FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Doma se vždy hraje lépe, říká před Vlašimí Josef Hnaníček

Doma se vždy hraje lépe, říká před Vlašimí Josef Hnaníček Z n o j m o - Po dlouhých třech týdnech se znojemští fotbalisté vrací na domácí půdu, jejich soupeřem bude v neděli Vlašim. V základní sestavě proti ní vyběhne i Josef Hnaníček, který na jaře zaujal místo stopera vedle kapitána Todora Yonova. „Vedle Tošeho se mi hraje dobře, známe se a víme co může jeden od druhého čekat, takže se během hry doplňujeme. Samozřejmě vím, že má více zkušeností, takže někdy dám na jeho rady,“ uvedla v rozhovoru znojemská dvacítka.

 
 
 

Vy jste pozicí záložník, na jaře však nastupujete na pozici stopera, jak se s tímto postem sžíváte, když už se nejedná jen o nějaký záskok.
Jako záložník mám odehráno více zápasů oproti stoperovi, ale pro mě je to post jako post. Kam mě trenér postaví, tam se snažím odvést stoprocentní výkon a hrát tak, abychom vyhrávali.

Pomáhá vám i to, že nastupujete ve stoperské dvojici vedle zkušeného Todora Yonova, který toho má odkopáno opravdu hodně?
Vedle Tošeho se mi hraje dobře, známe se a víme, co může jeden od druhého čekat, takže se během hry doplňujeme. Samozřejmě vím, že má více zkušeností, takže někdy dám na jeho rady.

Dalo by se říct, že už jste takový fotbalový univerzál? v minulosti jste nastoupil párkrát i v útoku.
Jak už jsem říkal, kam mě trenér postaví, tam hraji. Na každé pozici se snažím podat ten nejlepší výkon. A pak už jen záleží na trenérovi.

Je obrana silnou stránkou týmu? Kromě zápasu se Zlínem takřka nechybuje a nedostává góly.
Obrana je pro tým důležitá pokud nedostaneme gól, tak neprohrajeme, takže hrajeme hlavně ze zajištěné obrany.

Počasí ovlivňovalo ligu, některé zápasy byly odloženy. Potkalo to i Znojmo, bude to pro utkání s Vlašimí nevýhoda, že jste o víkendu nehráli mistrovský zápas, i když jste sehráli přátelské utkání se Slováckem?
Já si myslím, že ne. Místo mistráku jsme hráli přátelák a byl to docela náročný zápas a měli bychom být na zápas s Vlašimi připraveni.

Vlašim venku čeká na body už pět zápasů, je to pro vás plus?
Možná si může někdo říct, že je to snadný soupeř, ale uvidíme co Vlašim ukáže ve Znojmě. Už několikrát se nám stalo, že s těžkým týmem jsme vyhráli a naopak proti outsiderům prohráli.

Na co si u Vlašimi dávat největší pozor?
To netuším, na to nás upozorní trenér před zápasem, kde je jejich silná stránka a naopak kde mají slabiny v týmu.



Doma je zatím Znojmo suverénní, venku už tomu tak není. Je to tím, že si doma víc věříte?
Doma se vždycky hraje lépe. Hráči znají lépe hřiště. Poslední dobou chodí i dost fanoušků, kteří nás podporují a nás to motivuje k výhře.

V tabulce máte na druhém místě čtyřbodový náskok na HFK Olomouc. Jste klidnější, když víte, že už máte menší náskok, nebo to nehraje roli?
Jdeme zápas od zápasu a vždy chceme vyhrát a získat body, které by nás udržely v tabulce co nejvýš.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies