FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

23. kolu dominovaly kanonády ve Znojmě a Karviné

23. kolu dominovaly kanonády ve Znojmě a Karviné Z n o j m o - Poprvé na jaře se sehrálo ve Fotbalové národní lize kompletní kolo. Ozdobily ho střelecké hody, které proběhly ve Znojmě a v Karviné. V obou zápasech kralovaly domácí týmy a padlo shodně sedm branek, byť v jiné konečně podobě. Na čele ani na chvostu tabulky se nic nezměnilo. Na posledních dvou pozicích zůstávají Opava s Čáslaví a první dvě místa okupují Bohemians 1905 a Znojmo. dva týmy na čele tabulky už si vypracovaly menší náskok. Třetí Sokolov ztrácí na Jihomoravany pět bodů.

 
 
 

ZLÍN A SOKOLOV POKRAČUJÍ V DOBRÝCH VÝKONECH

Zlín a Sokolov mají na jaře dobrou formu a projevilo se to i v dalším kole Fotbalové národní ligy. Zlín přivítal Varnsdorf, na kterém se stále ještě projevovala nerozehranost po delší herní pauze. Šancím na body pak také výrazně neprospělo vyloučení hostujícího Zierise v první půli. Domácí nabídku na přesilovku beze všeho přijali a v tabulce už postoupili na třetí pozici, jejich ztráta na druhé Znojmo je však sedmi bodová.

Sokolov je zřejmě týmem, který má na jaře společně s Ústím největší formu. Most sice v boji o záchranu také projevuje solidní výkonnostní vzestup, na soupeře však tentokrát neměl. Souboj dvou Baníků dopadl lépe pro favorita ze Sokolova. Domácí si našlápli k výhře už v šesté minutě, kdy se dostali do vedení, které pak ještě jednou brankou pojistili. Sokolov se tak v tabulce vyšvihl už na třetí místo. Stále má však vedoucí duo poměrně daleko před sebou.

FC Fastav Zlín – FK Varnsdorf 3:0 (1:0)
Branky: 14. Malcharek, 63. Kroča, 71. Polách

FK Baník Sokolov – FK Baník Most 2:0 (1:0)
Branky: 6. Vondráček, 63. Vaněček

KDY SKONČÍ MIZÉRIE ŽIKOVA? PARDUBICKÉ PŘEKVAPENÍ ZTRÁCÍ EFEKT

Žižkov prožívá tragické jaro a stále čeká na výhru. Pražané vybojovali ze šesti zápasů pouhé dva body, a to je v boji o postup hrozivě málo. Situace se pro Viktorku nezměnila ani v utkání proti Bohemians Praha. Malé pražské derby nakonec ovládli Střížkovští, kteří se na chvíli vymanili z pozice remízového krále a díky dobrému startu porazili Žižkov 2:0. Viktoria zaznamenala v tabulce sešup už na sedmou pozici a postup se pomalu začíná stávat utopií.

Nováček z Pardubic na podzim překvapoval svými výsledky a dokonce bojoval o přední příčky v tabulce. Na jaře už to taková sláva zdaleka není. Tentokrát podlehly Pardubice v domácím prostředí zachraňujícímu se Táborsku. O osudu utkání rozhodl moment z 58. minuty, kdy jeden z domácích hráčů zahrál rukou a následný pokutový kop proměnil Strnad. Hosté tak díky výhře získali trochu klidu, Pardubice zůstávají ve středu tabulky na osmé pozici.

Bohemians Praha – FK Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 6. Penc, 85. Macháček

FK Pardubice – FC MAS Táborsko 0:1 (0:0)
Branka: 58. Strnad (pen.)


(Foto: Radek Klier/fotbalpardubice.cz)

GÓLOVÁ SMRŠŤ V KARVINÉ A VE ZNOJMĚ

Derby mezi Karvinou a Opavou mělo jednoznačný průběh. A hosté tak stále zůstávají na poslední pozici, z Karviné si navíc odvezli pět branek. A to velký počet fanoušků, kteří vyjeli ze slezské metropole do Karviné určitě nepotěšilo. Skóre otevřel v 11. minutě Ciku, na což ještě hosté dokázali reagovat vyrovnávacím gólem. Do přestávky však inkasovali ještě třikrát a bylo po nadějích. Celkový výsledek zněl před skvělou návštěvou 1870 diváků 5:2 pro Karvinou.

MFK Karviná – SFC Opava 5:2 (4:1)
Branky: 11. a 45.Ciku, 28. a 77. Homola, 40. Mišinský – 14. Prokeš, 53. Lokša

1. SC Znojmo – FC Graffin Vlašim 6:1 (5:1)
Branky: 2. a 5. Nepožitek, 25. a 42.Hnaníček, 35. a 85. Heinz – 8. Průcha

Podrobná reportáž z utkání.

Holici dochází dech, Bohemka potvrdila roli favorita

HFK Olomouc jednu dobu mohutně naháněl vedoucí duo Bohemians 1905, Znojmo. Ty časy jsou však pryč. Holice prohrála podruhé za sebou. Po překvapivé prohře v Čáslavi tentokrát nestačila na Ústí nad Labem. Arma má na jaře parádní formu a jistě ještě promluví do situace na čelních příčkách, nyní je už totiž na čtvrtém místě a při skvělé formě se dá očekávat ještě útok na postupové příčky. Směr utkání dala už čtvrtá minuta, kdy se trefil hostující Volek. Domácím se sice povedlo ve druhé půli vyrovnat. Ústí ale kontrovalo dalšími dvěma brankami. Trenér hostí Přemysl Bičovský tak mohl být po utkání náramně spokojený.

Z Ďolíčku se body nevozí a přesvědčila se o tom i o záchranu bojující Čáslav. Ta sice v minulém kole zaskočila favorita z Holice, v Praze se však překvapení nekonalo. Před návštěvou kola 3744 diváků pomohla klokanům prolomit obranný val penalta, kterou proměnil Jindřišek. To byl pro domácí impuls a ještě do přestávky přidal druhý gól Štochl. Definitivně se pak o bodech rozhodlo ve 49. minutě, kdy skóroval Kalina. Klokani se výhrou udrželi na čele ligové tabulky, byť mají o jeden zápas více oproti druhému Znojmu.

1. HFK Olomouc – FK Ústí nad Labem 1:3 (0:1)
Branky: 56. Kovář – 4. Volek, 68. Hrošovský, 75. Hovorka

Bohemians Praha 1905 – FK Čáslav 3:0 (2:0)
Branky: 38. Jindřišek (pen.), 39. Štochl, 49. Kalina

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies