FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ani 22. kolo Fotbalové národní ligy nebylo kompletní

Ani 22. kolo Fotbalové národní ligy nebylo kompletní Z n o j m o - Ani další kolo druhé nejvyšší české fotbalové soutěže nebylo kompletně odehráno. Poprvé to postihlo i Znojmo, jehož zápas s Opavou byl odložen. To bylo také jediné utkání, kde se nehrálo. Jinak bylo 22. kolo poměrně zajímavé a zmínku stojí třeba překvapivá výhra v Čáslavi, nebo výhra Sokolova na Žižkově.

 
 
 

ÚNIK VEDOUCÍHO DUA A PŘEKVAPENÍ V ČÁSLAVI

Na čele tabulky se na jaře prakticky nic nemění. Tabulce vévodí dvojice Bohemians 1905 a Znojmo. Jihomoravanům byl však duel v Opavě odložen, a tak se Bohemka mohla na chvíli na čele tabulky osamostatnit. To se také Pražanům povedlo. Svěřenci trenéra Webera mířili do Varnsdorfu, kde už skoro zapomněli jako fotbal vypadá a jak se hraje. Slovan totiž odehrál kvůli sněhovým přívalům pouze jeden zápas z pěti. Dlouhá pauza se také na domácích podepsala a první půle jasně patřila klokanům, což také nakonec rozhodlo.

Na Znojmo, které mělo nucenou pauzu se mohla dotáhnout Holice. Jenže na půdě poslední Čáslavi narazili hosté na velký odpor a nakonec jasně prohráli 0:3. Čáslav tak doslova vstala z mrtvých a boj o záchranu bude ještě pořádně zajímavý. Naopak favorit utrpěl těžký direkt a na druhé Znojmo už ztrácí čtyři body.

Varnsdorf – Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)
Branky: 23. Štochl, 30. Zieris (vla.)

Čáslav – HFK Olomouc 3:0 (1:0)
Branky: 46. a 53. (pen.) Melissopoulos, 41. Fikejz

Opava – Znojmo - odloženo

ITÁLSKÉ ŘEŠENÍ ZATÍM NEVYCHÁZÍ, SOKOLOV NA JAŘE BEZCHYBNÝ

Žižkov na jaře vyměnil trenéra Nádvorníka za italského kouče Favarina, ale mezinárodní spolupráce zatím příliš nefunguje. Žižkov na jaře doposud nevyhrál a pomalu se mu vzdalují postupové příčky. Naopak Sokolov má na jaře velmi dobrou formu a potvrdil to i v Praze a tři body bral především díky skvělému nástupu.

Skvělou formu má i Ústí nad Labem, tam přijely Pardubice, které už zdaleka neudivují skvělými výsledky jako na podzim. Poměrně vyrovnaný zápas se rozhodl a v 79. minutě, kdy se trefil Dvořák a Ústí se rázem v tabulce posunulo na šesté místo a zdaleka ještě neřeklo poslední slovo.

Viktoria Žižkov – Sokolov 1:2 (0:2)
Branky: 90. Čermák (pen.) – 8. Dvořák, 25. Blažek

Ústí nad Labem – Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 79. Dvořák


(Foto: fkvz.cz)

MAZURA LEPŠÍ NÁDVORNÍKA, DUO BUSTA - ŘEPKA ÚSPĚŠNÉ

Táborsko i Karviná vyměnili minulý týden trenéry. Na lavičku Táborska usedl nedávno ještě kouč Žižkova Roman Nádvorník, Karvinou vedl nově Josef Mazura, kterého si můžete pamatovat třeba z lavičky Zbrojovky Brno nebo Opavy. Bitva nových koučů, ale také souboj o záchranu, dopadla lépe pro hosty z Karviné. Ti zvítězili 3:1 a na vzdálili se sestupovým pozicím. Naopak Táborsko po prohře kleslo už na čtrnáctou pozici a na Čáslav s Opavou má pouhý dvoubodový náskok.

Angažování Tomáše Řepky na pozici sportovního manažera Mostu vyvolalo různé názory, jedno je však jisté, tento tah se zatím jeví jako správný. Společně s novým trenérem Bustou Most stoupá tabulkou vzhůru a úspěšný byl i proti remízovému králi ze Střížkova. Sice vše opět směřovalo k plichtě, skóre ale zlomil z přímého kopu Ibragimov. Tato čerstvá posila se Mostu náramně vyplácí, trefila se i v minulém utkání.

Táborsko – Karviná 1:3 (0:0)
Branky: 73. Strnad – 70. a 76. Besta, 60. Mišinský

Most – Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 72. Ibragimov

HRAJE ZLÍN? TAK DO BUDOU PADAT BRANKY!

Zápasy Zlína na jaře nabízejí vše, jen ne gólovou nudu. V každém z dosavadních zlínských jarních utkání padly minimálně tři góly, nejinak to byla i v Vlašimi. Diváci se dokonce dočkali branek čtyř. Zlín vstoupil do utkání lépe Zlín, ale Vlašim dokázala výsledek otočit. Nicméně ševci se s prohrou smířit nechtěli a na konečných 2:2 vyrovnal Malcharek.

Vlašim – Zlín 2:2 (0:1)
Branky: 50. Křeček, 71. Putz – 33. Železník (pen.), 77. Malcharek

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies