FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Duel dvou postupových aspirantů, na jih Moravy zavítá Varnsdorf

Duel dvou postupových aspirantů, na jih Moravy zavítá Varnsdorf Z n o j m o - Znojemští fotbalisté se po dvou utkáních na hřištích soupeřů vrací na domácí trávník. Před svými fanoušky uzavřou Jihomoravané náročný anglický týden a rozhodně ho chtějí zakončit výhrou. Soupeřem Znojmo bude Varnsdorf, a jak už nadpis napovídá bude to souboj dvou postupových aspirantů. Svěřenci trenéra Kalvody sice mají lepší postavení v tabulce, v případě prohry by se však Varnsdorf mohl přiblížit.

 
 
 

SNY O POSTUPU? NIC NENÍ NEMOŽNÉ - FK VARNSDORF

K příjemným překvapením Fotbalové národní ligy patřilo na podzim účinkovaní Varnsdorfu. Celek pod vedením trenéra Frťaly totiž přezimoval na čtvrtém místě a na lídra Bohemians 1905 ztrácel tehdy pouhých pět bodů. Ono mohlo být i daleké lépe, to by si však tým ze Šluknovského výběžku musel počínat lépe ve venkovních zápasech, kde se mu vůbec nedařilo. Doma to ale byla úplně jiná káva a jen málokdo dokázal z Varnsdorfu odjet byť jen s bodem. Cíl pro jaro tak mohl být smělý - poprat se o nejvyšší příčky a třeba i postup.

1.SC Znojmo - FK Varnsdorf
Neděle 28.4.2013 (17:00 hod.)

Na fotbal byli na jaře po skvělých podzimních výsledcích ve Varnsdorfu velmi natěšeni, jenže prvního jarního zápasu se dočkali tamní fanoušci až v dubnu. Vysvětlení bylo logické, fotbalisty nepustilo na hřiště počasí a zápasy se tak musely odkládat. Na Slovan to mělo poměrně velký vliv. Nerozehraný tým musel naskočit do ligy rovnýma nohama a bylo to znát. Frťalovi bojovníci se rozjížděli jen pozvolna a nerozehranost vůči ostatním soupeřům je stála některé cenné body. Varnsdorf nestačil na klokany a poté dostal trojku ve Zlíně. Od té doby se však začalo obracet vše výrazně k lepšímu. Slovan vyhrál tři zápasy za sebou a plně využil domácího prostředí. V tabulce tak šlape na paty třetímu Sokolovu, na který ztrácel před tímto kolem tři body a má ještě zápas k dobru.

DOMA KRÁLEM, VENKU CHUDÝM PŘÍBUZNÝM

Pokud však bude chtít Varnsdorf opravdu pomýšlet na dvě vstupenky do Gambrinus ligy, musí výrazně zlepšit bodový přísun z venkovních zápasů. Zde i s podzimními zápasy nasbíral Slovan pouhých osm bodů. Jak už však bylo zmíněno, doma kraluje a ve svém útočišti disponuje zatím nejvíce body ze všech týmu Fotbalové národní ligy. Nicméně v neděli čeká čtvrtý tým tabulky ta obtížnější varianta - tedy zápas na hřišti soupeře. Do Znojma však pojede v dobré náladě, v středeční dohrávce totiž smetl Holici poměrem 3:0. „Jsem spokojený. Všichni hráči zaslouží pochvalu, druhá půle byla z naší strany výborná. Stále musíme hrát koncentrovaně, i když jsme na čtvrtém místě. Teď nás čeká zápas ve Znojmě, kde to bude hodně těžké a půjde o hodně," uvedl pro Děčínský deník trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

V kabině Varnsdorfu přes zimu k mnoha změnám nedošlo. Minimálně jednu změna však byla citelná. Slovan přišel o svého podzimního tahouna Jiřího Pimparu, který společně s Přemyslem Kovářem zamířil do Liberce. Zájem od prvoligových celků byl i o trenéra Frťalu a Ladislava Martana. Oba však dali přednost současnému působišti, což je důkazem výborné atmosféry ve varnsdorfském klubu. Ten posílil o čtyři hráče - Fabiána, Koláře, Zbrožka a Justa. Nejzajímavější je nejspíše jméno Tomáše Fabiána, který se zúčastnil MS v Egyptě do 20 let a jeho další kariéru zabrzdilo zranění.

TŘI BODY VYKOUPENÉ VYLOUČENÍM HEINZE

Znojemští fotbalisté se po dlouhém čekání dočkali první jarní výhry na hřišti soupeře. S Táborskem to ještě nevyšlo, proti Opavě už však ano. V průběhu duelu se Slezany to však vůbec nevypadalo dobře, v 60. minutě musel předčasně do sprch Marek Heinz a na Znojmo v deseti by si možná vsadil jen málokdo. Jihomoravanům se však povedl brejk, který skvěle a s velkým přehledem zakončil Radim Nepožitek. Hosté tak přikovali Opavu na poslední místo a sami se dotáhli na první Bohemians 1905. S Markem Heinzem však nebudou moci počítat v příštích dvou zápasech a to je citelná ztráta. Olomoucký rodák zařídil skoro polovinu branek, které Znojmo na jaře dalo.

Doma má Znojmo na jaře doposud skvělou bilanci, všechny tři utkání vyhrálo, a to s impozantním skóre 11:1. Tři body by se samozřejmě hodily i proti Varnsdorfu nejen proto, že každý bod je důležitý, ale i vzhledem k faktu, že Slovan má také postupové ambice. Následující kolo Fotbalové národní ligy, tak těžko nabídne zajímavější souboj. Tento fakt i krásné počasí tak doslova vybízí k návštěvě znojemského stadiónu.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies