FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na vítězné vlně se Znojmo pokusí udržet i v Karviné

Na vítězné vlně se Znojmo pokusí udržet i v Karviné Z N O J M O - Znojmo parádně rozjelo start nové druholigové sezóny. Nyní ho však čeká potvrzení vydobytých výsledků a nebude to v dalším kole nic jednoduchého. Jihomoravané totiž míří do Karviné, kde v minulém ročníku prohráli vysoko 1:4. Navíc domácí tým bude chtít odčinit poslední porážku se Zlínem.

 
 
 
BOJ O ŠPICI TABULKY - MFK OKD KARVINÁ

Karviná je týmem, který má ambice pohybovat se v nejvyšších patrech druholigové tabulky, což také potvrzovala v minulé sezóně. V té se dlouho vyskytovala dokonce v pásmu boje o postup do první ligy. Konec jara se však Karvinským zdaleka nepovedl o v posledních osmi kolech nasbírali pouze pět remíz. V tabulce z toho tak nakonec bylo šesté místo.

Do nového ročníku vstoupili Slezané očekávanou domácí výhrou nad nováčkem z Pardubic. V druhém kole pak vybojovali solidní bod ze střížkovské půdy. Poslední kolo však znamenalo první prohru, a to doma se Zlínem, který hraje jako aprílové počasí. Karviná tak prozatím zakotvila na devátém místě, ale nějaký trend ze tří odehraných kol opravdu nejde soudit. Jisté je, že Karviná má problémy s produktivitou. V minulé sezóně činil průměr vstřelených branek pouze něco nad hranici jednoho gólu na utkání, stejně to vypadá i nyní.


V minulém utkání prohrála Karviná na domácí půdě se Zlínem 0:1 a v tabulce jí patří deváté místo. (Autor: Ivo Dudek/mkfkarvina.cz)

Hledá se tak střelec. Řešením problému mohl být bývalý kanonýr Brna Aleš Besta, ve spojitosti s jeho jménem se bohužel pro něj i pro klub řeší spíše nefotbalové věci a o střílení branek si může zatím nechat zdát. Karviná by určitě uvítala kdyby měla stále k dispozici Vladana Milosavljeva, ten však po půlročním hostování v Žižkově odešel vstříc další prvoligové výzvě do Baníku Ostrava. Největší oporu tak musím hledat v obraně v osobě osmatřicetiletého zkušenostmi ošlehaného Reného Bolfa.

Karviná samozřejmě netrpělivě očekává nadcházející ligový duel se Znojmem, daleko více je však natěšena na lokální derby, které se odehraje v domácím poháru. Do Karviné totiž dorazí 29. srpna v rámci druhého kola Poháru České pošty Baník Ostrava a bude to jistě třaskavý souboj nejen na hřišti, ale také v hledišti.


PŘÍCHODY - Petr Wojnar (hostování Mladá Boleslav), Aleš Besta (Zlín), Richard Vaněk (Baník Ostrava), Ondřej Cverna (Baník Ostrava), Jakub Hottek (Michalovce), David Mikula (Dukla Praha), Emi LeGiang (Žilina)

ODCHODY - Tomáš Jursa (Teplice), Ondřej Ficek (Opava), Martin Motyčka (Třinec), Peter Mráz (Čáslav), Jiří Perůtka (návrat z hostování Slovácko), Michal Gonda ( v jednání), Olin Bartozel (návrat z hostování Brumov), Lukáš Bartošák (hostování Žižkov)



MFK OKD Karviná • 1.SC Znojmo
Neděle 26.8.2012 (17:00 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Samozřejmě bychom chtěli v Karviné bodovat. Bude to velice těžké, protože Karviná má ambice na postup. Prohrála doma utkání se Zlínem a udělá vše pro to, aby vyhrála. Musíme zůstat na zemi. Nemůžeme jet do Karviné s nějakým uspokojením. (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

SNOVÝ ZAČÁTEK SEZÓNY

Takhle by to šlo. Tuto větu si mohou po třech kolech říkat ve Znojmě. Jihomoravané nasbírali sedm bodů a v tabulce jsou na překvapivém druhém místě. Na bod s Olomoucí a výhrou v Ústí nad Labem navázali v posledním kole domácí výhrou nad Pardubicemi. Mimo bodů určitě trenéra Leoše Kalvodu potěšilo, že se střelecky prosadil Václava Vašíček a to hned třemi góly. Je však třeba krotit euforii, znojemský útočník zažil něco podobného i na začátku jarní části v minulé sezóně a pak čekal na další trefu právě až do zápasu s Pardubicemi.

Znojemský tým je po dlouhé době takřka kompletní, chybí už pouze zraněný Cihlář. Karviná bude postrádat pro zápas se Znojmem krajního obránce Knötiga. Zajímavý bude duel jistě pro trenéra Leoše Kalvodu, který dříve v Karviné působil.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies