FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo čeká anglický týden, načne ho v Táborsku

Znojmo čeká anglický týden, načne ho v Táborsku Z n o j m o - Náročný program čeká znojemské fotbalisty v následujícím období. V devíti dnech je totiž čekají hned tři zápasy. Tuto šňůru načnou Jihomoravané na jihu Čech, kde se utkají s Táborskem a budou se zde snažit první jarní tři body z hřiště soupeře. Utkání začíná v sobotu od 15:00.

 
 
 

S TRENÉREM NÁDVORNÍKEM ZA ZÁCHRANOU - FC TÁBORSKO

Táborsko bylo po podzimu na dvanácté pozici se ziskem osmnácti bodů. To jej řadilo k týmům, které budou na jaře bojovat o záchranu. Táborsko sice nemělo nejhorší výchozí pozici, ale přeci jen obavy mít mohlo. A situace se na jaře příliš nezlepšila, právě naopak. Jihočeši získali po zimní přestávce ze čtyř zápasů pouhý bod a situace nezačala být zrovna růžová. Po porážce ve Zlíně se tak musel poroučet z trenérské židle Luboš Zákostelský, kterého nahradil Roman Nádvorník. Ten tak po odvolání ze Žižkova nezůstal bez práce dlouho.

FC Táborsko • 1.SC Znojmo
Sobota 20.4.2013 (15:00 hod.)

Impuls v podobě nového trenéra se však nedostavil hned. Táborsko totiž padlo na domácí půdě s Karvinou. Kýžená výhra tak přišla až v minulém kole. A byly to body z venku, Táborsko překvapivě bralo výhru v Pardubicích. A na chvíli tak uniklo z té nejhorší situace. Pokud by totiž svěřenci trenéra Nádvorníka nezvítězili, měli by v tabulce o pouhý bod více než patnáctá Čáslav. Ta má navíc oproti Táborsku ještě jeden zápas k dobru. Situace pak nevypadá lehce ani do budoucna. Jihočechy totiž čeká přetěžký los. V sobotu se utkají doma s druhým Znojmem a pak je čeká vedoucí tým tabulky Bohemians 1905. Po těchto dvou utkáních navíc přijde velice důležitý duel s Opavou.

TÁBORSKO SE SPOLÉHÁ VÝHRADNĚ NA DOMÁCÍ PROSTŘEDÍ

Bylo velkým překvapením, že Táborsko bralo první výhru na jaře právě na hřišti soupeře. V tabulce venku mu totiž patří poslední místo se ziskem pouhých pěti bodů. Výhra v Pardubicích tak byla vůbec prvním úspěchem venku v sezóně. Nyní však hraje Táborsko doma a právě zde bude spoléhat na bodové zisky, nicméně proti Znojmu to bude v sobotu velmi těžké. „Je vidět, že Znojmo je v pohodě. Jeho hráči si věří. Jedou na vítězné vlně, hrát proti nim bude obrovsky těžké. O vítězství se ale popereme. Určíme takovou taktiku, která eliminuje sílu soupeře,“ řekli pro klubové stránky fctaborsko.cz trenér Roman Nádvorník a posléze ještě dodal. „Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. My musíme získávat bod po bodu, abychom se zachránili. Znojmo hraje velmi dobře dopředu, má ale okénka v obraně. Ofenziva Znojma je nicméně tak silná, že soupeře hodně zaměstnává a nedovoluje mu útočit. Znojmo vyvíjí tlak na šestnáctku soupeře. Má hráče, kteří se dokáží individuálně a střelecky prosadit - Heinz, Nepožitek, Okleštěk.“

V zimě došlo v kádru Táborska k několika změnám. Jednalo se však spíše o posílení týmu. Odchodů byl daleko méně, než příchodů. Jihočeši se nicméně stále budou spoléhat na špilmachra Jana Šimáka, který v klubu zůstal i na jaře a v útoku pak na obávaného kanonýra Miloslava Strnada. Zápas tak může být i zajímavou konfrontací dvou ostrostřelců Heinz, Strnad.

POHODA A DOBRÁ NÁLADA, TO JE MOMENTÁLNÍ ROZPOLOŽENÍ DRUHÉHO ZNOJMA

Znojmo v minulém kole doslova zdemolovalo soupeře z Vlašimi a přibalilo mu na cestu domů nevídaných šest gólů. Na jihu Moravy panuje pohoda, což se ukazuje na akcích klubu i na trénincích. Hlavním cílem Znojma je tak nyní tyto aspekty přenést i na venkovní hřiště. Zde totiž na jaře druhý tým tabulky ještě nebodoval a teď ho čekají rovnou dvě utkání venku. Poprvé v sezóně totiž Znojmo okusí tzv. anglický týden. Kdy sehraje tři zápasy za devět dní.

Jak už bylo zmíněno, Znojmo je v tabulce na druhém místě. Na Bohemians 1905 ztrácí tři body, ale má zápas k dobru. Situace za druhým týmem je také pro Jihomoravany příjemná, na Sokolov totiž mají náskok pěti bodů, a to je poměrně příjemné konstatování. Nicméně následující týden hodně napoví o postupových ambicích Znojma. Pokud ho svěřenci Leoše Kalvody zvládnou, vidina prvních dvou míst bude o hodně reálnější. Lodivod Znojma bude v utkání s Táborskem postrádat akorát Matúše Lacka, který má jeden zápas stop kvůli žlutým kartám.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies