FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Pro první ligu uděláme maximum, říká prezident klubu Ota Kohoutek

Pro první ligu uděláme maximum, říká prezident klubu Ota Kohoutek Z n o j m o - Rozhovor s prezidentem klubu jste si mohli poslechnout již ve videorozhovoru na naší klubové televizi. Nyní vám přinášíme i jeho textový přepis. Ota Kohoutek hodnotil některá důležitá témata prakticky hned po utkání Znojmo - Most a po bezprostředních oslavách přímo na hřišti. Byla na něm vidět radost, ale také dobře ví, že ho čeká v příštích dnech velký boj v mnoha jednáních.

 
 
 

Oslavy postupu do první ligy. Bývalý reprezentant na hřišti. Znojmo na čele druholigové tabulky. To vše by zřejmě nebylo možné bez jednoho člověka. Prezident Znojma Ota Kohoutek je jedním z těch lidí, kteří pro klub odvádí první poslední a dýchají pro něj. Nyní stojí znojemský klub před historickým okamžikem. Na poli sportovním si postup do Gambrinus ligy vybojoval, nyní musí vyhrát boj u zeleného stolu.

Ještě v minulé sezóně Ota Kohoutek při pohárovém utkání se Spartou pro Českou televizi říkal, že Znojmo na první ligu ještě nemá. Hned další sezónu se ovšem situace úplně obrátila. „Sám jsem překvapený, nebo respektive ne překvapený. Když si vzpomenu na všechny ty zápasy, které jsme odehráli, protože myslím, že jsem postup vybojovali určitě zaslouženě. Příprava na první ligu zabere dlouhý čas. O to je teď pro nás těžší se s tím časem porvat tak, abychom tu šanci, kterou tady máme, a která se nenaskýtá každý den, která se v příštích deseti letech nemusí naskytnout, využili. Uděláme vše proto, abychom první ligu mohli hrát,“ sdělil odhodlaně.

Lodivod znojemského klub měl samozřejmě z postupu mezi elitu velkou radost. „Dnes je to velká radost (sobota). Nedá se to popsat slovy. Je neskutečné, že jsme tady tohle zvládli. Do sezóny jsem vstupovali s pokorným týmem a s tím, abychom vylepšili pozice z předešlých sezón...krásný pocit.“ Nyní však musí radost z postupu vystřídat řada jednání. Znojmo totiž musí nejprve pro první ligu získat licenci. „Uděláme proto maximum, abychom ve Znojmě první ligu mohli hrát. Že to sebou nese spoustu starostí a časového úsilí je každému známo. Uděláme pro to maximum, tak jak to udělali kluci na hřišti, tak to uděláme i my při jednáních u zeleného stolu a nenecháme kluky ve štychu,“ pravil rezolutně znojemský prezident.

Některé fanoušky by jistě mohlo napadnout, proč je tolik povyku kvůli stadiónu, když na tom svém Znojmo odehrálo v minulé sezóně proti prvoligové Spartě pohárový zápas. „Stadión to je specifická věc. Já bych rozděloval mistrovská utkání v rámci první ligy a druhé ligy. Je potřeba také rozlišovat utkání v poháru České pošty, protože tam se prvoligové týmy musí utkat třeba i s třetiligovými týmy, kde ty stadióny jsou taky takové, jaké jsou. Takže tohle bych teď nějak neporovnával. My chceme hrát první ligu a první liga má nějaké své technické předpoklady, má nějaké technické manuály na vybavení stadiónu, tomu se nevyhneme. My si stojíme za tím, že tyhle technické předpoklady chceme naplnit a uděláme pro to maximum. Mám příslib nejenom ze strany města, ale i příslib z Jihomoravského kraje, o kterém teď budeme důsledně jednat. Nejedná se totiž jen o reprezentaci našeho klubu, našeho města, ale jedná se i o reprezentaci celého kraje. Využijeme maximálně možností proto, abychom docílili toho, že první ligu ve Znojmě hrát můžeme,“ rozhovořil se teprve pětatřicetiletý šéf znojemského klubu.

Profesionální fotbal je celkově věcí financí a pro první ligu to platí dvojnásob. Znojmo se nachází blízko rakouských hranic a tak se nabízí i oslovení některých rakouských firem, které by mohli znojemskému klubu pomoci s rozpočtem. „Můžu přiznat, že kontakty v Rakousku mám. A můžu i za sebe říct, že už jsem rozvinul i několik jednání s potencionálními firmami, které by přicházely do úvahy v podpoře znojemského fotbalu. Ty jednání se teď ještě více zintenzivní, protože teď je to asi pět minut, co můžu na sto procent tvrdit, že jsme to po sportovní stránce zvládli, a že první ligu hrát můžeme. Tím pádem znovu vyvoláme jednání a i tohle je jedna stránka potencionálních firem, které by se na fotbalovém rozpočtu ve Znojmě mohly podílet,“ nastínil budoucí plány.

Od záležitosti kolem stadiónu a se zabezpečením klubu jsem se nakonec dostali k fanouškům. Ve Znojmě jich na fotbal nechodí možná takový počet, jaký by si znojemští fotbalisté zasloužili. Gambrinus liga ale může do hlediště nalákat daleko více diváků. „Od první ligy si určitě slibuji větší návštěvy, když přijedou do Znojma týmy jako například Sparta Praha, nebo Viktoria Plzeň. Z toho pohledu, že budeme hrát první ligu a i z pohledu toho jaké kluby do Znojma budou jezdit, by to mělo přilákat ještě více fanoušků na náš stadión. Chceme hrát ve Znojmě hlavně z toho důvodu, aby z toho měli naši fanoušci a občané Znojma radost, aby měli radost z fotbalu. Radost z toho, že jsem schopni jim sem dotáhnout takovéto soupeře. Očekávám od toho více,“ uzavřel rozhovor prezident znojemského klubu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies