FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Leoš Kalvoda před Mostem: Chceme se doma rozloučit vítězstvím

Leoš Kalvoda před Mostem: Chceme se doma rozloučit vítězstvím Z n o j m o - Znojemský fotbal stojí před historickým okamžikem. Pouze bod mu totiž stačí k definitivní jistotě prvních dvou míst v tabulce Fotbalové národní ligy, a tím pádem i k postupu. Bylo by určitě krásné tento úspěch slavit před domácím publikem. Právě proti Mostu čeká Jihomoravany poslední utkání v sezóně před vlastními fanoušky. Jak vidí následující zápas trenér Znojma Leoš Kalvoda?

 
 
 

Znojmo má tři kola před koncem ligy v tabulce skvělou pozici. Na prvním místětří bodový náskok na Bohemians 1905 a k tomu ještě lepší vzájemné zápasy. Co je však důležité, je devíti bodový náskok na třetí Sokolov. Pouze shoda okolností by tak Jihomoravany mohla připravit o historický úspěch. Každopádně pokud chtějí mít jistotu musí získat ještě alespoň bod. Ve hře je potom také pohár pro vítěze druhé ligy. Je též dobré zmínit, že Znojmo už devětkrát v řadě neprohrálo.

1.SC Znojmo - FK Baník Most
Sobota 25.5.2013 (17:00 hod.)

Před posledním domácím utkáním trápí kádr Znojma menší zdravotní neduhy. Konkrétně jde o Marka Heinze a Radka Buchtu, oba by však už v sobotu mohli být v pořádku.

Z posledního kroku strach nemáme, říká trenér Leoš Kalvoda

Co byste řekl k příštímu soupeři? Most stále nemá jistotu záchrany.
Mostu jde o záchranu, ale nám jde o postup, ještě to také nemáme jisté. Ještě je malá šance pro Sokolov, že by nás mohl předehnat, i když je minimální. Máme trochu zdravotní problémy. Maru Heinze bolí záda, Buchtič (Radek Buchta pozn. red.) má něco se zadním svalem, ale doufám, že to zítra bude v pořádku. Jinak jsou tu ale hráči ze širšího kádru, takže by je v případě potíží mohli nahradit, v tom bych problém neviděl.

Co se týká Mostu. Viděl jsem ho hrát ve Zlíně a tam podal velice kvalitní výkon. Pokud u nás bude panovat uspokojení, že už jsme někde v první lize, tak bychom na to mohli doplatit. Já ale věřím, že na poslední utkání doma se kluci nachystají. Že odvedou dobrý výkon a rozloučí se s publikem a se sezónou se vším všudy.

Říká se, že poslední krok je vždy nejtěžší, nemáte z něj trochu obavy?
Postupné kroky jsem dělali stále a strach jsme z toho nikdy neměli. Nevím, proč bychom měli mít strach teď, když je postup na dosah a zbývají tři kola do konce. Myslím si, že kluci už jsou natolik zkušení, že nic nepodcení a utkání odmakají. Samozřejmě stát se může cokoliv, je to fotbal. Mým přáním je, aby kluci podali kvalitní výkon a rozloučili se doma pokud možno vítězstvím. Našim cílem je naplno bodovat.

Očekáváte od Mostu vzhledem k jeho situaci odvážný výkon?
Ten já právě očekávám, protože když jsem Most viděl hrát ve Zlíně, tak tam také hrál o hodně. Hrál tam velice odvážně, presoval až na soupeřově vápně. Hrál velice kvalitní fotbal, předváděl rychlé brejky. I když je Most v tabulce třetí od konce, je to velice nebezpečný soupeř.

Hodně se teď diskutuje o tom, zda Znojmo v případě postupu bude Gambrinus ligu hrát. Jak doléhají tyto záležitosti na kabinu?
O tom se vůbec nebavíme, to jde mimo nás. Máme tu nějaký sportovní cíl, který chceme splnit. Když se to tak vyvrbilo, že máme tři kola před koncem na prvním místě tříbodový náskok, tak už to chceme dotáhnout úplně do vítězného konce, nebo se o to alespoň pokusit.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies