FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

K dohrávce 22. kola zavítá Znojmo na hřiště Opavy

K dohrávce 22. kola zavítá Znojmo na hřiště Opavy Z n o j m o - Po utkání s Táborskem čeká na Znojmo další bitva na hřišti soupeře. Tentokrát Jihomoravané zavítají do Opavy ke zrádnému zápasu s posledním týmem tabulky. Svěřenci trenéra Kalvody stále čekají na první jarní venkovní výhru a tohle čekání by chtěli utnout právě v dohrávce 22. kola Fotbalové národní ligy. Zápas začíná ve středu od 18:00.

 
 
 

ČERNÉ MRAKY NAD OPAVSKÝM FOTBALEM - SLEZSKÝ FC OPAVA

Do minulého ročníku Fotbalové národní ligy vstupovala Opava jako nováček a vedla si velmi zdatně, získala 41 bodů a v klidu se pohybovala ve středu tabulky, nakonec obsadila osmou pozici. V nynějším ročníku se však nad Opavou zatáhly hrozivé mraky, Slezané nejenže bojují o záchranu ligy, ale možná i o samotné bytí profesionálního fotbalu v Opavě. Momentálně poslední tým tabulky neměl vůbec dobrý vstup do soutěže a po katastrofickém začátku se musel z trenérské lavičky poroučet trenér Mazura, na jeho místo usedl David Vavruška a měl se stát spasitelem Opavy.

Slezský FC Opava • 1.SC Znojmo
Středa 24.4.2013 (18:00 hod.)

Nicméně výsledky se jako mávnutím čarovného proutku nezměnily a Opava přezimovala s jedenácti body na posledním místě. Jaro však Slezané načali zprvu dobře, sice prohráli první zápas na půdě Holice, pak však dokázali dvakrát za sebou zvítězit (Pardubice, Zlín) a dokonce se dostali na chvíli mimo sestupové pozice. Jenže pohádka to byla velmi krátká. Opava poté vyjela třikrát ven a pokaždé se vracela bez bodu. Nejvíc bolela porážka v derby s Karvinou (5:2), po které si s hráči důrazně popovídali opavští fanoušci. Momentálně jsou Slezané na posledním místě se sedmnácti body. Na patnáctou Čáslav mají ztrátu jednoho bodu, na čtrnáctý Most už bodů čtyř.

ZMĚNY V KÁDRU I V KLUBOVÉM VEDENÍ

Opava je s Táborskem nejhorším týmem na hřištích soupeřů, nasbírala zde jen pět bodů. Slezané se tak spoléhají především na domácí prostředí, i když v této fázi ligy už si nemohou příliš vybírat, kde budou bojovat. Doma to s bodovou bilancí ale také není o moc lepší - 12 bodů. Nyní navíc bude Opava čelit druhému týmu tabulky: „Moc dobře víme, co nás čeká za soupeře. Respektujeme sílu Znojma, které má našlápnuto k postupu, ale doma chceme uspět. Při určité konstelaci se dá porazit každý, ale musí to být z naší strany výkon na hranici možností a každý z nás se musí naprosto odevzdat tomu cíli, řekl trenér David Vavruška pro opavský zápasový zpravodaj. Opavu může trochu těšit, že Jihomoravané na jaře venku ještě nevyhráli.

V zimě nastaly v kádru Opavy určitě změny. Největší posilou se z řad několika příchozích hráčů stal obránce Roman Potočný z Bohemians 1905. Na druhou stranu Opavu opustilo několik jmen, jedno nejznámější za všechny je útočníka Radzinevičiuse. Změna nastala i ve vedení klubu, novým sportovním manažerem se stal Karel Jarůšek, známý třeba z působení na stejném postu ve Zbrojovce Brno.

ZNOJEMSKÉ ČEKÁNÍ NA VENKOVNÍ VÝHRU

Pokud hraje Znojmo doma, na obloze není ani mráček. Jenže jakmile vyjedou Jihomoravané ven, určité potíže se najdou, jako například v sobotu s Táborskem. „Zápas skončil stejně jako v Sokolově. Dokonce bych řekl, že hra a průběh zápasu byl velice podobný jako tam. Nebyli jsme odvážní a dostatečně důrazní, to musíme změnit. Pokud budeme hrát důrazněji, můžeme uspět ve středu v Opavě. Doufám ale, že Opava nebude hrát beton. Myslím, že se poženou za gólem a ukážou, jak se hraje fotbal," shrnul pro znojemský deník trenér Znojma Leoš Kalvoda uplynulý zápas a už hleděl ke středečnímu duelu v Opavě.

Jihomoravané zůstali i přes remízu s Táborskem na druhé pozici tabulky, remizovali i vedoucí Bohemians 1905, takže se rozdíl mezi prvním a druhým nezměnil. To už se však nedá říct o třetím Sokolovu, který z pětibodové ztráty na druhé místo ubral dva body a přihlásil se do bojů o postup. Středa tak nabídne souboj na dálku Znojma se Sokolovem a v boji o záchranu pak mezi Čáslaví a Opavou. Právě to jsou soupeři Znojma a Sokolova v blížících se dohrávkách.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies