FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na výkon proti Karviné budou chtít Znojemští navázat i ve Zlíně

Na výkon proti Karviné budou chtít Znojemští navázat i ve Zlíně Z n o j m o - V myslích znojemských fanoušků je ještě nedělní vítězství nad Karvinou 3:0 a skvělý hattrick Marka Heinze. Svěřenci trenéra Kalvody však již musí myslet na dalšího těžkého soupeře, kterým je Zlín. Právě ve Zlíně by Jihomoravané rádi potvrdili výsledek s Karvinou a navázali na dobrý výkon. Na dálku také budou bojovat o první pozici s pražskými Bohemians 1905.

 
 
 

DOTÁHNOUT SE NA ČELO TABULKY, TO JE CÍL - FC FASTAV ZLÍN

Má prvoligové zázemí, vyhovující stadión, a tak by se Zlín určitě rád viděl na postupových pozicích do Gambrinus ligy, ale jeho situace je poněkud jiná. Ševci vsoupili do nového ročníku Fotbalové národní ligy stejně tragicky jako ukončily sezónu předchozí. Výsledky byly tristní a vůbec neodpovídaly ambicím zlínského klubu. Začátek se sice nejevil špatně, Zlínští dokázali zvítězit nad Sokolovem a Karvinou. Prvním varováním ale byla vysoká prohra v Holici. Tohle varování však nestačilo a po vítězném zápase s Karvinou načal Zlín šesti zápasovou šňůru bez výhry.

FC Fastav Zlín • 1.SC Znojmo
Sobota 16.3.2013 (17:00 hod.)

Tým se však dočkal probuzení poté, co se z pozice asistenta na post hlavního trenéra přesunul Marek Kalivoda. Ten vedl ševce naposled v sezóně 2010/11 a zlínské prostředí velmi dobře zná. Tým jakoby se pod jeho čárovným mávnutím proměnil a začal sbírat body a také stoupat tabulkou. Úspěšnou sérii sice nalomila prohra v Pardubicích, ale tým z města obuvi si spravil chuť vítězstvím nad HFK Olomouc a oplatil ji tak porážku z druhého kola.


Nejdůležitější okamžiky s uktání Bohemians 1905 - Zlín v reportáži Dohrána.


Do jarní části je zlínským cílem příbližít se čelu tabulky, na úvod je však čekal velmi těžký soupeř v podobě Bohemians 1905. Ševci ve Vršovicích sahali po bodu, nakonec však prohráli penaltou ze sedmé nastavené minuty. V tabulce tak zůstali stále na osmé pozici, ale na vedoucí duo Bohemians 1905 - Znojmo už ztrácejí deset bodů. Velmi zajímavé je srovnání skóre. Zlín totiž nastřílel stejně branek jako Jihomoravané - 24, ale postavení v tabulce je naprosto odlišné. Může zato i rozdíl v kolonce vstřelených branek, Znojmo inkasovalo třináctkrát, Zlín dvacetkrát.

V zimní přestávce v kádru nenastal takřka žádný pohyb, výraznější posily byste tak v kádru Zlína hledali marně. Trenér Kalivoda si však sílu týmu pochvaloval, jelikož se do hry vrátili dlouhodobí marodi - Poznar, Kurtin, Ruskovský, Holík, Šumbera či Kubica. Zlín bude na jaře spoléhat na tvůrce hry Tomáše Polácha a nebo na sedmigólového Lukáše Železníka. Široký kádr by tak mohl být jarní zlínskou výhodou. Nicméně fotbalisté to musí ukázat především na hřišti a v přípravě to bylo střídavě oblačno. Se slabšími soupeři si Zlín hravě poradil, s těmi silnějšími už to bylo horší, i když si například připsal výhru nad Bohemians 1905 a Senicí. Na druhé straně však byla prohra s Opavou 6:1, porážka od Znojma a Trenčína.

Zajímavosti

  • Brankář Znojma Vlastimil Hrubý neinkasoval už 208 minut.
  • Zlín dokázal vyhrát pouze jeden z pěti vzájemných duelů proti Znojmu. Bylo tomu tak v sezóně 2011/12 ve třetím kole.
  • Zlín neprohrál v domácím prostředí v posledních čtyřech utkáních.

HEINZŮV HATTRICK ZAJISTIL ZNOJMU POVEDENÉ VSTUP DO JARA

Znojmo si užívá skvělého vstupu do jara. Marek Heinz nastřílel Karviné tři branky a naznačil tak potenciál jihomoravského týmu. A to Znojemští ještě nemohli díky terénu předvést vše ze své kombinační hry. Zkušená posila z Olomouce se díky hattricku rázem stala terčem rozhovorů mnoha medií a ještě více ke Znojmu přivedla pozornost. Jihomoravané byli blízko, aby se vyšvihli na čelo tabulky, nakonec však zůstávají stále druzí o skóre za Bohemians 1905.

Právě šlágr s Bohemkou je na programu příští týden, nyní však čeká Jihomoravany těžká bitva ve Zlíně. sme druzí zároveň s Bohemkou, ale tohle my nemůžeme brát v potaz. Musíme hrát jakoby začala sezóna. Nejlepší je, nezaobírat se tím, že jsme doma vyhráli 3:0, musíme se připravit na další zápas. Někdo říká, že nás čeká domácí zápas Bohemkou, ale před námi je velice těžké utkání ve Zlíně. Takže se musíme nejprve připravit na Zlín a pak můžeme myslet na Bohemku. Jestliže, jsme uhráli dobrý výsledek s Karvinou, tak ho musíme potvrdit nějak bodově ve Zlíně, prohlásil rezolutně Marek Heinz pro web fnliga.cz.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies