FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Do Znojma přijede král! Remízový, na kterého nám to nejde...

Za zhruba 4 měsíce jako tradičně přijede do našeho milovaného královského města panovník Jan Lucemburský v rámci tradičního vinobraní. Už nyní ale můžeme v našem královském městě přivítat jiného krále - remízového - a to v rámci Fotbalové národní ligy (FNL), kterým je FK Bohemians Praha. Bohužel se nám na něj nedaří - doposud jsme prohráli všechna tři vzájemná střetnutí.

 
 
 

Na našeho nedělního soupeře, který má těch nerozhodných výsledků na svém kontě neuvěřitelných 15 z celkových 25 zápasů, nemáme z podzimu vůbec dobré vzpomínky. Doposud jsme z 25 zápasů prohráli jen 4, z toho tři na podzim a byla mezi nimi i naše doposud nejvyšší porážka - 1:4 právě na Proseku na Střížkově, kde náš aktuální soupeř svoje druholigová utkání hraje. Tenkrát v předvečer státního svátku vzniku Československa se hrálo za téměř neregulérních podmínek a po přestávce jsme dostali další tři branky, byli už oslabení o jednoho vyloučeného, ale podstatné bylo, že i po této prohře jsme tabulku FNL vedli o 3 body!

I po nedělním zápase můžeme vést tabulku o tři body, ale to by znamenalo, že prohru 1:4 soupeři vrátíme (a nejlépe i s úroky) a navíc jmenovec našeho aktuálního soka - Bohemians Praha 1905 by musel doma prohrát s Ústím nad Labem, které hostí ve stejnou dobu jako se hraje náš duel. Tak uvidíme, kdo bude mít jakou náladu krátce před 19.hodinou.

A koho konkrétně na našem pažitu uvidíme? Doposud na jaře vyhráli klokani jen jednou (a to nebylo jen tak ledajaké vítězství - domácí výhra 2:0 nad Viktorií Žižkov) a vstřelili pouhých 6 branek - v obou parametrech tedy nejhorší bilance FNL. Na druhou stranu dostali jen 9 branek a prohráli jen dvakrát - v Mostě 0:1 a především v posledním duelu doma s Pardubicemi vysoko 0:4, což byla zároveň i první domácí porážka! Je jasné, že se tento výbuch bude snažit napravit i v našem zápase. Je tu ale ještě jedna podstatná skutečnost - přestože jsou klokani v tabulce "venku" na solidním 10.místě, tak mají v rubrice výhry na soupeřových stadionech jako jediný tým FNL velkou nulu!

Je také velmi pravděpodobné, že sestava z posledního zápasu Štěpanovský - Laštovka, Penc (69.Smola), Bohata, Križan - Kuzmanovič, Demeter, Grznár (73.Hájek) - Rakovan (46.Pilík), Rudolf - Šenkeřík dozná nějakých změn. Jednu z nich si vyžádá karetní trest (za ČK právě proti Pardubicícm) pro Jaroslava Rudolfa, který dostal jednozápasový distanc (na rozdíl od jiného pražského hráče sparťanského Kweuka, který si nezahraje 12 zápasů - a všichni asi vědí za co). Nejlepším střelcem soupeře, který nás porazil i v obou vzájemných duelech minulou sezonu, je obránce Jan Penc s pěti trefami do černého. Se čtyřmi brankami je na druhém místě známý Zdeněk Šenkeřík, který navzdory tomu, že je odchovanec Zlína hrál především v pražské Slavii s epizodami v Norsku či ostravském Baníku. Nikdo další už více jak 3 branky v zelenobílém dresu klokanů nedal. Trenérem mužstva byl ještě v minulém zápase Ivan Pihávek. Ovšem po prohraném utkání s Pardubicemi skončil po dohodě s vedením klubu. Jeho místo zaujali dosavadní asistent Miloš Sazima společně s trenérem brankářem Oldřichem Pařízkem, kteří povedou mužstvo ve zbývajících pěti zápasech letošní sezóny, včetně toho našeho ve Znojmě.

Společně si přejme, aby dnes opět zůstaly všechny body ve Znojmě a přispějme k tomu svými hlasivkami a povzbuzujme - finišujeme historickou sezonu - pět kol do konce a 1.liga je tak blízko!!!

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies