FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bitva o první místo se blíží, ke šlágru kola přijedou Bohemians 1905

Bitva o první místo se blíží, ke šlágru kola přijedou Bohemians 1905 Z n o j m o - V 20. kole Národní fotbalové ligy nebude sledovanější zápasu, než duel Znojma s Bohemians 1905. Půjde o souboj o první místo. Vedoucí Bohemians a druhé Znojmo totiž v tabulce dělí pouhý bod. Čeká se tedy pořádně vypjatá bitva a dobrý fotbal a samozřejmě také zaplněné ochozy. Nenechte si tuto událost ujít a přijďte v neděli v 15:00 na stadión.

 
 
 

RYCHLÝ NÁVRAT DO GAMBRINUS LIGY? - BOHEMIANS 1905

Minulý rok sestoupili z Gambrinus ligy, ale ve Fotbalové národní lize se rozhodně neplánují dlouho ohřát. A Bohemians 1905 se zatím daří plnit postupový plán na jedničku, přezimovali na prvním místě, byť jen o skóre před Znojmem. Po dvou odehraných jarních zápasech se však na čele tabulky osamostatnili a na Jihomoravany mají jednobodový náskok. Nyní se však schyluje k velké bitvě o první místo, oba soupeři totiž ve 20. kole nastoupí proti sobě.

1.SC Znojmo • Bohemians 1905
Neděle 24.3.2013 (15:00 hod.)

Jak už bylo zmíněno Klokani měli povedenou podzimní část a chtěli by na ni navázat i v jarní části. V zimní přípravě prokazovali svěřenci trenéra Jozefa Webera poměrně solidní formu a dokázali si poradit i s prvoligovými celky, například výhra v Tipsport lize 3:0 nad Libercem. Na vydařenou přípravu navázali klokani i v lize, kdy v prvním utkání dokázali zvítězit nad nepříjemným Zlínem, o jehož síle se přesvědčili minulý týden i Znojemští. Venku už to ale potom nebyla pro Pražany taková sláva a z velkého boje v Karviné vytěžili jen bod, i ten jim však stačil na již zmíněné vedení v tabulce.


Znojmo se s Bohemians 1905 v poslední době setkalo dvakrát. V minulé sezóně v domácím poháru, kdy Znojmo favorita na své půdě překvapilo a postoupilo do osmifinále. Podruhé v podzimní části letošního ročníku Fotbalové národní ligy odkud je i tento sestřih a i v tomto případě byli úspěšnější domácí, tentokrát to ale byli klokani.


Klokani se vůbec mohou pochlubit nejlepšími statistikami ve Fotbalové národní lize, vedou tabulku, nastříleli nejvíce branek (35), nejméně jich společně s Viktorii Žižkov obdrželi a o návštěvnosti se asi ani netřeba zmiňovat, ty jsou také v Ďolíčku největší z celé ligy. Ale na statistiky se samozřejmě v neděli hrát nebude, bude to bitva, jak má být a i klokani se na ní nesmírně těší. „Všichni se moc těšíme. Je to sen pro všechny kluky hrát o první místo v jakékoliv soutěži a v neděli se přímo o to první místo popereme,“ uvedl pro klubový web trenér Jozef Weber.

V zimní přestávce moc změn v kádru Bohemians neproběhlo, ani nebylo u prvního týmu tabulky třeba. Naopak v Ďolíčku se dočkali zajímavého návratu v podobě Martina Koláře. Odchovanec Bohemky odcházel z klub v roce 2002 a mezitím prošel několik evropských klubů, mezi nimiž byl třeba Anderlecht Brusel. Bohemians se samozřejmě budou spoléhat na pětigólového Petra Nerada a na svoji ikonu v bráně kapitána Radka Sňozíka.

VE ZLÍNĚ PŘIŠLO VAROVÁNÍ

Znojmo odjíždělo minulý týden do Zlína v dobré pohodě po výhře 3:0 nad Karvinou. Hráči věděli, že je proti ševcům nečeká nic jednoduchého, a to se také potvrdilo. Zlín zvítězil 3:1 a dal Znojmu před utkáním s Bohemkou menší facku. Jihomoravané jsou za Bohemians 1905 pouze o bod zpět a v případě vítězství ho tak mohou přeskočit v tabulce a dostat se na první místo. Zápas je velmi netrpělivě očekávaný a doufá se v hojnou návštěvu, Pražany přijede podpořit tradičně velký počet fanoušků.

Startu jarní části Fotbalové národní ligy nepřeje počasí a některé zápasy se museli odložit, ten nedělní ve Znojmě by však neměl být ohrožen. Zhatit by ho mohla jen nějaká velká kalamita, což se nepředpokládá. Fanoušci tak o zápas nepřijdou. Byla by to škoda, všichni se na utkání těší. A jak vidí soupeře trenér Znojma Leoš Kalvoda? „Bohemka hraje velmi důrazně, navíc má nebezpečné útoky,“ uvedl pro idnes.cz lodivod Jihomoravanů.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies