FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

1.SC Znojmo FK se zapojuje do projektu GL a FNL - Zelený život

1.SC Znojmo FK se zapojuje do projektu GL a FNL - Zelený život Zelený život by měl pod svou značkou komunikovat dobročinné a charitativní aktivity klubů Gambrinus ligy a Fotbalové národní ligy, které se dají shrnout pod obecné a v poslední době hojně využívané označení CSR projekty. Zkratka CSR představuje tzv. Corporate Social Responsibility a „společenská odpovědnost“ firem ke svému okolí je dnes nedílnou součástí jejich prezentace ve společnosti. LFA tento i v našich klubech hojně rozvinutý model dobročinných klubových projektů chce efektivně a seriózně komunikovat. Zkratka CSR může být po vzoru jiných fotbalových zemí chápaná rovněž jako tzv. Community and Social Responsibility program, tedy aktivity zaměřené na místní komunitu klubu, která klade větší důraz na identitu klubu se svým lokálním prostředím. Více o CSR projektu můžete nalézt v přiložené prezentaci Zeleného života.

 
 
 

Projekt Zelený život bude veřejnosti představen a de facto spuštěn v rámci tiskové konference 12. dubna 2013 za účasti představitelů LFA, FAČR a patrona projektu Aleny Šeredové. V následujícím ligovém kole bude komunikováno tzv. Zelené kolo (23. ligové kolo), kdy bude vyjádřena podpora vybranému subjektu, kde LFA navrhuje finančně podpořit nákup speciálního vozidla pro zatím neurčený sportovní klub handicapovaných sportovců. Zelené 23. kolo nabízí klubům možnost se do Zeleného život ihned aktivně zapojit a jakékoliv návrhy na jakoukoliv formu výběru finančních prostředků jsou vřele vítány. Účast v projektu Zeleného života včetně zmíněného Zeleného kola není povinná, ale zejména u klubů Gambrinus ligy je očekávaná. Liga potřebuje prezentovat pozitivní témata.

Projekt má ambice stát se jednou z nejviditelnějších komunikačně – marketingových aktivit GL i FNL. Společně prezentované CSR aktivity v rámci Zeleného života mají větší společenský dopad (mohou oslovit širší skupinu lidí, zaujmout i mimofotbalovou veřejnost). Jednotlivé kluby se svými CSR projekty mohou inspirovat, případně na ně navazovat (štafeta v provádění akcí).

S marketingovými odděleními vašich klubů byl projekt Zeleného života rozebírán a diskutován od podzimu 2012 a nyní tedy vstupuje do svého aktivního pojetí. Kluby jsou tímto žádány k prezentaci svých CSR projektů, již proběhnutých nebo teprve připravovaných, které se budou sdružovat na internetových stránkách projektu a prezentovat společnou snahu fotbalových klubů pomáhat.

Přicházející 23. kolo, které má na programu derby pražských „S“ a dále speciální sobotní televizní studio je příhodným okamžikem jak celý projekt prezentovat široké veřejnosti a Zelený život reálně spustit. Kluby Gambrinus ligy mají ideální možnost spuštění projektu podpořit v rámci centrální podpory LFA a STES a.s. a automaticky se připojit následujícím způsobem:

  • Nástup všech hráčů základní jedenáctky se šálou Zeleného života (šály dodá LFA)
  • Doprovod hráčů na hřiště – děti budou v tričkách Zeleného života (trika dodá LFA)
  • Realizační tým – se šálou nebo stužkou Zeleného života
  • Focení obou týmů s bannerem Zeleného života (banner dodá LFA)
  • 1 celostrana v zápasovém programu
  • Rozhlasový/audio-vizuální spot na velkoplošné obrazovky v rámci předzápasového a poločasového programu
  • Zapojení komentátora utkání – představení projektu

PREZENTACI K PROJEKTU ZELENÝ ŽIVOT SI MŮŽETE STÁHNOUT A PROHLÉDNOUT ZDE

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies