FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Sezóna startuje pro Znojmo pohárem, první překážkou Líšeň

Sezóna startuje pro Znojmo pohárem, první překážkou Líšeň Z N O J M O - Do začátku druhé ligy zbývá ještě týden. Znojmo však vstoupí do sezóny už tuto neděli. A bude to tak trochu ostřejší generálka na již zmíněný začátek druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Znojemští totiž zavítají v prvním kole Poháru České pošty na hřiště Líšně, kde se jim v minulosti příliš nedařilo.

 
 
 
ZNOJEMSKÝ KRYPTONIT? - SK LÍŠEŇ

Líšeň je klubem, který se pohybuje na pomezí MSFL a divize. V MSFL strávil předchozí tři sezóny, ale v té minulé sestoupil. Největší klubový úspěch je spjat právě s domácím pohárem. Široká fotbalová veřejnost si totiž Líšně všimla až po senzačním vyražení pražské Slavie z poháru v sezóně 2007/08. Nenechte se mýlit, byl to ročník, kdy Pražané hráli Ligu Mistrů a byl to tak pořádný šok. Do dění mělo také co mluvit Znojmo. Znojemští fotbalisté byli těmi, přes které Líšeň ve druhém kole prošla. Brněnský klub nakonec skončil ve čtvrtém kole na kopačkách Žižkova.

Navázat na tento úspěch se však už Líšni v následujících letech výrazněji nepodařilo. To jí však nezabránilo, aby v sezóně 2008/09 podruhé vyřadili Znojmo, a to hned v prvním kole. Teď se tedy Líšni nabízí třetí možnost. Rozdíl už je však markantnější, než v předchozích případech. Znojmo už je totiž třetí rok druholigové a rozdíl v kvalitě je čitelný. Nejen minulý rok však ukázal, že pro favorita není mnohdy jednoduché na začátku sezóny zdolat papírově slabšího soupeře.


Znojmo zažilo v minulé sezóně snový podzim, který je dovedl až do osmifinále poháru, kde narazili Jihomoravané na pražskou Spartu. Kam dojde Znojmo letos? (Foto: Libor Duchoň)

Z kádru Líšně by zaujal především veterán Richard Dostálek, který po skončení vrcholové kariéry hrál právě zde. Rozený špílmachr byl největší oporou brněnského týmu, nyní však obléká dres Vyškova. Druhým jménem, které zaujme, nebude hráč, ale trenér. Bohumil Smrček po minulé sezóně odešel ze Znojma a převzal právě Líšeň. S tou slavil první úspěch, když prošel v poháru přes Pelhřimov, na jeho hřišti Líšeň vyhrála 3:1. Vítěz nedělního duelu narazí na Třebíč.

POD NOVÝM TRENÉREM NOVÝ HERNÍ PROJEV?

Více než v předchozích dvou sezónách se střídala jména v přípravě znojemských fotbalistů. Mohla zato částečně zranění některých hráčů, citelně bude především scházet na jaře ve skvostné formě hrající Cihlář, a také nutné oživení sestavy. Osa kádru však zůstala stejná. Mužstvo opět povede kapitán Todor Yonov a svými výkony v bráně bude držet tým Vlastimil Hrubý. Z Olomouce navíc získalo Znojmo staronovou posilu Radima Nepožitka. Po odchodu kanonýra Vašíčka (není vyloučen návrat do Znojma) opačným směrem dostane víc příležitostí v útoku mladík Mandula a jiní. Podle trenéra Kalvody se chtějí Jihomoravané prezentovat útočným a více fyzickým fotbalem.


SK Líšeň • 1.SC Znojmo
Neděle 29.7.2012 (17:00 hod.)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies