FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Nervózní jsem nebyl, říká po svém debutu Vlastimil Hrubý

Nervózní jsem nebyl, říká po svém debutu Vlastimil Hrubý P r a h a / Z n o j m o - Dlouho musel čekat, než si mohl zachytat vysněnou Gambrinus ligu. V pátek 19. července se však brankář Vlastimil Hrubý dočkal a proti Dukle Praha nastoupil ke svému debutu v nejvyšší české fotbalové soutěži. Svému týmu pak pomohl skromný gólman a rodák z Miroslavi několika dobrými zákroky k premiérovému bodu.

 
 
 

Konečně přišel váš vysněný start v Gambrinus lize. Jak jste si zápas s Duklou užíval?
Dobře. Na zápas jsem se těšil celý týden, ale bral jsem to jako každé druhé utkání, že by to bylo úplně něco výjimečného to asi ne.

Takže s nervozitou jste neměl žádný problém?
Právě už jsem to říkal v jednom rozhovoru, že mi vůbec nepřišlo, že hrajeme ligu. Prostě to tak nějak přišlo, takže jsem nervózní nebyl.

Ono to vypadalo, že stejně jako vy na tom byli i ostatní hráči. Do utkání jste vstoupili hodně nebojácně.
Myslím si, že jsme se ukázali v dobrém světle. Byli jsme Dukle vyrovnaným soupeřem. Co jsem tak četl po utkání ohlasy, tak jsme dostali i pochvalu. Tento zápas pro nás musí být nějaký odrazový můstek a v dalších zápasech to musíme potvrdit.

Jak si viděl gólovou akci Dukly? Myslíš, že se dala situace vyřešit lépe?
Bylo to docela těžké. Já jsem šel do centrovaného míče, bohužel v tom momentě, když jsem ho chtěl boxovat, tak jsem se tam srazil s protihráčem. Naneštěstí se odrazilo k volnému hráči soupeře, který tam byl sám. Ještě si stihl balón zpracovat a pohodlně zakončil. Nešťastný gól.

V druhé půli přišel možná stěžejní okamžik utkání, když jsi důležitým zákrokem zlikvidoval střelu střídající Hlinky. Mohlo to být 2:0, takhle jste byli stále ve hře.
Já jsem si říkal, že to možná šlo i vedle, ale pak mi kluci říkali, že míč mířil do brány. Střelu jsem celou dobu viděl, takže to ani jako extra těžký zákrok neberu. Z mé pozice to byla normální střelou, kterou jsem celou dobu viděl.


Vlastimil Hrubý a Gambrinus liga? Sen se stal v pátek na Dukle skutečností.

Před začátkem sezóny bylo bráno Znojmo jako outsider. Teď jste však odhalili karty a všichni už si na vás budou dávat asi větší pozor?
To muselo přijít, teď už nás budou všichni sledovat. Čekali na to, co předvedeme první zápas. Ukázali jsme se v dobrém světle, takže teď záleží na soupeřích, jak si s námi budou počínat. (s úsměvem)

V týdnu se asi bude dobře trénovat s vědomím, že jste do sezóny vstoupili bodově?
Určitě. Myslím, že nám to pomůže. Jenom to chce se od tohoto výsledku odrazit a pokračovat v dobrých výkonech.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies