FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Rozhovor s trenérem juniorky Tiborem Dudou

Rozhovor s trenérem juniorky Tiborem Dudou Z n o j m o - Znojmo nečeká jen premiéra v Gambrinus lize, ale také v Juniorské lize, jejíž start je naplánován na závěr července. A právě o juniorce byla řeč v rozhovoru s jejím trenérem Tiborem Dudou, jenž je i zároveň asistentem trenéra A-týmu Leoše Kalvody. V článku najdete i rozpis přípravných zápasů.

 
 
 

Vy budete trenérem nově rodící se juniorky, už máte nějakou představu o kádru a sestavě?
Sestava se asi každým zápasem měnit, protože budeme vycházet z potřeb A-týmu. To znamená, že hráči, kteří nenastoupí do utkání v lize, tak budou někteří k dispozici juniorce. Takže sestava asi nebude ustálená. Nicméně kluci, kteří vyšli ročníkově z dorostu, tak se připravují s devatenáctkou směrem k juniorce. Takže uvidíme, je tady pár nových hráčů na zkoušku, kteří by připadali do úvahy. Uvidíme, jak se nám to vykrystalizuje a jak to bude vypadat.

Na konkrétní jména je ale asi na začátku přípravy brzy?
Zkoušíme Juriće, je tady i Marić. Přišel Šrámek na zkoušku, vrátil se Broňa Stáňa. S těma klukama se víceméně počítá do juniorky, ale pokud prokáží kvality, mohou naskočit i do ligy.

Plánujete třeba i spolupráci s kluby z regionu, že byste si nějaké hráče vzali na hostování?
Zatím není nic takového domluvené. Samozřejmě, pokud by vyskočil nějaký hráč s perspektivou do první ligy s tím, že by si prošel juniorkou, tak se tomu vůbec nebráníme.

Nechci říkat, že juniorka nebude hrát na výsledky. Jejím hlavním cílem ale asi bude připravovat hráče pro A-tým?
Určitě. Bude to pro ně obrovská škola. Jednak pro ty mladé, co přišli z dorostu, jednak pro ty, co už mají něco za sebou. Juniorská liga je kvalitní soutěž, takže to bude pro ně velká škola.

Kvitujete tedy, že u nás takováto soutěž vznikla?
Určitě ano. Je to pro kluky posun, co se tyče soutěže, protože Juniorská liga je kvalitní soutěž, a je to jedině dobře, že tu něco takového vzniklo.

1. SC Znojmo FK U21 - HFK Třebíč
Středa 17.7.2013 (17:30 hod. - Znojmo)
FC Miroslav - 1.SC Znojmo FK U21
Sobota 20.7.2013 (14:00 hod. - Miroslav)
SK M. Budějovice - 1.SC Znojmo FK U21
Středa 24.7.2013 (17:30 hod. - Litohoř)
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies