FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Zápas s příchutí derby - do Znojma zavítá Zlín

Zápas s příchutí derby - do Znojma zavítá Zlín Z N O J M O - Napravit prohru s Třebíčí v domácím poháru můžou znojemští fotbalisté už tuto neděli v lize. Jejich soupeřem bude Zlín, se kterým mají za dva roky působení v druhé lize příznivou bilanci. Každý zápas je však jiný a šestý tým tabulky se bude na druhé Znojmo chtít určitě vytáhnout.

 
 
 
NAPLNÍ KONEČNĚ POTENCIÁL? - FASTAV ZLÍN

Kdybyste hledali největší propadák loňského jara v druhé lize, tápání by netrvalo dlouho. Zlín spojovaný s ambicemi pohybovat se na samotné špici tabulky, předváděl ve druhé polovině sezóny naprosto tragické výsledky. Pouhých devět bodů zařadilo Ševce suverénně k nejhorším týmům soutěže, a to se tedy rozhodně nečekalo. Trenér Zlína Alois Skácel si pak po konci minulého ročníku povzdechl, že Zlín postrádá vítězné typy. Vítězného ducha se bude snažit probudit v současnosti už nový trenér Aleš Křeček. A splnil zatím alespoň dílčí úkol - po dvanácti ligových utkáních vyhrát.

Jak už bylo zmíněno zlínský klub, který dostal od nové sezóny do přídomku jméno svého sponzora Fastav, v prvním kole dokázal zvítězit nad Sokolovem a zdálo se, že je zpátky starý dobrý Zlín. Jenže už druhé kolo ukázalo, že nic nebude tak jednoduché. Na půdě nováčka Ševci HFK Olomouc totiž dostali pořádný výprask a prohráli 0:4. V dalším kole přišla náprava v podobě tří bodů v Karviné. Ovšem houpačkový efekt se znovu dostavil, i když je třeba přiznat, že proti exligovým Bohemians 1905 to neměli domácí vůbec lehké. Suma sumárum Zlín dokázal vydolovat ze čtyř kol šest bodů a v tabulce mu patří šesté místo, což ale zatím ve vyrovnané tabulce vůbec nic neznamená.

Ve zlínském kádru i tuto sezónu působí centrální mozek týmu Tomáš Polách a s ním prakticky všechny důležití hráči. V létě samozřejmě proběhly nějaké změny, ale v kolonce odchodů nikterak zásadní. Naopak v kolonce příchodů je hned několik zajímavých jmen v jejichž čele je navrátilec ze skotského Kilmarnocku Zdeněk Kroča.


PŘÍCHODY - Bronislav Červenka (Inter Baku), Pavel Malcharek (Trnava), Zdeněk Kroča (Kilmarnock), Martin Hruška (Zlaté Moravce), Pavol Ruskovský (Michalovce), Róbert Matejov (Varnsdorf).

ODCHODY - Aleš Besta (Karviná), Michal Šrom (Zábřeh), Lukáš Pazdera (hledá angažmá), Petr Švach (Slavičín), Nemanja Zlatkovič (FK Sarajevo), Jakub Zapletal (hostování Kroměříž)


V LIZE SKVĚLÉ VÝSLEDKY, V POHÁRU KONEČNÁ

Znojemští prožívají v lize velmi příjemné období a je to jejich nejlepší vstup do soutěže za tři roky. Jihomoravané potvrdili formu vítězstvím v Karviné, ovšem euforii poněkud zchladila facka v pohárů, kde Znojmo vypadlo ve druhém kole s divizní Třebíčí. Je to sice nepříjemný fakt, ale nikterak tragický, na ligu to totiž nemusí vůbec žádný dopad.


1.SC Znojmo • FC Fastav Zlín
Neděle 18.8.2012 (17:00 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Díval jsem se na zápasy Zlína a v prvních dvou kolech hrál velmi ofenzivně, ale dostal od Olomouce 4:0. V následujícím utkání s Karvinou zase urputně bránil a vyhrál 1:0, ale v posledním zápase se skoro stejnou sestavou prohrál s Bohemkou 0:1. Uvidíme, s jakou taktikou k nám přijede. (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

Těžko si někdo mohl tipnout před začátkem ligy, že vedoucí Žižkov bude z druhého místa pronásledovat právě Znojmo. To má na druhém místě tabulky 10 bodů a tříbodový náskok před triem Olomouc, Varnsdorf a Bohemians 1905. Mimo druhého místa těší i fakt, že skvělou formu chytl Václav Vašíček, který dosud nastřílel čtyři branky.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies