FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V Holici půjde o první místo, pokud Znojmo zvítězí je jeho

V Holici půjde o první místo, pokud Znojmo zvítězí je jeho Z n o j m o - Pouze dvě poslední kola jsou na programu v tomto ročníku Fotbalové národní ligy. Znojmo zbývající zápasy odehraje na hřištích soupeřů. V sobotu ho čeká nepříjemný soupeř 1. HFK Olomouc. Pokud by se Jihomoravanům povedlo zvítězit, první místo už by jim nikdo nemohl vzít. Všechny zápasy 30. kola začínají shodně v sobotu od 17:00:

 
 
 

NOVÁČEK S VELKÝMI AMBICEMI - 1. HFK OLOMOUC

HFK Olomouc se jako nováček rozhodně v letošní sezóně nechoval. Naopak zacílil hned na nejvyšší příčky Fotbalové národní ligy. Ještě na začátku jara Holice držela naději na první dvě postupová místa, v zákrytu totiž nebezpečně ohrožovala vedoucí duo Bohemians 1905 a Znojmo. Zlom jakoby nastal v Čáslavi. Hanáci jeli na půdu zachraňujícího se týmu v pozici favorita, ale nečekaně prohráli 0:3. Holické sebevědomí se citelně nalomilo a v dalších zápasech to bylo vidět. HFK následně prohrál s Ústím nad Labem, remizoval s Bohemians Praha a krizové období zakončil prohrou ve Varnsdorfu. Šance nováčka na postup do 1. ligy se tak velmi rychle ztratily v nedohlednu. Vedoucí dvojice totiž neklopýtala a v tabulce si vytvořila solidní náskok. Přesto však ještě měli Holičtí možnost dohnat druhé klokany. Tato teoretická šance se ale rozplynula v minulém utkání právě ve Vršovicích. Bývalý exligista svého soupeře zle vyučil a poslal mu na cestu na Hanou pět kousků. Olomouci se tak možná vybavily vzpomínky na katastrofální zápas v Karviné, kde nedávno prohráli 1:7.

1.HFK Olomouc - 1.SC Znojmo
Sobota 1.6.2013 (17:00 hod.)

Šance na postup tedy už pro Holici není. HFK je šestý a na svém kontě má 44 bodů, na druhé klokany přitom ztrácí už nedostižných jedenáct bodů. Stále je ovšem ve hře třetí místo, které za určitých okolností může být i tím postupovým. To vše za předpokladu, že by Znojmo nezískalo licenci pro první ligu. Holice touto licencí disponuje a mohlo by se tak do Gambrinus ligy posunout od zeleného stolu. Výhodou Holice je totiž blízkost Olomouce (Holice je předměstí Olomouce) a tudíž i stadiónu prvoligové Sigmy, takže zázemí by bylo bleskově vyřešeno. To je však všechno pouze hra teorie.

Olomouc disponuje poměrně zajímavých kádrem a stejně jako Znojmo má úzkou spolupráci se Sigmou Olomouc, což HFK náramně prospívá. Největší osobností byl ještě donedávna bezesporu David Kobylík, který byl ale právě dnes spolu s dvěma spoluhráči vyřazen z kádru kvůli hrubému porušení vnitřního disciplinárního řádu. Přijít rázem o tři hráče základní sestavy rozhodně není nic příjemného a pro zápas se Znojmem to určitě bude znát. Odpovědnost tak například zůstane na nejlepších střelcích týmu pětigólových Matěji Biolkovi a Liboru Žondrovi.


Dnes se na oficiálním webu HFK Olomouc objevila informace, že trio David Kobylík, Ondřej Čtvrtníček a David Čep bylo vyřazeno z kádru pro hrubé porušení vnitřního disciplinárního řádu. Podle Olomouckého deníku by mohly být důvodem vyřazení sázky na zápasy vlastního celku. (Foto: hfkolomouc.cz)

Pokud se na chvíli zastavíme u skóre, překvapí určitě pasivní bilance 33:45. U šestého týmu je to poměrně nezvyklé, svou roli v tom ale hrají již zmíněné dva nedávné debakly. Pokud se pak jedná o střeleckou produktivitu, Holice neměla na podzim příliš problém, ovšem na jaře se situace poměrně změnila. Pouhých 35 vstřelených branek opravdu není moc. Na jaře přitom Olomouc skórovala pouze dvanáctkrát.

POSTUPEM NIC NEKONČÍ

Jak už napovídá nadpis tím, že si Znojmo v minulém kole zajistilo postup pro něj zdaleka nic nekončí. Stále je totiž ve hře první místo ve Fotbalové národní lize a s ním i příjemná prémie jednoho miliónu. Jihomoravané navíc momentálně bojují na dvou frontách, mimo té na hřišti také ještě u zeleného stolu, kde se vedení klubu bude snažit v příštích dnech získat pro Znojmo prvoligovou licenci.

Hráči se ovšem samozřejmě soustředí na svého příštího soupeře a mají k tomu velkou motivaci. HFK Olomouc totiž dříve trénoval současný kouč Znojma Leoš Kalvoda a znojemský útočník Marek Heinz je holickým rodákem. „Trenér nám slíbil s Marou Heinzem, že pokud porazíme HFK Olomouc, tak něco donesou do kabiny. Trenér ještě do kabiny nic nedonesl, takže jsme nahecovaní,“ řekl s úsměvem záložník Matúš Lacko, který se v minulém zápase blýskl dvěma brankami.

PRVNÍ MÍSTO VE HŘE

O první místo už se mohou poprat pouze dva celky - Znojmo a Bohemians 1905. Lepší výchozí pozici mají znojemští fotbalisté, kteří mají momentálně na druhé klokany tří bodový náskok a lepší vzájemné zápasy. Je to tedy prosté. Bohemians 1905 musí získat v posledních dvou zápasech minimálně čtyři body, nejlépe pak šest a spoléhat se nato, že Znojmo naopak bude body ztrácet. Jihomoravanům stačí jediná výhra k jistotě prvního místa a nemusí se ohlížet na svého soupeře.

SOUPEŘI ZNOJMA: HFK Olomouc - venku, Pardubice - venku.
SOUPEŘI BOHEMIANS 1905: Bohemians Praha - venku (hráno v Příbrami), Baník Sokolov - venku.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies