FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Todor Yonov: Bohemku jsme k ničemu nepustili, a to mě těší nejvíce

Todor Yonov: Bohemku jsme k ničemu nepustili, a to mě těší nejvíce Z n o j m o - Patří k největším osobnostem druhé ligy a nyní si může vychutnávat se svým týmem první pozici v tabulce Fotbalové národní ligy. O kom je řeč? Samozřejmě o kapitánovi Znojma. Todor Yonov se v rozhovoru vrátil k nedělnímu utkání s Bohemians 1905 a probíraly se i jiné věci, třeba příští utkání v Sokolově.

 
 
 

První otázka bude taková tradiční, jak byste zhodnotil nedělní utkání s Bohemkou?
Byli jsme namotivováni na 100%, protože jsme hráli proti vedoucímu mužstvu ve druhé lize. Bojovali jsme až do konce zápasu, myslím si, že jsme byli lepším mužstvem a jednoznačně vyhráli.

Nepřekvapil vás soupeř směrem do útoku? Nedovolili jste mu takřka nic, čekal jste třeba větší útočnou aktivitu Bohemky?
Připravovali jsme se na zápas s Bohemkou jako na každý jiný. Samozřejmě jsme od soupeře očekávali větší aktivitu dopředu, ale poradili jsme si s jeho silnou hrou po stranách. Byli jsme směrem dopředu hodně aktivní a nedovolili Bohemce, aby hrála svoji hru. Až na pár okamžiků jsme ji nepustili k ničemu a z toho mám největší radost.

Při utkání panovalo velmi nepříjemné počasí, mrzlo. Jak se v těchto podmínkách hraje, zažil už jste nějaký podobný zápas?
Je pravda, že bylo hodně nepříjemné počasí. My jsme ale zvyklí v takových podmínkách hrát, takže je to v pořádku. Samozřejmě jsem zažil i horší zápasy, co se týká počasí. Je to však naše práce, hrát fotbal nás baví a nemůžeme se vymlouvat na počasí.

Celý podzim jste sehrál ve stoperské dvojici s Muamerem Avdičem a platili jste za jednu z nejlepších obranných dvojic v lize. Nyní hrajete s novým parťákem Josefem Hnaníčkem. Jak zatím funguje spolupráce?
Je to tak, že jsme hráli s Momem dlouho spolu a právě proto, že odehrál velmi slušné zápasy si ho vybralo Brno. Nyní hraji zatím s Pepou Hnaníčkem a myslím, že to vychází dobře, ale samozřejmě do konce soutěže je ještě hodně zápasů a může se stát, že tam nastoupí i někdo jiný.

Výhrou nad Bohemkou jste vystoupali na první místo a zřejmě definitivně jste se přihlásili do bojů o postup do první ligy. Souhlasíte?
Já to řeknu takhle. Chceme se porvat o první příčky v tabulce a udělat zázrak znojemského fotbalu.

Nyní vás čekají dvě utkání venku za sebou - v Sokolově a v Opavě, což budou jistě nesmírně těžké duely. Berete tyto střetnutí jako zápasy pravdy, ve kterých se ukáže, jak na tom Znojmo je?
Podívejte, pro nás je každý zápas pravdy. Samozřejmě, že to budou těžká utkání, ale uděláme vše proto, abychom do Znojma dovezli co nejvíce bodů. Budeme makat.

Doma je Znojmo suverénní, venku to ale trochu skřípe. S čím nastoupit proti Sokolovu, aby se neopakovalo utkání ve Zlíně?
Na jaře jsme zatím hráli pouze jeden zápas venku, takže to tak nebereme, každý zápas je jiný a připravujeme se na něj jako profesionálové. Co se týká utkání v Sokolově, máme na to čas a trenér nám nachystá určitě vítěznou taktiku, abychom uspěli.

Vy jste lídr kabiny, zkušený hráč a kapitán, nemusíte některé mladé hráče usměrňovat, že jsou z prvního místa hlavou v oblacích?
Nemusím to dělat, protože každý z nás se chová, jak má a vůbec nelítáme v oblacích. A ještě máme trenéra, aby si to pohlídal.

Znojmo v týdnu opět zasypal sníh, jak moc vám to komplikuje tréninky?
Není to nic příjemného. Využíváme všechno co se dá, abychom se připravovali normálně na zápas - hala, umělá tráva, posilovna atd.

Závěrečná otázka. Kdo dle vás postoupí do první ligy?
Znojmo a Bohemka 1905.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies