FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Leoš Kalvoda: Proti Táborsku chceme potvrdit svoji pozici

Trenér Leoš Kalvoda: Proti Táborsku chceme potvrdit svoji pozici Z n o j m o - Trenér Leoš Kalvoda zatím může být s jarním působením svých svěřenců spokojený. Teď je však čeká náročná prověrka v podobě anglického týdne a rovnou dvou zápasů venku za sebou. Nejprve povede cesta Znojma na jih Čech, kde se střetne s Táborskem. Znojemský kouč chce potvrdit druhou příčku v tabulce, ale samozřejmě ví, že to nebude nic snadného. Druhá liga je totiž nesmírně vyrovnaná. Více už v následujícím rozhovoru.

 
 
 

Zbrusu novým autobusem v barvách klubu pocestují znojemští fotbalisté na jich Čech. Bude je čekat třetí venkovní soupeř na jaře - Táborsko. Svěřenci Romana Nádvorníka stále nejsou venku ze hry o záchranu a každý bod je pro ně cenný. „Táborsko hraje o záchranu to máte pravdu. Já už jsem ho viděl. Je to mužstvo, které hodně sází na bojovnost a kolektivní výkon. Bude tam rozhodovat hlavně náš přístup, protože jestli tam přijedeme zase, což apeluji vždy na kluky, aby to tak nebylo, zahrát si jen fotbal, tak nemáme šanci. Pokud Táborsko zápas nezvládne tak se zase namočí více do boje o záchranu, ovšem když by to zvládlo, tak se posune úplně někam jinam,“ pravil trenér Znojma Leoš Kalvoda a dodal: „Na druhou stranu my máme v tabulce určitou pozici a chceme tam potvrdit, že jsem na čele tabulky právem. Jedeme tam neprohrát. Neprohrát, ale samozřejmě uhrát co nejvíce bodů. Je to těžké, protože ve druhé lize je to velmi vyrovnané, může tu prohrát každý s každým,“ ví pětapadesátiletý kouč, že jeho tým nečeká v sobotu rozhodně nic jednoduchého.

Pro Znojmo může být následujících devět dní hodně stěžejních, pokud je totiž zvládne pojistí si druhé místo a může třeba pokukovat i po místě prvním. „Hodně to napoví. Když se nám podaří bodovat v Táborsku. Potom nás čeká Opava, která hraje také o všechno, to je podobný zápas jako s Táborskem. Kdyby se nám to povedlo zvládnout, ale to už je moc dopředu. Já jdu většinou zápas od zápasu, teď nás čeká Táborsko. Ale tento týden může hodně napovědět,“ nechce Leoš Kalvoda příliš věštit budoucnost, ale sám ví, že následující týden bude mít určitou váhu.

Jihomoravané budou hrát poprvé v sezóně dvě utkání venku za sebou a na jaře se jim narozdíl od domácího prostředí na hřištích soupeřů příliš nevede. Dvě utkání v řadě venku by tak mohl být pro druhý tým tabulky možná problém. „Myslím, že to nehraje roli. Samozřejmě doma hrajeme daleko lépe, daleko odvážnější co se týká koncovky, jsem v ní efektivnější. Ale já si myslím, že i venku se to musí jednou zlomit,“ věří znojemský lodivod v úspěch i na trávnících soupeřů. Příští protivníky Znojma ovšem mohlo vyděsit minulé představení Jihomoravanů, kteří nasázeli Vlašimi šest branek. Táborsko by se tak ve stínu této hrozby mohlo uchýlit k urputné obraně. „Oni takový styl mají, že brání na své polovině v bloku od půlící čáry a asi to nezmění a budou hrát na brejky. Myslím, že budou čekat na naši chybu, a té budou chtít využít,“ uzavřel povídání před Táborskem Leoš Kalvoda.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies