FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Výhrou nad Čáslaví se Znojmo osamostatnilo na čele tabulky

Č á s l a v / Z n o j m o - Znojmo mělo před zápasem Čáslavi jedinečnou možnost osamostatnit se v čele tabulky a dokonale ji využilo. Brankou Jana Mudry v první půli prodloužilo svoji neporazitelnost na devět utkání a před Bohemians 1905 má náskok tří bodů. Tři kola před koncem ligy jsou navíc dvě první místa pro Jihomoravany takřka zaručeny.

 
 
28.kolo, středa 22.5.2013
FK Čáslav - 1.SC Znojmo FK  0:1  (0:1)
Branky: 31.Mudra
ŽK: 22.Fikejz, 90. Karal – 25.Buchta
Rozhodčí: Kovařík L. – Marek, Machálek
FK Čáslav: Ducheček – Achemaistos, Karal, Fikejz, Sklenář, Melissopoulos (37.Chalkias), Charuza, Vasilakos (75.Špičák), Kučera, Mylonas (55.Váňa), Stathoulopoulos
Trenér: Ivan Kopecký
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov, Hnaníček, Mudra - Buchta, Lacko (79.Ševčík) - Helísek, Nepožitek, Cihlář (63.Okleštěk) - Heinz (90.Švarc)
Trenér: Leoš Kalvoda
Počet diváků: 216
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Čáslav sice před duelem se Znojmem zaujímala v tabulce až patnácté místo, právě proto ale byla velmi nepříjemným soupeřem. Domácím šlo totiž o záchranu a tyto duely jsou vždy zrádné. Jihomoravané však měli také o motivaci postaráno. Díky vítězství by se přiblížili ke Gambrinus lize a navíc by se osamostatnili na čele tabulky. Domácí ohroženi sestupem začali utkání aktivněji a v sedmé minutě z toho rezultovala první šance. Na Kučerův nadýchaný centr si naběhl Melissopoulos a jen těsně minul Hrubého branku. Znojmo se ovšem touto situací nenechalo rozhodit a o pár minut později mohlo jít samo do vedení. Cihlář šel sám na brankáře Duchečka, mezi tři tyče ale nezamířil.

Hosté měli postupně více ze hry. Heinzovu střelu z 29. minuty ještě dokázal čáslavský gólman vyrazit o chvíli později už ale inkasoval. Jan Mudra skóroval z bezprostřední blízkosti před brankou. První půle už toho následně příliš nenabídla a do kabin se tak oba týmy rozcházely za lepšího výsledku pro Znojmo.

Jihomoravané mohli na začátku druhé půle vést už o dvě branky. Nepožitek měl ale v utkání smůlu a jeho dobrý pokus likvidoval brankář Ducheček. Znojemští v tu chvíli jasně kontrolovali hru a bezradnou Čáslav prakticky do ničeho nepouštěli. Pořádná šance na vyrovnání přišla pro domácí až v sedmdesáté minutě. Diváci na stadiónu už se radovali z branky, ale to by se nesměl objevit zachránce Yonov, který vytáhl míč z brankové čáry. Definitivní konec nadějí Čáslavi na bod pak znamenala 88. minuta, kdy Sklenářovu střelu zpoza šestnáctky vytáhl Hrubý do bezpečí.

Znojmo tak vítězstvím prodloužilo svoji neporazitelnost už na devět utkání a první dvě místa v tabulce už jim někdo jen stěží sebere. Jihomoravané se navíc posunuli o tři body na první místo před Bohemians 1905.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies