FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Senzační výhra z Ústí

Senzační výhra z Ústí Podařilo se zlomit prokletí soupeřových branek, dali jsme dva góly a přestože domácí v závěru snížili, vezeme si domů 3 body z půdy vítěze 2.ligy. Aktuálně je náš soupeř na posledním místě tabulky, zatímco my atakujeme vedoucí příčky! První poločas na šance pro Ústí 3:2. Hrubý dvakrát skvěle zasáhl. Na druhé straně domácí obrana na poslední chvíli ztečovala Okleštěkovu střelu na roh. Tvrdou ránou se blýskl Nepožitek. Domácí nebyli tak kvalitní jako na jaře. Do druhé půle vstoupili hosté lépe a hned na začátku mohli trestat domácí rozespalost. To se podařilo po hodině hry. Do otevřené obrany výborně připravil Nepožitek míč Oklešťkovi a ten do odkryté brány dostal hosty do vedení. Poté měl Helísek dvakrát možnost z pravé strany skórovat, ale vyšlo mu to až na potřetí. Domácí skórovali po předcházejícím faulu na Yonova, který nebyl odpískán. V závěru panoval chaos a nervozita, kterou „podporovali“ arbitři. V nastaveném čase se nic už neudálo a tak se tři body vezou do Znojma.

 
 
2.kolo, sobota 11.8.2012
FK Ústí nad Labem - 1.SC Znojmo FK  1:2  (0:0)
Branky: 86.Volek - 58.Okleštěk, 81.Helísek
ŽK: 53.Štrbák, 55.Čtvrtníček, 90+3.Gulajev - 41.Vašíček, 46.Nepožitek, 90+3.Buchta
Rozhodčí: Lerch - Hock, O.Černý
FK Ústí nad Labem: R.Novák - M.Zeman, M.Valenta, Štrbák, Folwarczny - J.Peterka (64.L.Dvořák), Dragoun (79.Džuban), Hrošovský, Benčík (67.Gulajev) - Volek, Čtvrtníček
Trenér: Svatopluk Habanec
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Sukup, Yonov, Avdič, Mudra - Lacko, Buchta - Helísek (88.Lukáš), Nepožitek, Okleštěk (90.+3.Odehnal) - Vašíček (84.Mandula)
Trenér: Leoš Kalvoda
Počet diváků: 863
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Dvě dobré zprávy přineslo druhé kolo pro znojemské fotbalisty. Nejen, že konečně prolomili střelecké trápení, ale navíc si odvezli z favorizovaného Ústí nad Labem všechny tři body. Oba týmy v prvním kole sice nevstřelily ani branku, na atraktivitě vzájemného zápasu to nebylo znát. Hrál se ofenzivní fotbal s mnoha šancemi. Od Ústí se každopádně také nic jiného nečekalo.

Arma vlétla do utkání jako blesk, už ve druhé minutě vyprášil rukavice Hrubého Volek a hned po něm vyzkoušel tvrdost pro změnu brankové konstrukce znojemské branky Benčík. Znojmo přežilo úvodní šance domácího týmu, ten však nehodlal končit. V 19. minutě to byl tentokrát Čtvrtníček, který měl blízko k otevření skóre, ale na dobrý reflex Hrubého si nepřišel. Stejný hráč ztroskotal na znojemském gólmanovi i v 29. minutě. Hosté zahrozili o chvíli později jedovkou Oklešťka.

Branky padaly ale až v druhé půli. Právě Tomáš Okleštěk si vyměnil míč s Nepožitkem a přízemní střelou rozvlnil síť v 58. minutě. Inkasovaný gól Armu poněkud rozhodí a po jejich šancích z první půle nebylo v té druhé vidu ani slechu. Volek sice mohl v 77. minutě srovnat krok, ale opět byl proti brankář Hrubý. Následně přišel trest. David Helísek, který vypálil tak tvrdě, že brankář Novák si jeho si míč srazil do vlastní sítě. Ústečtí už pak stihli pouze srovnat díky Zdeňku Volkovi, jenž se trefil parádně z voleje.

Ohlasy

Svatopluk Habanec (trenér FK Ústí nad Labem): "Kdyby byl stav po prvním poločase 2:0 pro nás, tak se nemohl nikdo divit. Velké šance si dokázali vytvořit Benčík, Peterka, Čtvrtníček, ale nikdo z nich nedokázal vstřelit branku. Hráči mě velmi zklamali nasazením, musíme začít hrát agresivně a bojovat. Mohou nás mrzet neproměněné šance, ale i soupeř nevyužil dost brankových příležitostí dostatek. Každopádně Znojmo bylo o gól produktivnější, my jsme nedokázali řešit ani standardní situace. Pravděpodobně začíná jiná éra našeho mančaftu, důležité bude neztrácet body doma. Nikdo z nás nečekal, že po dvou kolech budeme bez bodu. Budeme muset více trénovat, máme před sebou zápas v Táborsku, kde se pokusíme ztracené body zpět získat."

Leoš Kalvoda (trenér 1. SC Znojmo): "Každé vítězství venku je cenné, zvlášť na půdě loňského vítěze ligy. Podali jsme kvalitní výkon, do vyložené šance jsme Ústí nad Labem nepustili. Klukům musím poděkovat, chyběli nám čtyři hráči ze základní sestavy. Naším cílem v letošním ročníku je soutěž udržet."

Radim Novák (brankář FK Ústí nad Labem): "Rozhodla naše špatná koncovka, když soupeř své šance proměnil, ale my nikoliv. Chybělo nám tam trochu více srdíčka. Kádr se teprve poznává, nejde to tak, aby vše hned fungovalo. V každém případě jsme nečekali, že budeme mít v tabulce na kontě nula bodů. Musíme to hodit za hlavu, makat od začátku a věřit, že to přijde. První branku jsem inkasoval z brejku, druhou jsem mohl chytit. Je to také o štěstí, my v tutové šanci trefíme gólmana, oni dají gól z pološance. Balón jsem vyrazil, ale spadlo mi to bohužel do brány. Soupeři budou všichni podobní, dva nebo tři celky budou fotbalovější. Průměrné týmy, kam spadáme teď i my, musí bojovat, hrát srdcem. V Táborsku to bude o prvním gólu, který když dáme, tak by nás měl nakopnout. Jako kapitán se chovám pořád stejně, žádnou změnu jsem nepocítil. Je to pro mě taková čest za tu dobu, co jsem tady, jistý druh ocenění. Ale ať mám pásku na ruce nebo ne, tím se hráč nepředělá. To, že bych měl chytat jinak nebo říkat něco jiného, si nemyslím. V kabině může mluvit každý a není to o tom, jestli se řve v šatně, ale jak se hraje na hřišti."

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies