FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Úspěšný vstup do jara! Marek Heinz sestřelil Karvinou hattrickem!

Úspěšný vstup do jara! Marek Heinz sestřelil Karvinou hattrickem! Z n o j m o - Ostrava má Baroše, my Heinze! Zimní posila z Olomouce nastřílela Karviné hattrick a zajistila tak Znojmo skvělý vstup do jarní části. Jihomoravané už ke třem bodům výrazně nakročili v první půli, kterou ovládli 2:0. V úvodu druhého poločasu pak přišla třetí pojistka.

 
 
18.kolo, neděle 10.3.2013
1.SC Znojmo FK - MFK Karviná  3:0  (2:0)
Branky: 10., 17. a 49.Heinz
ŽK: 43.Hnaníček - 55.Vaněk, 59.Besta
Rozhodčí: Jan Kalenda - Tomáš Kovařík, Jan Machálek
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov (K) (84.Mička), Hnaníček, Mudra - Helísek, Lacko, Okleštěk (70.Cihlář), Nepožitek, Buchta (76.Švarc) - Heinz ★
Trenér: Leoš Kalvoda
MFK Karviná: Paleček - O. Cverna, Mikula (K), V. Cverna, Hottek - Hoferica, Sobala (30.Vaněk) - Ciku, Fischer (46.Legierský), Knötig (64.Limanovský) - Besta
Trenér: Jan Pánik, Petr Mašlej
Počet diváků: 920
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Foto: Robert Štach.

Hráčům připravilo utkání nemilý dárek, když prvních pět minut hustě pršelo, počasí se však poté přece jen umoudřilo. Neduhy přírody ale neměly na dění na hřišti příliš velký vliv a především Znojmo se prezentovalo pohledným kombinačním fotbalem. Nebylo tedy divu, že se dostali domácí už v 10. minutě do vedení. Marek Heinz přebral přihrávku od Helíska a osmnáct metrů od hostující brány zhodnotil situaci skvěle, když míč umístil střelou přesně k pravé tyči.

Radost z prvního gólu na znojemském stadiónu ještě nevyprchala a Jihomoravané mohli slavit druhý gól. Byl u toho opět Marek Heinz. Na levé straně vápna si v 17. minutě zpracoval přihrávku, potáhl si míč a pak poslal oblouček přes vybíhajícího brankáře Palečka. Karvinské trenéry poté asi musely brát mdloby, když mělo Znojmo o minutu později možnost nepřímého kopu. Heinz ale tentokrát pálil pouze do zdi. Zbytek první půle dohrálo Znojmo ve velké pohodě a Karviná se prakticky na nic nezmohla. Hostující tým takřka postrádal mezihru a na hřišti to bylo zjevně vidět. A to mohli hosté prohrávat do přestávky ještě o tři góly, proti střele Nepožitka se však vytáhl brankář Paleček.

Karviná šla do druhé půle s jasným cílem zdramatizovat zápas. Na hřišti se konal ale přesný opak. V 49. minutě totiž mohl slavit Marek Heinz hattrick, když se prosadil střelou Palečkovi mezi nohy. Zkušený útočník tak poměrně brzy rozhodl o osudu utkání. Hosté se sice snažili, ale v jejich hře byla vidět velká nepohoda. Za zmínku snad stojí pouze přímý kop Hottka, který skončil v 80. minutě za přispění brankáře Hrubého na tyči. Necelá tisícovka diváků tak mohla odcházet do svých domovů spokojena a Znojmo se výhrou vyšvihlo na čelo tabulky.

Ohlasy

Leoš Kalvoda (1.SC Znojmo) - Bylo to pouze první utkání sezony, zatím to nic neříká. Samozřejmě jsme rádi, že zápas skončil tři nula pro nás, ale musíme být pokorní. Na velice náročném, podmáčeném terénu se nehrálo dobře, navíc Karviná je kvalitní soupeř. Mužstvo ale podalo velice kvalitní, kolektivní výkon, za který je mohu pochválit. (zdroj: Vojtěch Pojer/deník.cz)

Jan Pánik (MFK Karviná) - Začátek jara jsme si představovali jinak. Bohužel nás srazily dva rychlé góly. Když po necelých dvaceti minutách prohráváte o dvě branky, tak je to vždy těžké. Marek Heinz je velký hráč, což v tomto zápase dokázal. Přestože jsme hráče upozorňovali, že nesmí dostat balón na hranici šestnáctky, tak to bylo k ničemu. V prvním poločase jsme se vlastně k ničemu pořádnému nedostali. Druhá půle byla o něco lepší, přestože jsme v jejím úvodu potřetí inkasovali. Kromě dvou nastřelených tyček se nám nic převratného v útoku vymyslet nepodařilo. (zdroj: mfkkarvina.cz)

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies