FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Budeme už po duelu v Čáslavi slavit postup?

Už je to jen kousek - 1.liga, alespoň tedy na sportovním poli. K jistotě nám chybí, aby týmy pod námi prohrávali, ale nejlépe by bylo, abychom vyhrávali a nemusíme se ohlížet na ostatní. Máme na to. I nyní, kdy hrajeme na půdě zachraňující se Čáslavi.

 
 
 

Aktuálně jsme jediným týmem FNL, který v posledních osmi zápasech neprohrál - máme tedy aktuálně nejlepší formu. V osmi duelech jsme dostali pouhopouhé tři branky! Naopak náš nejbližší soupeř je po osmi zápasech na tom ze všech týmů nejhůř - jen 6 bodů za dvě výhry a třeba hned 17 obdržených gólů!

Po optimistické dávce informací nyní pár věcí, které minimálně vztyčují varovný prst. Především je to náš vzájemný podzimní zápas - jediná naše domácí prohra 1:2 v letošním veleúspěšném ročníku. Hosté v tomto zápase vedli brzy 2:0, na začátku druhého poločasu dostali červenou kartu, ale našim borcům se už podařilo vsítit jen jednu branku, navíc to byla vlastní. Kdybychom tenkrát vyhráli, mohli jsme mít už postup v podstatě v kapse. Na kdyby se ale nehraje. Bohužel ani pohled na naše vzájemné druholigové zápasy nevěstí nic dobrého - jsou tam samé remízy. Je jasné, že Čáslav patří mezi naše nejneoblíbenější soupeře. Věřme ale, že se nám podaří proti celku s několika řeckými fotbalisty v kádru prosadit a napravíme dosavadní bilanci. Mimochodem na doklad zlepšené nejaktuálnější formy našeho soupeře budiž výhra z posledního kola, kdy v souboji o setrvání v soutěži vyhrál možná pro mnohé překvapivě v Opavě 3:2!

Motivací největší nám samozřejmě je boj nejen o postup, ale hlavně o 1.místo v soutěži. Jen to totiž přinese prémii 1 milion korun, kdežto za druhé místo je "jen" 500 000. K zisku prvního místa nám pomohla Viktoria Žižkov, která porazila 2:1 v pondělí v televizním přenose našeho přímého konkurenta v boji o prvenství - Vršovické. Proto, abychom mohli po duelu v Čáslavi slavit "alespoň" postup, potřebujeme vyhrát a Sokolov může maximálně remizovat. Ten bude ve středu hrát stejně jako my s celkem bojujícím o holé přežití v soutěži. Zástupce karlovarského kraje ale na rozdíl od nás hraje doma. Pokud bychom získali jen bod a Sokolov prohrál, už nás sice nebude ohrožovat bodově on, ale mohlo by pak ještě 1.HFK Olomouc, se kterým ještě budeme hrát 1.června na jejich půdě. Faktem je, že nás jakýkoliv bodový zisk bez ohledu na další výsledky vynese i do průběžné tabulky na první místo. Tam sice stejně jsme, protože máme lepší vzájemné zápasy s Vršovickými, ale takto to bude jasné všem.

Zápas v Čáslavi začíná ve středu 22.5. v 17:00.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies