FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Juniorka zdolala v přípravě Třebíč, rozhodla ve druhé půli

Juniorka zdolala v přípravě Třebíč, rozhodla ve druhé půli Z n o j m o - Juniorka dnes nastoupila i s několika hráči širšího kádru A týmu do přípravného utkání proti nováčkovi MSFL Třebíči. Hosté se sice dostali jako první do vedení, ale po zbytek zápasu tahali za kratší konec. Svěřenci trenéra Dudy přehráli Třebíč především ve druhé půli, kdy dvěma brankami rozhodli o svém vítězství.

 
 
 

ZNOJMO U21 - HFK Třebíč 3:1 (1:1)
Branky: 28. Zifčák (pen), 61. Hověz, 78. Reljić - 20. Kostelecký.

Sestava Znojmo: Doleček - Hříbek, Jurić, Simerský, Cihlář - Marić, Stáňa - Reljić, Moučka, Seknička - Zifčák.
Ve 2. půli nastoupili: Odehnal, Melecha, Hověz, Juhaňák, Horák, Šrámek, Hlávka.

Sestava Třebíč: 1. pol. Kruba, Vintrlík, Komínek, Havránek, P. Chalupa - Lukáš, Chlup, Podzemský, Makiš - Svoboda, Kostelecký.
2. pol. Macháček - Kresa, M. Chalupa, Mašek, Ustohal - Matějka, Vintrlík, Benda, Růžička - Válek, Staněk.

Juniorka byla proti Třebíči vyztužena i několika hráči širšího kádru a zápas na tribuně pozorně sledoval i trenér A týmu Leoš Kalvoda. Začátek utkání byl z obou stran trochu roztržitý. Na Znojmu byla v úvodu vidět nesehranost, ale kombinace se postupem času výrazně zlepšovala. Jako první zahrozili hosté v 18. minutě, ale střela zpoza vápna postrádala razanci. O dvě minuty později už se ale Třebíčští radovali z vedení. Bylo to po povedené rychlé akci a přenesení míče na levé křídlo, kde byl Makiš. Ten postupoval na bránu a tvrdou střelou prověřil Dolečka. Ten sice výborně zasáhl, ale na dorážku Kosteleckého už nestačil.

Znojmo mohlo odpovědět stejnou mincí, podniklo totiž prakticky stejnou akci jako při gólu Třebíče. Rozdíl byl však v tom, že Reljič nakonec trefil pouze břevno. Domácí se postupně dostávali do tempa a do hry. Velké problémy dělal třebíčské obraně svojí hbitostí Zifčák, ale ve 25. minutě neměl štěstí při zakončení, když šel z pravé strany na bránu. Mladý útočník si však na svoji šanci počkal a po jeho kontaktu s obráncem Třebíče ve vápně byl v 28. minutě odpískán pokutový kop. K tomu se postavil sám faulovaný Jiří Zifčák a poslal brankáře na opačnou stranu. Zajímavé situace pokračovaly i po vyrovnání. Ale žádná se neujala. Je třeba podotknout, že v první půli se v dresu Třebíče objevili Podzemský i Lukáš, jenž jsou u nováčka MSFL na hostování právě ze Znojma.

V druhé půli se v sestavách objevila nová jména a pokud Třebíč držela se Znojmem v první půli krok, tak v druhém dějství nestačila. Náš tým se prezentoval některými velmi povedenými akcemi. Na vedení si však museli svěřenci trenéra Dudy chvíli počkat. V 55. minutě Reljić pálil ve velké šanci pouze do brankáře. Bosenský hráč byl vůbec velmi aktivní a jeho chvíle měla ještě přijít. Skórem ale nejprve pohnul Hověz, který zužitkoval kolmici za obranu a poté si zkušeně poradil s vyběhnuvším gólmanem.

V 78. minutě pak přišla zmíněná chvíle Miloše Reljiće. K tomu propadl na malé vápna centr a Reljić pohotově zakončil. Slibně vypadal i okamžik z 83. minuty, kdy měl opět Reljič kolem sebe na středu hřiště hodně místa, a proto se rozhodl natáhnout ke střele. Míč mířil k pravé tyči, ovšem vyznamenal se brankář Macháček. Juniorka tedy nakonec zvítězila 3:1.

Potěšilo mě, že jsme Třebíč kondičně i fotbalově přehráli, říká trenér juniorky Tibor Duda

Jak byste zhodnotil přípravné utkání s Třebíčí?
Klasické přípravné utkání, první doma. Zkoušeli jsme nové hráče, tak trvalo než si to nějakým způsobem sedlo. Kluci chtěli, šli za vítězstvím. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, druhý poločas jsme zejména kondičně soupeře přehráli.

Překvapilo vás, že na vás Třebíč v druhém poločase výrazně nestačila?
Nevím v jakém složení Třebíč ve druhé půli hrála, nedokážu to zhodnotit, protože ten kádr neznám. Ale na druhou stranu mě potěšilo, že jsme Třebíč kondičně přehráli. Jsem přesvědčený, že i fotbalově.

Kombinace nemůže být samozřejmě na začátku přípravy ideální, ale v zápase se postupem času sehranost vůbec nejevila špatně, byly tam i některé velmi dobré momenty. Jak jste to viděl vy?
Myslím, že jak postupovalo utkání, tak si to sedlo, bylo to lepší. Samozřejmě začátek přípravy je vždy takový, protože někteří kluci se navzájem ani neznají, a to se musí někde projevit. Časem se v utkání kombinace zpřesnila a některé akce nevypadaly vůbec špatně.

Je něco, co vám ve hře vašich svěřenců chybělo?
Spousta věcí (smích). Mužstvo se rýsuje, skládá se. Noví kluci dostávají šanci, ať se ukáží. Může se projevit stres, nervozita, protože například takovou soutěž nikdy nehráli. Naším cílem je, zjistit, co v nich fotbalově je, a jestli se s nimi dá do budoucna počítat.

Vím, že je ještě brzy, ale potěšil vás nějaký výkon?
Líbil se mi Jurić, to je stoper, který je tu na zkoušku. Narozdíl od turnaje v Počátkách hrál lépe střední záložník Marić. Ale nechci nikoho vyzdvihovat, každý zápas je jiný. Ale hráči, co dnes nastoupili v sobě něco určitě mají.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies