FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Představujeme našeho soupeře: PAOK Soluň

Představujeme našeho soupeře: PAOK Soluň V roce, kdy si připomínáme 1150.výročí příchodu sv.Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu, se setkáváme s jedním z klubů z města, odkud oba bratři pocházeli - Soluně - řecky Thesaloniki. Pomiňme ale historii a věnujme se fotbalu. Pro nás to bude více než těžká generálka před naším historicky prvním duelem v nejvyšší české soutěži - Gambrinus lize.

 
 
 

Naším soupeřem bude v rakouském Bruck an der Mur (asi 250 km od Znojma, 50 km severně od Štýrského Hradce) jeden ze tří slavných soluňských fotbalových klubů - ale není to ani Iraklis, ani Aris, ale PAOK - v současnosti nejslavnější z nich. Zatímco Iraklisu těsně utekl postup do nejvyšší soutěže - s názvem Superliga - a nepodařilo se mu vybojovat postupové místo ani v dodatečné soutěži, Aris se v nejvyšší řecké soutěži těsně zachránil.

Za to PAOK byl nadmíru úspěšný. Po 30 kolech skončil na 2.místě a v poklidu si zajistil postup do evropských pohárů. Jenže pak ještě v dodatečné soutěži musel 2.místo uhájit, protože jedině to (vedle mistra z Olympiakosu Pireus) zaručovalo účast v Lize mistrů. Tedy přesněji řečeno v kvalifikaci o ni. PAOK je nasazeným ve 3.předkole (ale v nemistrovské části, čili nemůže narazit na Viktorii Plzeň), ale ve 4.předkole už nasazený nebude.

Zatímco pro nás bude náš vzájemný duel generálkou, pro soupeře zatím jen jeden z několika přípravných duelů před kvalifikací o Ligu mistrů. Ta totiž pro řeckého vicemistra začíná 30. nebo 31.7. prvním zápasem a odvetou o týden později. V řecké lize začne PAOK až 17.srpna v domácím duelu na vlastním stadionu Stadio Toumbas pro 28803 diváků proti Xanthi.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies