (lavicemi,skříňkami apod).

Kluby, které získaly statut SCM a SpSM MŠMT, budou během června 2012 informovány o podmínkách spolupráce a povinnostech pro sezónu 2012/2013. Vzhledem k našemu výraznému posunu nahoru, kdy loni jsme se umístili na konci obou kategorií, letos jsme v obou kategoriích v první polovině, což je v konkurenci prvoligových a některých center jako Jihlava, Zlín apod, určitě úspěch, je možné že obdržíme z MŠMT i větší množství finančních prostředků.

Přes tyto příjemné zprávy, ale stále vidíme nedostatky. Především je to v množství tréninkových ploch a proto svoji pozornost nyní upíráme tímto směrem. Jednou z možností je vybudování tréninkových ploch a klasického hřiště s UT na pozemcích v Dobšicích, kde již se p. starostou a zastupitelstvem obce proběhla první jednání. Ze strany obce Dobšice byla tomuto projektu vyslovena podpora. Nyní bude záležet na našich úspěšných jednáních o získání dotací. Doufejme, že se poté v brzké době dočkají naši fotbalisté všech kategoriích, dalších možností, jak se kvalitně připravovat na své soutěže.

I z toho je vidět, že fotbal ve Znojmě a především náš klub 1.SC Znojmo si již vydobyl své nezpochybnitelné místo na české fotbalové mapě. Za to patří dík nejen Městu Znojmu, generálnímu partneru klubu spol. AVENTIN, ale i všem dalším partnerům a sponzorům klubu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies