FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Leoš Kalvoda o letní přípravě a kádru pro Gambrinus ligu

Trenér Leoš Kalvoda o letní přípravě a kádru pro Gambrinus ligu Z n o j m o - Start Gambrinus ligy se nezadržitelně blíží a ve znojemském klubu už se pilují poslední detaily. Jihomoravané mají za sebou poměrně vydařenou přípravu, stěžejní však budou až mistrovská utkání. A to ví i trenér Leoš Kalvoda, s kterým jsme vedli na téma přípravy a kádru rozhovor. Soupiska Znojma pro ligu už je v podstatě uzavřena.

 
 
 

Jak byste zhodnotil letní přípravu?
Letní přípravu jsme absolvovali v domácích podmínkách, využívali jsme hřišť v Únanově a v Suchohrdlech. Přípravná utkání, která jsme sehráli, byla na úrovni. Všichni soupeři byli kvalitní. Naše bilance byla čtyři výhry, dvě porážky a tři remízy. Ani jsem to tak moc nechtěl, ale bylo tady dost hráčů na zkoušku, takže jsme dost zkoušeli a improvizovali. Až poslední tři utkání jsem odehráli tak nějak trochu v optimální sestavě. Ale to je problém všech mužstev v přípravě, a nato se nemůžeme vymlouvat.

Splnila příprava vaše představy?
Jestli to splnilo moje představy, nebo jestli jsme dobře připravení, to se ukáže až po mistrovských utkáních. To jsou zápasy, které prověří. Vítězství v přípravě nad Soluní je sice super, ale vždy nás prověří až mistrovské zápasy.

Generálkou na ligu byl zápas s PAOKem Soluň. Simulovalo toto utkání v jistém ohledu třeba i zápas s Plzní a Spartou? I v řeckém klubu se totiž nachází hodně reprezenantů. Ptám se třeba i z pohledu jisté nervozity hráčů.
Nervózní neměli být z čeho. Samozřejmě měli před Soluní trochu respekt. Česká povaha je, že jdeme na hřiště trochu ustrašení. Po dvaceti minutách jsme měli málo balón v držení. Hráči ale potom přišli nato, že se Soluní se dá hrát a ve druhém poločase jsme byli rovnocenným soupeřem. Kluci si tímto utkáním mohli zvednout sebevědomí. Samozřejmě žádná namyšlenost, nebo nosy nahoru, že porazili Soluň, protože PAOK je v Evropě věhlasný klub. Mělo by jim to jen pomoci, aby si začali věřit, a aby to potom předváděli i v Gambrinus lize.

Je v kádru ještě nějaký hráč, který vám na určitém postu chybí?
Kádr jsme nyní uzavřeli a každý post máme zdvojený. Vždy chybí nějaký hráč, který nastřílí dvacet gólů za sezónu.

Tak třeba někdo takový bude v sezóně.
Třeba se někdo v sezóně střelecky probudí.

Vrátím se k Edgaru Malakjanovi, který vás nepřesvědčil. Z pohledu fanouška se jednalo o velkou posilu, bylo ho opravdu tak těžké zapracovat? Scházela vám u něj větší přímočarost?
To taky, ale hlavně nezapadl do kolektivu. Jeho přístupem jsem byl i trochu rozhozený. Nesplňoval moje představy a hlavně jak říkám, nezapadl mezi kluky a to byl problém.

Do startu Gambrinus ligy zbývají už pouze dny, cítíte z hráčů nějakou nervozitu?
Z nich nervozitu vůbec necítím. Ti jsou v pohodě.

KÁDR PRO GAMBINUS LIGU
BRANKÁŘIVlastmil Hrubý, Petr Drobisz, Jiří Doleček
HRÁČI V POLIRoman Hříbek, David Helísek, Todor Yonov, Dominik Simerský, Josef Hnaníček, Daniel Odehnal, Jan Mudra, Tomáš Cihlář, Miloš Reljić, Matúš Lacko, Emir Zeba, Radek Buchta, Patrik Hrošovský, Václav Tomeček, Tomáš Okleštěk, Radim Nepožitek, Marek Heinz, Václav Vašíček, Jiří Zifčák, Bronislav Stáňa*
ODCHODY
ZKOUŠENÍ HRÁČIMalakjan, Charuza, Kuzmanović, Čomor, Ciprys*, Perković, Poznar.
HOSTOVÁNÍRoman Švarc, Zdeněk Mička (Tasovice/Divize), Tomáš Lukáš, Lukáš Podzemský (Třebíč/MSFL)

* Záložník Bronislav Stáňa je odchovancem znojemského klubu, naposled působil v juniorce Zbrojovky Brno.
* U Radoslava Cipryse nedošlo k domluvě se Spartakem Trnava.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies