FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Čelo tabulky po 21. kole? Znojmo, Bohemians 1905 - 38 bodů

Čelo tabulky po 21. kole? Znojmo, Bohemians 1905 - 38 bodů Z n o j m o - Opět bok po boku, tak by se dala charakterizovat situace na čele tabulky. Znojmo remizovalo v Sokolově a Bohemians 1905 se tak po výhře nad Opavou na něj dotáhli. Naopak Opava znovu klesla na patnáctou pozici, přeskočil ji totiž Most, který zvládl záchranářský souboj s Čáslaví. Opět se neodehrálo kompletní kolo, duel Karviná - Varndorf byl kvůli přívalům sněhu odložen. Varnsdorf si tak na jaře zatím příliš nezahrál.

 
 
 

HFK Olomouc - Žižkov 0:0

Žižkov čeká na jaře marně na body a vzdaluje se mu čelo tabulky, prolomit nepříznivou jarní sérii mohla Viktoria v Holici. Jenže i domácí mají velké ambice, a tak se rýsoval zajímavý duel. Hosty vedl do boje nový italský trenér Favarin, který mohl být s úvodem utkání spokojený. Viktoria nastoupila aktivně, ale nic ze své územní převahy nevytěžila. Poté už začali hrát domácí a soupeře k ničemu nepustili. Ve svých šancích však neuspěli ani Kovář, ani Biolek. Druhý poločas už tolik možností nenabídl, zato byly k vidění dvě červené karty, pod sprchy šli postupně dva domácí hráči Šimko s Murínem. Žižkov tak na jaře opět nezvítězil, domácí byli naopak po dvojnásobném vyloučení nakonec s bodem spokojeni.

Znojmo – Sokolov 0:0

Podrobná reportáž z utkání.

Most - Čáslav 2:1 (0:1)
Branky: 53. Ibragimov, 90. Žižka - 10. Melissopulos.

Most se na jaře přetahuje s Opavou o 14. pozici a přetahovaná pokračuje i po tomto kole. V minulém totiž Opava Most přeskočila, teď se situace opět obrátila. Pro Baník to byl důležitý souboj i z pohledu soupeře, byla jim totiž poslední Čáslav, které šlo také o hodně. A na samotné hře to také bylo vidět, přesto utkání nabídlo nemálo šancí. Cizinecká legie v službách Čáslavi se mohla radovat z vedení jak první. Malissopoulos zahrál přímý kop z větší vzdálenosti parádně a míč zamířil přímo do šibenice. Vyrovnání měl na svědomí také zahraniční hráč. Čerstvá posila Baníku Ibragimov hlavičkou vyrovnával. Středočeši si však svoje vedení mohli vzít zpátky, v 58. minutě nastřelil Krmenčík tyč a dorážející Hippias orazítkoval břevno. Domácí přežili vlastní smrt a poté stupňovali tlak, který vyvrcholil rozhodující brankou v 90. minutě, kdy se hlavou trefil Žižka.

Pardubice - Vlašim 2:1 (1:0)
Branky: 12. a 79. Petrus - 62. Wojnar.

Pardubice si během podzimu vydobyly svými výsledky respekt a na jaře by rády zachovaly svůj herní standard. Proti Vlašimi nastoupily aktivně hned od začátku a už v páté minutě musel brankář Toma likvidovat nebezpečnou střelu Pospíšila. Domácí však dál pokračovali ve své tlaku a ve dvanácté minutě už David Petrus přetavil svoje zakončení ve vedení. Vlašim se v první půli příliš nedostávala do hry, po přestávce však přišla herní změna. Graffin byl směrem dopředu hodně nebezpečný, a tak není divu, že se dočkal vyrovnání. Petr Wojnar svůj centr z rohového kopu poněkud šťastně zatočil až do brány. Domácím v té chvíli bylo zle nedobře. Z problému je ovšem opět vytáhl David Petrus, ten se prezentoval přesnou střelou k tyči a definitivně tak rozhodl, že všechny body zůstanou v Pardubicích. Petrus má na jaře skvělou formu a vstřelil všech pět gólu svého týmu v druhé části této sezóny.


(Foto: Petr Hrnčíř/fotbalpardubice.cz)

Zlín - Táborsko 3:2 (0:1)
Branky: 46. Železník z pen., 49. Motal, 81. Malcharek - 45. Krch, 57. Kočí.

Svižné utkání s mnoha góly viděli diváci ve Zlíně. Zdá se, že Zlínští budou sbírat body převážně v domácím prostředí, což se vyplnilo i nyní. Fastav však nikterak nedominoval, naopak Táborsko bylo hodně nebezpečným soupeřem a pod taktovkou Šimáka domácím pořádně zatápělo. Nebylo tedy divu, že se hostě dostali jako první do vedení, když se již v nastaveném čase první půle trefil Krch. Hned v úvodu půle druhé však přišel pro Táborsko šok. Rozhodčí krátce po výkopu nařídil pokutový kop, který bez problému proměnil Lukáš Železník. Opařené Táborsko pak za malou chvíli inkasovalo podruhé, když se ze dvaceti metrů parádně trefil Motal. Hosté po celé utkání hrozili ze standardních situací a jedna z nich se jim povedla na jedničku. Aleš Kočí srovnal přesnou ranou z přímého kopu. Stav byl 2:2, a to běžela teprve 59. minuta. Chvíli poté však musel vynuceně střídat Šimák a ze hry hostů se vytratila lehkost a nakonec odjížděli bez bodu. Vítěznou trefu si připsal v 83. minutě Pazdera.

Bohemians Praha - Ústí nad Labem 1:1 (0:1)
Branky: 55. Očovan - 23. Moulis.

Bohemians Praha jsou v letošní sezóně králem remíz a do puntíku se jejich pověst potvrdila i v utkání s Ústím nad Labem. Domácí byli hned na začátku blízko vedení, ale Kuzmanovič netrefil z úhlu prázdnou bránu. A tak udeřili hosté, Moulis si počíhal na míč u zadní tyče a v pohodě nasměroval míč do sítě. Střížkovští po brance znervózněli a do konce první půle už Ústí výrazněji nepotrápili. Do druhé půle naopak vstoupili domácí opět aktivně, nejprve měl dobrou šanci Pilík, ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Jen o chvíli později však Očovan střelou z bezprostřední blízkosti srovnal skóre. Stejný hráč pak mohl svému týmu vystřelit i tři body, ale z úhlu se mu nepovedlo zacílit přesně. Oba týmy se tak rozešly smírně a pro Bohemians Praha už to byla dvanáctá remíza v sezóně.

Bohemians 1905 - Opava 1:0 (1:0)
Branka: 45.+2 Jindřišek z pen.

Bohemians 1905 v minulém kole klesli po prohraném vzájemném souboji se Znojmem na druhé místo. Po remíze Jihomoravanů v Sokolově se však mohli na svého největší konkurenta v boji o první místo opět dotáhnout. Klokani proti sobě měli podle tabulky zdánlivě jednoduchého soupeře - Opavu. Slezané však nejsou zdaleka slabým soupeřem, právě naopak. Svěřenci trenéra Vavrušky na jaře podávají dobré výkony a jistý se před nimi nemůže být nikdo. To se ukázalo i v utkání. Domácí měli sice převahu, ale Opava hrála v obraně na jedničku. Klokany tak podruhé na jaře muselo spasit štěstí v podobě penalty. Čarnota hrál ve vápně rukou a následující pokutový kok proměnil Jindřišek. Druhá půle už byla devízou bezchybné obrany Klokanů, kteří byli nebezpečnější i dopředu. Trefovali však tyče jako Bartek v 69. minutě a neproměňovali vyložené šance jako v 87. minutě opět Bartek, jenž přestřelil v podstatě prázdnou bránu. Tři body tak zůstaly v Ďolíčku a Bohemians 1905 i Znojmo mají shodně po osmatřiceti bodech.

Karviná - Varnsdorf Odloženo

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies