FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

První místo si užíváme, ale nelétáme v oblacích, ujišťuje Vlastimil Hrubý

První místo si užíváme, ale nelétáme v oblacích, ujišťuje Vlastimil Hrubý Z n o j m o - Brankář Vlastimil Hrubý patří k dlouholetým oporám znojemského týmu a může se v letošní sezóně pochlubit skvělými statistikami. Nejenže je Znojmo na prvním místě tabulky, ale osmadvacetiletý gólman již stihl vychytat deset čistých kont, což je nejvíce v lize. „Pěkně se nato kouká, ale že bych s někým v této statistice soutěžil, to určitě ne,“ uvedl skromně.

 
 
 

Zápas s Bohemians byl bitvou o první místo, překvapilo vás, že jste nakonec ani nemusel řešit moc ošemetných situací?
Docela ano, Bohemka v podstatě žádnou vyloženou šanci neměla, takže jsem řešil jen pár centrů a střel ze střední vzdálenosti. Docela mě tímto zklamala, čekal jsem od ní více.

Utkání se hrálo za velké zimy. Hráči se mohou zahřát. Jak je to ale u brankáře, který si třeba nemusí několik minut sáhnout na míč?
No je pravda, že tentokrát bylo počasí velmi kruté. Já jsem byl ale dobře oblečeny, tentokrát jsem si vzal pod trenky i dlouhé elasťáky a pod dres dvě termotrička. Navíc jsem se snažil být neustále v pohybu, abych neztuhl

Vychytal jste desátou nulu, což je nejvíce v lize. Sledujete nějak tuhle statistiku?
Tak samozřejmě se na to pěkně kouká, ale že bych s někým v této statistice soutěžil, to určitě ne.

Na jaře jste dva domácí zápasy poměrně jasně vyhráli, venku ve Zlíně však přišla prohra. Kde byl hlavní rozdíl oproti domácím zápasům?
Jak říkal trenér, do Zlína jsme si přijeli zahrát jen fotbálek. Zlín samozřejmě kvalitu má, ale využil všech chyb, co jsme tam provedli. Něco nám v tom výkonu chybělo, v podstatě jsme si nevypracovali žádnou šanci. Myslím, že kdyby jsme k tomuto zápasu přistoupili tak jako v těch domácích, tak jsme určitě vyhráli, protože Zlín k poražení byl.

Může vám třeba prohra ve Zlíně prospět v dalších dvou utkáních venku a teď aktuálně v Sokolově, že se právě vyvarujete toho zahrát si jen fotbálek?
Já myslím, že ano. Doufám, že jsme se z toho ponaučili a bude vše jak má být.

Bude pro tým složitější, že se delší dobu neukáže v domácím prostředí? Mohou být pro vás následující dva zápasy venku stěžejní?
Teď se musí ukázat naše síla. Máme před sebou dva velmi složité zápasy. Sokolov sice o víkendu nehrál, ale má na kontě dvě vítězství a Opava se zachraňuje a má taky sérii dvou vítězných zápasu. Myslím, že tyto dva zápasy by mohly napovědět více o našich ambicích.

V sobotu vás čeká již zmíněný zápas se Sokolovem, na co si u tohoto soupeře dávat největší pozor?
To si rozebereme v pátek u videa. Sokolov je každý rok nepříjemný soupeř, který patří stabilně do špičky druhé ligy. Myslím, že nás tam čeká opravdu náročný zápas.

Nebude vás první místo v tabulce nyní trochu svazovat? Do každého utkání už budete nastupovat jako favorit.
Jak říká trenér: Upletli jsme si na sebe bič, takže se s tím budeme muset popasovat. Myslím ale, že každý ví o co se hraje, takže se na to poctivě nachystáme.

Koho teď považujete za největšího konkurenta v boji o první místo?
Tak samozřejmě je to Bohemka a teď velmi slušně rozjetý HFK Olomouc. Ještě ale nezapomeňme na Žižkov, kterému se momentálně nedaří, ale určitě se bude chtít dostat zpět.

Sledujete s posledními úspěchy zvýšený zájem médií o znojemský tým?
Tak s tím asi teď musíme počítat, když jsme první. Užíváme si to, ale nelétáme někde v oblacích. Pořád musíme hrát ten poctivý fotbal, jinak se to vše může otočit.

Dá už se po výhře nad Bohemkou otevřeně mluvit o postupu do první ligy?
No myslím, že tato otázka patří někomu jinému. My se budeme snažit být co nejvýše až do konce sezóny. A co bude potom, to už musí vyřešit vedení klubu. Ale samozřejmě by to bylo pro Znojmo něco neskutečného a pro nás všechny splněný sen.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies