FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Výkony z domácího prostředí musíme přenést i ven, říká Matúš Lacko

Výkony z domácího prostředí musíme přenést i ven, říká Matúš Lacko Z n o j m o - Nastoupil zatím do všech ligových utkání v této sezóně a nechyběl v základní sestavě ani v Sokolově. Matúš Lacko už dlouhodobě patří k pilířům středu zálohy a v následujícím rozhovoru se mimo jiné ohlédl za utkáním v Sokolově. „Mohli jsme si odvézt i tři body, ale museli bychom být více odvážní v útočné fázi,“ uvedl v jedné z odpovědí. Více už v článku.

 
 
 

Na začátek obligátní otázka, jak byste zhodnotil utkání v Sokolově?
Byl to zápas bez šancí. Před zápasem bychom brali bod, ale po utkání jsme byli trošku zklamaní jak z našeho výkonu, tak i z výkonu soupeře. Mohli jsme si odvézt i tři body, ale museli bychom být více odvážní v útočné fázi.

Říkáte, že jste byli po utkání zklamaní. Je tedy nakonec pro vás bod ztrátou? Sokolov na jaře ještě neprohrál.
Cítili jsme po zápase, že jsme měli na víc, ale museli bychom podat odvážnější výkon!

Trenér Kalvoda byl po zápase nespokojený s některými rozhodnutími rozhodčích. Jak jste to viděl vy?
Mohli jsme v zápase kopat dvě penalty, ale pan rozhodčí měl na to jiný pohled. Nevím, zda by se tohle stalo Bohemce! Ale myslím si, že kdyby jsme hráli o trošku jinak, tak jsme mohli zápas rozhodnout i bez penalty. Toto jsou ale momenty, které takovéto zápasy rozhodují.

I v Sokolově v týdnu před zápasem sněžilo, jaký byl trávník?
Hřiště bylo v super stavu a i počasí bylo fotbalové.

Hrajete dvě utkání venku za sebou, jedno už máte odehrané, druhé na vás čeká. Měli jste před touto venkovní minisérii nějaký cíl, kolik chcete získat bodů?
Chceme vždy vyhrát. Jsme sice v tabulce druzí, ale to vůbec nic neznamená, protože každá ztráta nás může mrzet a můžeme hned v tabulce klesnout. Tato liga je strašně vyrovnaná, takže musíme jít stále za vítězstvím.

Nyní vás čeká utkání v Opavě. Ta sice hraje o záchranu, ale na jaře ukázala, že to bude hodně nepříjemný soupeř a možná pro vás bude těžším protivníkem, než kdyby byla ve středu tabulky.
V Opavě se hraje těžko, mají super fanoušky a sám jsem překvapený, kde se nacházejí v tabulce! Začali sbírat body o záchranu, ale my si tam jedeme pro tři body, protože naše úspěšnost na venkovních hřištích je zlá a chceme to napravit!

Přistupují k vám soupeři na hřišti nějak jinak vzhledem k tomu, že se pohybujete na čele tabulky?
Určitě jsme si vydobyli trošku respekt od soupeřů, takže už proti nám nehrají takový otevřenější fotbal, jak to bylo předtím. Nyní musíme jít my za vítězstvím a týmy proti nám hrají ze zabezpečené obrany a na protiútoky.

Bohemians 1905 se na vás po tomto kole dotáhli, sledujete nějak pozorněji jejich výsledky nebo je to pro vás druhořadé?
Sledujeme to. Chceme se udržet co nejdéle na vrchu a udělat si trochu náskok, aby ta naše práce nebyla zbytečná! Musíme naše výkony z domácího prostředí přenést i na venkovní zápasy!


(Foto: Tomáš Bouda/fksokolov.cz)

Jak se zatím vy osobně na jaře herně cítíte?
Cítím sám, že to může a musí být lepší. Směrem do útočné fáze se mi moc nedaří, musím to zlepšit. V Sokolově se mi moc zápas nepodařil, ale jsem dost zkušený nato, abych se z toho dostal.

Vstřelený gól k vašim nadcházejícím narozeninám by určitě nebyl špatným dárkem.
Raději budu brát tři body a gól k narozeninám by byl něco navíc.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies